Výměna snímačů Fender Stratocaster (mexico)

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
schaschek

Výměna snímačů Fender Stratocaster (mexico)

Příspěvek od schaschek »

Ahoj!
Asi před rokem jsem si koupil mexický Fender Stratocaster a teď pomalu zjišťuju, že nejsem úplně spokojený se zvukem. Napadlo mě vyměnit snímače (nebo na zkoušku alespoň některý z nich), a to buď za americké originály, nebo za nějaké jiné z produkce Fenderu. Chtěl bych se zeptat, jestli s tím máte někdo zkušenost? A jaký z toho potom asi dostanu zvuk? Chápu, že to pořád nebude znít jako americkej stratocaster, ale bude se to aspoň blížit? A má to vůbec cenu vrážet třeba 5 tisíc do nových snímačů, když se jedná v podstatě o celkem levnou kytaru?
Jinak vím, že už tady podobné téma o levných kytarách a drahých snímačích je, ale mně se jedná o tento konkrétní případ. Navíc ten můj stratocaster taky není úplnej low-end :D
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Hele jestli je to originál mexico fender tak to není žádenej low end. už by to měla být kvalitní kytara.... Rohodně se ti vyplatí jít do snímačů za 5000,-. Rozdíl bude obrovskej. Když koupíš originál Fender snímače nějaký pořádný. Tak určitě neuděláš chybu.

A jsem si jistej, že to bude znít jako americkej strat.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
schaschek

Příspěvek od schaschek »

Jasně, je to originální Fender Stratocaster Standard, který se vyrábí v Mexiku. Ale přecejen se pořád jedná o jednu z těch levnějších kytar na trhu. Navíc spousta lidí na to nadává, že jsou ti shity a podobně, i když já osobně si nemůžu stěžovat. Ono to totiž nehraje špatně ani s těma původníma snímačema, ale vydělal jsem teď na brigádě nějaký prachy a pokud by ten rozdíl stál za to, tak bych do toho asi šel..
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Pokud jsi sám spokojenej s kytarou a vyhovuje ti. tak do toho jdi. Rozdíl tam určitě bude.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
lada.relax

Příspěvek od lada.relax »

Prošlo mi rukama už dost kytar a můžu Ti říct,že tam zase až tak velkej rozdíl není.Zálží jakej zvuk přesně chceš.A v některých hodnoceních je made in mexico nad usa.
matejicek

Příspěvek od matejicek »

Myslim ze hlavni vec, v cem se mexiko od usa lisi, je mene kvalitni osazeni.rekl bych, malokdo pozna rozdil mezi temahle dvema kytarama, kdyz ma stejny snimace. pokud teda nemas vylozene blbej kus...
Ja bych si tam dal texas specialy, pripadne vintage noiseless.
Kytary Fender Stratocaster made in japan 1996 sunburst,Fender Telecaster made in Japan 1985 candy apple red, kombo Lab series L5, krabicky Morley volume pro,EH small clone, Marshall vibratrem, Boss BD-2, Danelectro compressor,
dunlop crybaby, digitech RP150,
klavesy roland gw-7
schaschek

Příspěvek od schaschek »

A nenašel by se zde někdo, kdo má přímo s touto konkrétní výměnou osobní zkušenost? Uvažoval jsem o těch Texas Special snímačích nebo o zlatých Fender Lace Sensorech.
Fender Standard Fat Stratocaster (Mexico, 2006)
Roland Cube 15 X
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Zdar, můžu se zeptat jakto že je tahle kytara http://eshop.kytary.cz/fender-lite-ash- ... 50:0:0:1:0 tak levná když má na sobě Seymour Duncany?
A vyplatí se teda koupit třeba tuhle http://eshop.kytary.cz/fender-standard- ... 43:0:0:1:0 a pak si tam hodit nový snímače? Já jako jestli ta kvalita provedení je už na dostatečně dobrý úrovni abych pak nelitoval že sem nešetřil dál... Třeba jestli se bude po seřízení při pákování rozlaďovat a tak (nevim na čem tam ještě může záležet)...
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

rasomaso píše:Zdar, můžu se zeptat jakto že je tahle kytara http://eshop.kytary.cz/fender-lite-ash- ... 50:0:0:1:0 tak levná když má na sobě Seymour Duncany?
A vyplatí se teda koupit třeba tuhle http://eshop.kytary.cz/fender-standard- ... 43:0:0:1:0 a pak si tam hodit nový snímače? Já jako jestli ta kvalita provedení je už na dostatečně dobrý úrovni abych pak nelitoval že sem nešetřil dál... Třeba jestli se bude po seřízení při pákování rozlaďovat a tak (nevim na čem tam ještě může záležet)...
Do stratocasteru nevidim, ale co me tak napada, kdyz se divam na popisek
- Lite Ash bude dost mozna vyrobenej nekde v Asii, kdyby to byl mexikanec ci dokonce american, tak to u nej hrde napisou, jako u toho druhyho Fenderu
- Lite Ash ma telo z lehcenyho jasanu, do drev tolik nevidim, ale ten Standard ma telo z olse-masiv [lepsi?]
- Standard ma jinou kobylku a mechaniky
Naposledy upravil(a) Wohma dne 25.09.2007 21:32, celkem upraveno 1 x.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Jo ok tak dík, a jak se ten standart liší v tý kvalitě zpracování od USA stratocasteru? Já bych totiž nerad časem zjistil že tam je něco špatnýho co by třeba u ameriky nebylo... :?

schaschek

Příspěvek od schaschek »

Řekl bych, že na mexické stratocastery používají méně kvalitní dřevo, možná ho ani nenechávají tak dlouho vysušit. Navíc u Mexika zřejmě můžeš občas narazit na horší kus (například ti nebude kytara ladit na celém hmatníku), u americkejch asi bude probíhat důkladnější výstupní kontrola, jen tak prostě něco do světa nevypustí.
Na druhou stranu já jsem se svou kytarou spokojenej, jak už jsem tady někde psal, akorát plánuju někdy vyměnit ty símače. Ale co se týče samotné kytary, tak mi připadá celkem dost v pohodě. I když je taky potřeba říct, že jsem na originál z USA vůbec nikdy nehrál..
Fender Standard Fat Stratocaster (Mexico, 2006)
Roland Cube 15 X
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Trochu to tu oživím. Je tu i někdo další, kdo má zkušenosti se snímači na Fendra... Na foru se v jednom jiným tématu psalo o tom, že mexický snímače jsou dost nic moc. (popravdě ten můj kobylkovej je takovej plechovej :? A možná bych časem měnil...) Kromě těch co se zde o nich psalo. Na jaké úrovni jsou v porovnání s mexikem třeba RM?

Jaké znáte další varianty....
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

konečně rozumný názory... Ne takový to lepší squirer než mexiko....
na fendra bychn zainvestolva víc než jen RM, to sou snímače tak na squirera...
Naposledy upravil(a) turbo_MaCk dne 27.01.2008 10:50, celkem upraveno 1 x.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

aivn86 píše:Trochu to tu oživím. Je tu i někdo další, kdo má zkušenosti se snímači na Fendra... Na foru se v jednom jiným tématu psalo o tom, že mexický snímače jsou dost nic moc. (popravdě ten můj kobylkovej je takovej plechovej :? A možná bych časem měnil...) Kromě těch co se zde o nich psalo. Na jaké úrovni jsou v porovnání s mexikem třeba RM?

no snimace na mexiku jsou vazne sh*t... jen kdyz porovnate ceny mexiko stand. snimacu s temi, co se davaji na lepsi mexiko kusy a nebo na usa kusy, tak je to jasne... mexika jsou 3-5x levnejsi. rmka jsou daleko lepsi, mel jsem ale moznost porovnat origo fender snimace texas spesl s rmkama a je tam docela velky rozdil. ne ze by byly spatne, ale rozdil tam je sakra poznat. taky proto, ze kazde jsou uplne jine. rekl bych, ze rmka maji hodne "vintage" zvuk a ne kazdemu sednou. velkou vyhodou u fendrovskych snimacu je taky to, ze si muzes poridit bezsumovou sadu, coz u rm bohuzel nejde.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

jinak boj mezi mexiko produkci a usa produkci je uz takove da se rict klise.

nekdo rika, ze po vymene snimacu na dobrem mexiku (treba edice classic, deluxe), je rozdil mezi kytarami presne 60 mil. - vzdalenost fabriky v usa od fabriky v mexiku... s temi nejlevnejsimi usa modely se asi zrovna neparaji, je to proste pasova vyroba tak jak vsude jinde, nemyslim si, ze by ty kytary byly uplne nekde jinde nez mexiko, coz je nazor asi tak 90% majitelu usa originalu, kteri maji vetsinou prave jen tenhle jeden kousek...

problemem u mexika jsou hlavne snimace, ktere jsou proste sh*t - ktery amik ale nema 150 dolaru na sadu lepsich snimacu, co se osazuji do amerik?

cetl jsem toho docela dost od ruznych kytararu, prodejcu, uzivatelu, sberatelu a docela me prekvapilo, ze tihle lidi vetsinou rozdil mezi mexikem a usa produkci neresi, proste jdou do dvaceti kramu, bazacu a nevim ceho vseho a kytaru si vyberou podle vzuku, ne podle napisu. na recenze od kloboukaru z texasu, kteri si koupi custom shop a povesi si ho nad krb, aby se jejich navsteva mela na co divat, jsem se uz vykaslal.

samozrejme je to jen muj nazor. nerikam, ze je to nejake dogma a obecna pravda.
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

aivn86 píše:Trochu to tu oživím. Je tu i někdo další, kdo má zkušenosti se snímači na Fendra... Na foru se v jednom jiným tématu psalo o tom, že mexický snímače jsou dost nic moc. (popravdě ten můj kobylkovej je takovej plechovej :? A možná bych časem měnil...) Kromě těch co se zde o nich psalo. Na jaké úrovni jsou v porovnání s mexikem třeba RM?

Taky si myslím, že originál Mexico snímače jsou nic moc, taky už špelím něco novýho. Myslím, že ta sada od RMpickups za těch 2.5K by měla být lepší. Pak tu máme sady od Fendera, noiseless a Lace. Já tedka budu testovat Lace gold, tak pak napíšu. Budu mít jen jeden, takže se to bude dobře porovnávat.
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Hele mám takovej dotaz - kdybych měl strata mexico a dal si na něj ty texas speciály, jak blízko/daleko bych byl od zvuku SRV stratu?

Oltec

Příspěvek od Oltec »

Moje zkušenosti - ale TELE - mohl jsem porovnat změnu na mexickým teleti, když jsem tam šupl americký noiseláky proti původním - kytara šla o 200% navrch. Mám americkýho deluxa a obě kytary jsem srovnával na Fender flašce. Výměna snímačů je jednoznačně krok vpřed ( spíš skok), hodně se zvuk přibližuje deluxovi - ale chybí tam taková ta "ušlechtilost"
a celková propracovanost - dřevo na deluxovi úplně zvoní. Závěr : určitě vyměnit - výsledek kladně překvapí.
Naposledy upravil(a) Oltec dne 27.01.2008 19:35, celkem upraveno 1 x.
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

No je mi právě o to jestli se třeba vůbec to RM vyplatní. Ty Lace a noiseless jsou asi super, ale nový jsou sakra drahý(kdybych je potkal v bazaru tak do nich jdu, ale jinak na ně nemám.) Ale prostě je pravda, že ty moje origo snímače jsou trochu plechový a časem s tím asi budu chtít něco udělat...
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

ja bych sel asi do nejakych noiseless fenderu... az nekdy poridim neco trochu "vaznejsiho" se singlama, tak chci bezsumove snimace. stacilo mi kdysi videt kejtru se singlama v mistnosti nasvicene zarivkama :D

ja jakekoli ruchy a bzuceni docela nerad, takze jen proto davam jednoznacne + fenderovskym snimacum... skoda ze dela macho jen bezsum ke kobyle, kdyz se to ale veme, tak ta jeho sada bezsumu by stala nejspis stejne jako sada od fendera...

jinak fender tech sad dela opravdu X - bohuzel ale nevim, kde si je clovek muze porovnat... to jsou texasy, lace, vintage, samariumcobalty...
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“