Prosím pomoc - Valvestate problém

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Prosím pomoc - Valvestate problém

Příspěvek od Isachs »

Zdravím....
Dneska jsem si dostal se mi do rukou Marshall Valvestate 80W, přivezl jej do zkušebny a zjistil, že čistej kanál hraje tak jak má, ale zkreslenej (to kvůlu kterýmu jsem si to kupoval) hraje asi tak 3x potišeji... hledám kde jde info a tak... ale vůbec nemůžu přijít na to proč
Jako 1ní varianta mě napadla vadná lampa v předzesilovači (12AX7), ale pak jsem si vzpoměl a nejsem si jistej, jestli přes ní běží i zkreslenez zvuk... no prostě jsem z toho jelen, nejbližší kombíčkář je praha (jsem z Teplicka), což je pro mě 100km a to je dost a pokud bych to vyřešil sám bylo by to super...

Díky všem za rady dudes
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka :)
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

Cau, mam kratko 8040. Cisty kanal je len tranzistor, az ked prepnes na "boost", tak to ide cez lampu. Takze to moze byt lampou, skus sa najprv pozriet na nu. A ono to hra potichu aj ked zvysujes volume? (ten na pravej strane panela, pre boost kanal myslim). Mne to potichu teda nehra, skor to ma na moj vkus male skreslenie (dokrmujem).
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

Díky moc za reakci....
JJ Volume na kanálu mám na max (poťáky to nejsou, zkoušel jsem všechna nastavení) a volume Master mám taky na max a hraje to jako chrchel, zvuk není průraznej a je potichu, přepnu na čistej na footswitchi a najednou dělám zemětřes (tzn 3x víc hlasitosti, možná i vícekrát)...
Já si myslel že by to mohla být lampa, jen jsem si nebyl jistej jestli je na čistém a nebo na zkresleném :)
Zkusím jí vyměnit, pokud mi někdo poradí kde přesně je budu velice vděčnej, a taky nějakou konkrétní pořádnou lampu na hi gain co se dá u nás sehnat (sovtek??? nevím jestli nedělaj jen koncoví)... popř. pokud je to potřeba jak jí nastavím
Díky :)
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

Tak to je fakt divne. Ja hravam na nizsich nastaveniach volume, a nezda sa mi, zeby skresleny kanal zaostaval. Este to dnes preskumam ;)
Ohladom tej lampy som sa pytal pred casom qwer-a, poradil mi ako ju vymenit a je to naozaj jednoduche, zvladnes to aj doma - odsrobovat 4 sroby navrchu (pozor aby ti uvolneny panel potom nepadol dolu ;) ), vytiahnes ten panel (zo zadnej strany komba, mozno este budes musiet odpojit reprak) a uz tam uvidis elektronku pridrzanu takym drotikom.
Konkretne typu elektroniek ti neporadim, v tom sa nevyznam, akurat ja som tam daval ECC83 (toje to iste co 12AX7) od JJ electronic - zvuku to pomohlo, ale gain nejak nepridalo.. tak neviem...
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

Zdar lidi, tak jsem vyměnil lampu a vůbec nic se nezměnilo... trochu jsem s tím laboroval a problém bude asi někde jinde, protože hlasitst je základně nižší, myslel jsem,že jí zkusím zesílit krabičkou, ale hlasitost komba na hlasitost krabičky vůbec nereaguje a tak jsme zkusili kámošovo aktivní kytaru, zase růst hlasitosti výstupu kytary vůbec neměnil hlasitost komba...
Kanál 1 hraje normálně a kanál 2 hraje potichu... pokud někoho napadá něco jiného než je oprava sem s tím, jinak já s tím pojedu příští týden do Prahy a budu to mít až za 14dní... :(
Ještě jednou pokud byste znali někoho na opravy ze severních čech, byl bych vám vděčný...
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Uz mam asi sklerozu.... myslim ze jsem ti posilal to schema a psal ze to bude asi ten operacni zesilovac (TLxxx) u lampy ?!?
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

JJ posílal... taky tohle jsem od té doby do tohodle topicku nic dalšího nenapsal... sehnal jsem člověka co se na to mrkne, protože pro mě elektrika španělská vesnice, vůbec se v tom nevyznám :)
I tak díky moc
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“