Zhodnoťte naše nahrávky - kytara

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

Re: Zhodnoťte naše nahrávky

Příspěvek od Hiddenplate »

Eizor: Metronom je docela důležitej. Ať se aspoň bubeník naučí hrát do clicku. :) Vím, že na živáku se to vůbec neřeší, ale při nahrávání je to důležitý. Ta nepřesnost pak kazí celkový dojem. Jinak zvukově je to v pořádku. Akorát mi to teda trochu připomíná Anetku Langerovou. :D
Uncle

Příspěvek od Uncle »

Eizor píše:Ahojte,
právě jsme nahráli písničky ve studiu s kapelou, poslechněte a zhodnoťte :-) díky
http://bandzone.cz/nevers
Pěkná muzika, ale ty bicí jsou opravdu nevkusné a místy se mi zdálo že madam zpěvačka jakkoliv atraktivní může být zpívá sem tam falešně.
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

No, chlopci, jak to děláte, když máte třeba skladbu, kterou standardně hrají dva kytaristi, kde musím třeba při přechodu do refrénu přepnout spínač, přešlápnout efekt a ještě k tomu chytnout hmatník úplně někde jinde? :) Já to třeba nestíhám.
Samozřejmě chápu, že se takové věci nahrají na víckrát, konkrétně by můj dotaz směřoval k plynulému pospojování a navázání nahrávky. Jde něco takového udělat v Audacity, ať se nemusím učit další programy? Jasně že to můžu nahrát zvlášť a prostě to hodit za sebe, ale to abych se trefil rytmicky, tak mi metoda pokus/omyl může trvat sakra dlouho.. je nějaký trik?

//: tak jsem v city našel nějakej clicktrack, zkusím, co to všechno umí..
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

mtmccox píše:No, chlopci, jak to děláte, když máte třeba skladbu, kterou standardně hrají dva kytaristi, kde musím třeba při přechodu do refrénu přepnout spínač, přešlápnout efekt a ještě k tomu chytnout hmatník úplně někde jinde? :) Já to třeba nestíhám.
Samozřejmě chápu, že se takové věci nahrají na víckrát, konkrétně by můj dotaz směřoval k plynulému pospojování a navázání nahrávky. Jde něco takového udělat v Audacity, ať se nemusím učit další programy? Jasně že to můžu nahrát zvlášť a prostě to hodit za sebe, ale to abych se trefil rytmicky, tak mi metoda pokus/omyl může trvat sakra dlouho.. je nějaký trik?

//: tak jsem v city našel nějakej clicktrack, zkusím, co to všechno umí..
nahraješ to postupně, trefit se není problém, neni o trefování. Prostě nahraješ jednu pasáž, pod to dáš nový track, a třeba 20 sekund před koncem prvního tracku si to pustíš a jen se prostě napojíš s hraním. Můžeš i dřív a kde se to překrývá smáznout či ze ztracena zvýšit hlasitost.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

kousek 7 Words od Deftones v našem podání...kdo zná, tak ví, kdo nezná, tak mu to asi přijde divná písnička :D

jenom škoda že chybí začátek a není to do konce...
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

cerfotoc píše:jenom škoda že chybí začátek a není to do konce...
skoda je spis to, ze (krome chrasteni mikrofonu) je slyset pekny prd :)
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

http://www.box.net/shared/lhd9rqutz7
Můj pokus o Petrucciho Wishful Thinking. Je to jen těch prvních asi pět minut. Jinak je to zatím jen jedna kytara a backing track. Ke konci jsou už trochu chybky, časem zkusím ten konec nahrát znova a přidat další kytary. Takže zatím aspoň takhle.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

J.J: Ruka už se lepší?
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Tubular
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tubular »

Trochu som sa hral a znizil snimace a (predtym nez mi vypadli zo skrutky) som nieco nahral. Zaujimalo by ma, ako sa vam paci zvuk.

http://soundclick.com/share.cfm?id=9926022

JJ: Super, ta pesnicka je v originale velmi dobra a ty si ju zaral takisto super. :D
Naposledy upravil(a) Tubular dne 27.11.2010 22:51, celkem upraveno 1 x.
.: SoundClick :. .: YouTube :. .: BandZone :.
: PRS CE 24 (1997) : Fender Stratocaster USA (2011) : Vintage V-100 : Aria MAC-40 (2005) :
: Digidesign Eleven Rack : 2x Yamaha HS-50M : Sommer Cable & Neutrik plugs :
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

mtmccox píše:J.J: Ruka už se lepší?
Levačka už je O.K., pravačka začne vždycky bolet, když chvíli vybrnkávám. Při hraní trsátkem je to jakštakš dobrý.
Sorry za OT.
Tubular: Ten zvuk je jako vždy super. Impro taky. Holt kdo umí ten umí.
Naposledy upravil(a) J.J. dne 27.11.2010 22:59, celkem upraveno 1 x.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

J.J. a Tubular: oba pekne. uz mate Naked Tracks? ;)
panedge

Příspěvek od panedge »

Tubular-od tebe je to už klasika,nedá se tomu nic vytknout asi..já mám jen drobnou připomínku k hudbě samotný,totiž,že v podstatě tohle by mě nezaujalo vůbec nikde a nikdy,je to taková hudba do vejtahů nebo do hotelů,aby tam něco hrálo.Nevím jestli je to tím zvukem,alá Vai nebo někdo takovej,nebo spoustou tónů.Ale to může bejt můj osobní problém,hodně lidem se to líbí že jo :wink:
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

Váš názor na můj novej zvuk?? :)

Link here --> http://hiddenplate.wz.cz/new_sound_test.mp3

PS: Nevím proč, ale většinou, když něco předělávám nebo dělám něco co je spojený s hudbou tak je to kolem třetí hodiny ranní... :D
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Hiddenplate píše:Váš názor na můj novej zvuk?? :)

Link here --> http://hiddenplate.wz.cz/new_sound_test.mp3

PS: Nevím proč, ale většinou, když něco předělávám nebo dělám něco co je spojený s hudbou tak je to kolem třetí hodiny ranní... :D
slušný, ikdyž možná trochu pod dekou (ikdyž je možný, že ten dojem mám díky té basy)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

@Dark Axel: Máš pravdu, je to trochu pod dekou. Čekal jsem jestli se k tomu někdo vyjádří. Je to kvůli tomu, že můj Spider III kombíčko nemá FX Loop, tak jsem se ten linkovej výstup snažil procpat Amplitubem, ale ať jsem s tím kroutil jak jsem chtěl, tak furt nic moc. Podle všeho možnýho kroucení mi nejlepší zvuk přišel, když jsem AT nastavil takto: AMP=BYPASS, CAB=4x12 Metal T 3, MIC=Condenser 87/On Axis a co nejblíž.

Každopádně mám v plánu si koupit SM57 a tím bych to vyřešil a nic bych nemusel kroutit do nekonečna. :)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Kytary jsou moc nahlas a chteji orezat zespodu a pohrat si s tema fundamentalnima stredovyma frekvencema, trochu ten zvuk otevrit.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
frajerik
last.fm: http://www.last.fm/user/nerbo

Příspěvek od frajerik »

Hiddenplate: Gitara celkom fajn ale pôsobí to na mňa natlačené :D. Hlavne bicie sú úplne do V pre mňa.
Tubular: Ako vždy paráda len sa mi nepáči zvuk toho klavíra alebo čo to tam je.
Eizor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eizor »

pupack píše:
Eizor píše:Ahojte,
právě jsme nahráli písničky ve studiu s kapelou, poslechněte a zhodnoťte :-) díky
http://bandzone.cz/nevers

ahoj, čoveče, co ty bicí :) 8) u té první :) jinak pro mě zajímavá muzika, ale ty bicí se tam fakt dost děsně mláťěj (estli nejni chyba u mého připojení) :)
no... my to víme.. bubeník hraje cca rok a snaží si dodat sebevědomí těma přechodama atd.. a pak dělá chyby... a ještě byl v tom studiu vystresovanej... (ale byli jsme všichni, protože to bylo naše první nahrávání)
tady hraju teď KOSMONOPOL
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

J.J. píše:http://www.box.net/shared/lhd9rqutz7
Můj pokus o Petrucciho Wishful Thinking. Je to jen těch prvních asi pět minut. Jinak je to zatím jen jedna kytara a backing track. Ke konci jsou už trochu chybky, časem zkusím ten konec nahrát znova a přidat další kytary. Takže zatím aspoň takhle.
Moc pěkné. Dost jsi mě nalákal si tu desku zase po čase pustit.
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Eizor píše:
no... my to víme.. bubeník hraje cca rok a snaží si dodat sebevědomí těma přechodama atd.. a pak dělá chyby... a ještě byl v tom studiu vystresovanej... (ale byli jsme všichni, protože to bylo naše první nahrávání)

však jo, hlavní je, aby jste to slyšeli, že tam něco není OK. Tak at se daří, je to všechno o čase. A bubeníkovi vtlučte do hlavy, že přechody nejsou všechno. V jednoduchosti je někdy síla. Jinak zajímavá muzika, zpěvačka má příjemnou barvu hlasu (byt tam fakt byla občas faleš).
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“