Notebook a zvuková karta. Firewire x USB (Jak s notebookem?)
Pravidla fóra
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Notebook a zvuková karta. Firewire x USB (Jak s notebookem?)
Já osobně ne, ale zvukovku od Presonusu (nevím, jestli tento typ, ale myslím, že spíš nějaký vícevstupý) měl dlouho Martin Linda (aka "Amorph") - kdyžtak si ho najdi na eZone a zeptej se ho. Myslím, že byl spokojený a upgradoval až teď nedávno, když potřeboval zásadní změnu (počet vstupů atd. - Saffire 56).
P.
P.
Takže není možné nahrávat kytaru a zpěv naráz?pavlii píše:Jen aby nedošlo k omylu: buď to a nebo to (čili vždy jen 2 věci naráz!). Nebo kombinace 1x MIC a 1x instr./line.
P.
ale ano. to je mozne. jednu kytaru a jeden mikrofon. nebo dva mikrofony a zadnou kytaru. nebo kytaru a basu a zadny mikrofon.
karta ma dva kanaly. potrebujes vic?
karta ma dva kanaly. potrebujes vic?
Nene jde mi jen o to zda mohu připojit mikrofon i kytaru společně. Chápu že nemohu 2x nástroj a 1x mikrofon. Takže tomu rozumím správně? 
ted uz asi ano. 
To teda trvalo
Ok problém číslo 1 vyřešen. Nastává problém číslo 2 a to jsou peníze. Přijímám veškerý finanční support 
prikup stojan, sluchatka a monitory, a vem si to na splatky 
Stojan a monitory mam, jen nějáká sluchátka. No když jsme u těch sluchátek když tam budu mít třeba kytaru a mikrofon je možné s připojenými sluchátky mít odposlech na oboje do těch sluchátek?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ve sluchátkách budeš slyšet vždy to, co ti půjde do zvukovky. Lepší mají - ale to nebude asi tento případ - možnost ještě interního "routingu", že si v odposlechu (=sluchátkách) uděláš vlastní "mix" ze vstupních + již nahraných věcí.
Tady usuzuji, že budeš slyšet oba vstupy naráz.
P.
Tady usuzuji, že budeš slyšet oba vstupy naráz.
P.
ano. proste to nastavis na obou stopach, do kterych nahravas (monitor). pripadne muzes pouzit monitorovaci tocitko/tlacitko na zvukovce (mix, monitor).
edit: pavlii: ten presonus to ma (knoflik mixer), ovsem zalezi na tom, co kdo nahrava (nekdo by chtel treba slyset kytaru pres VST).
a v obou pripadech to bude chtit mirne rozdilny pristup k tomu, jak se vyporadat s latenci, ale to uz zalezi na konkretnim hw a sw.
edit 2: latence byl vlastne jeden z duvodu, proc se zacalo mluvit spis o firewire karte.
edit: pavlii: ten presonus to ma (knoflik mixer), ovsem zalezi na tom, co kdo nahrava (nekdo by chtel treba slyset kytaru pres VST).
a v obou pripadech to bude chtit mirne rozdilny pristup k tomu, jak se vyporadat s latenci, ale to uz zalezi na konkretnim hw a sw.
edit 2: latence byl vlastne jeden z duvodu, proc se zacalo mluvit spis o firewire karte.
Takže jdu na to budu kupovat tuto kartu http://www.audiotek.cz/product-31810-pr ... diobox-usb. Jen se chci zeptat není ten software nějáký naprd když se všude mluví o tom Cubase?
ja bych nerek. neznam ten software, ale vypada velmi dobre. http://www.presonus.com/products/Softwa ... twareId=11
muzes zkusit demo, pokud mas pocit, ze by to melo ovlivnit rozhodnuti ohledne nakupu karty. (otazkou zustava, jestli to mas s cim srovnat....)
muzes zkusit demo, pokud mas pocit, ze by to melo ovlivnit rozhodnuti ohledne nakupu karty. (otazkou zustava, jestli to mas s cim srovnat....)
Nemám nemám. To už je jedno, jde se nakupovat ještě k tomu dám nějáká sluchátka a bude o complet.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Gůt
poreferuj pak zkušenosti, držíme palce!
P.
P.
Chtěl bych se poradit ohledně výběru zvukové karty.
Požadavky + na co to chci :
- firewire, externí (to je asi jasná věc)
- aby to šlo na Maca
- napájení pro kondenzátorový mic
- abych do toho mohl lupnout MIDI klávesy
- abych do toho mohl lupnout i kytaru, basu, mikrofony na bicí
- aby to mělo dost vstupů na nahrání celý kapely (existuje něco takovýho vůbec ?)
- rozumná cena, ale ne na úkor kvality
Soft je mi ukradenej, mám Ableton a měnit nehodlám. Snažím se postavit si takový provizorní studio, kde by časem místní kapely mohly nahrávat, ale v těch zvukovkách aby se čert vyznal
... předem díky za rady.
Požadavky + na co to chci :
- firewire, externí (to je asi jasná věc)
- aby to šlo na Maca
- napájení pro kondenzátorový mic
- abych do toho mohl lupnout MIDI klávesy
- abych do toho mohl lupnout i kytaru, basu, mikrofony na bicí
- aby to mělo dost vstupů na nahrání celý kapely (existuje něco takovýho vůbec ?)
- rozumná cena, ale ne na úkor kvality
Soft je mi ukradenej, mám Ableton a měnit nehodlám. Snažím se postavit si takový provizorní studio, kde by časem místní kapely mohly nahrávat, ale v těch zvukovkách aby se čert vyznal
David Gilmour is the only one who can make his guitar cry.
existuje. akorat nevim, co je rozumna cena ... a co je cela kapela. takze dejme tomu ~15 nebo ~30.000? a 8 nebo 16 vstupu? mas na to pocitac, ktery to zvladne?
zatim mrkni na MOTU, Roland/Edirol, Lexicon, Focusrite, nebo ten Presonus z vedlejsiho tematu...
nebo pro zacatek muzes poridit mensi, pak dokoupit druhou nebo externi prevodnik...
a nebo naopak rovnou neco s kontrolerem?
http://kytary.cz/m-audio-projectmix-i-o/HN092947/
zatim mrkni na MOTU, Roland/Edirol, Lexicon, Focusrite, nebo ten Presonus z vedlejsiho tematu...
nebo pro zacatek muzes poridit mensi, pak dokoupit druhou nebo externi prevodnik...
a nebo naopak rovnou neco s kontrolerem?
http://kytary.cz/m-audio-projectmix-i-o/HN092947/
No na kontroler bych použil asi AKAI MPC40, Lemura či NI Maschine. O kontroler zkrátka nejde. Mě osobně by třeba stačilo, aby to zvládlo MIDI a napájení kondenzáku. Ale kdyby chtěla nahrávat nějaká kapela všechno live ? Tak abych věděl, co to obnáší. Ale je to teda pálka no. Díky.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No to je. Jen za zvukovku počítej řekněme 15 -> 50kKč (Focusrite 56 -> nová RME). Prostě studio na úrovni není žádná láce.
P.
P.
Dobře a kdybych chtěl zatím nahrávat jen přes kondenzák a MIDky ? ... to už bych se do desítky vešel ne ? Uvažoval jsem o nějakym kousku od M-Audio, prý dělají slušné věci. Jinak o počítač bych se nebál, chystám si čtyřjádrového iMaca s 16GB RAM 
Ještě edit : Přemýšlel jsem jestli iMac nebo Macbook ... protože nevím, jak se iMac přenáší a jak by se naživo pro něj dělal prostor... sledoval jsem pár videí Nine Inch Nails a četl rozhovory s Reznorem a prý na doma má Mac Pro a na živákách jsem viděl akorát pár Macbooků... :/ ... jenže obojí si to dovolit nemůžu
Ještě edit : Přemýšlel jsem jestli iMac nebo Macbook ... protože nevím, jak se iMac přenáší a jak by se naživo pro něj dělal prostor... sledoval jsem pár videí Nine Inch Nails a četl rozhovory s Reznorem a prý na doma má Mac Pro a na živákách jsem viděl akorát pár Macbooků... :/ ... jenže obojí si to dovolit nemůžu
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak mě stačí pořád i to PIII/550
K věci: V tom případě stačí dvouvstupá karta s MIDI rozhranním, třeba tan Presonus, jak jsem tu už někde doporučoval nebo tento Roland nevypadá špatně a i ten M-audio FT PRO by mohl být OK. Tohle je jen výběr, jel jsem čistě v seřazení "od nejlevnějšího" a tohle jsou první 3 věci, které se mi pozdávají. Najde se toho samozřejmě i víc.
Fakt je ale ten, že pro maximálně seriózní práci s kondíkama by měla být zvukovka napájená minimálně z adaptéru, nejlépe však rovnou ze sítě (vestavěný zdroj). Rozhodně ne jen z USB!
P.
K věci: V tom případě stačí dvouvstupá karta s MIDI rozhranním, třeba tan Presonus, jak jsem tu už někde doporučoval nebo tento Roland nevypadá špatně a i ten M-audio FT PRO by mohl být OK. Tohle je jen výběr, jel jsem čistě v seřazení "od nejlevnějšího" a tohle jsou první 3 věci, které se mi pozdávají. Najde se toho samozřejmě i víc.
Fakt je ale ten, že pro maximálně seriózní práci s kondíkama by měla být zvukovka napájená minimálně z adaptéru, nejlépe však rovnou ze sítě (vestavěný zdroj). Rozhodně ne jen z USB!
P.