ELECTRO-HARMONIX HEADPHONE AMP

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
MeddlinG

ELECTRO-HARMONIX HEADPHONE AMP

Příspěvek od MeddlinG »

Zdravim, tento topic jsem tu hledal, ale nenasel, tak pokud uz tu nekde je, omlouvam se.

Zacinam hrat na elektrickou kytaru a mimo cviceni doma (klasicky pres kombo) bych rad hral i ve skole mezi prednaskama, na navsteve u rodicu atp. Nicmene, nechce se mi tahat kombo s sebou a pri projizdeni kytary.cz jsem objevil toto http://kytary.cz/electro-harmonix-headp ... /HN111382/. Mate s tim nekdo zkusenosti, pripadne vyplati se to na takove jednoduche provizorni hrani?

Za odpoved dekuji.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: ELECTRO-HARMONIX HEADPHONE AMP

Příspěvek od Nero »

Osobně bych uvažoval spíš nad Vox amPlug, ten má aspoň možnost nastavení Tone. Nicméně ten EHX jsem neslyšel...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Ten EHX nemá žádnou simulaci kytarového repro, takže na to pozor... Vox amplug by podle mně určitě byl lepší volbou
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Podle mě tam nějaká simulace bude, stejně jako u toho Voxu. Jinak by to byl fakt nepoužitelný krám.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ja bych rek, ze kdyby tam byla, tak by to psali. imho se jedna proste o zesilovac.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Paris píše:ja bych rek, ze kdyby tam byla, tak by to psali. imho se jedna proste o zesilovac.
Zase je to sluchátkový zesilovač, podle mě bude mít na výstupu ekvalizaci podle kytarových repráků.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

EHX.com píše:Designed specifically for musical instruments
Get the character sound of your live instrument
voxamp.com píše:100% analog circuit faithfully simulates the response of the original amps.
Možná tím myslí to samé, možná ne. Ví bůh :D Nicméně ani jedno explicitně nezmiňuje simulaci speakeru.
Jako k čemu by byl sluchátkový zesilivač bez simulace repra? :mrgreen:

PetrPeter 1975 - 2008
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

řešili jsme to na ehx.com, podle uživatelů to nemá :) (kdyby jen podle uživatelů... ale i podle lidí z EHX :P )

http://www.ehx.com/forums/viewthread/3765/P0/
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

napriklad si ho muzes pichnout za efekt. nebo do syntaku.

edit: kdyby psali "kytarovy sluchatkovy zesilovac", tak by to bylo neco jineho ... a neco by se ocekavat dalo...

edit2: ano. If it doesn’t say “speaker simulation” then you you shouldn’t expect it.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Dostal mě ten admin, ten má dobře vymytý mozek. Že by se simulace repra dost podepsala na ceně :roll: Vždyť jsou to dva filtry, probůh!
MeddlinG

Příspěvek od MeddlinG »

Diky moc za tip, ten vox amplug vypada dost dobre, jeste bych mel malou otazku - treba na kytary.cz jsem tech vox amplugu nasel hodne druhu (AC30, Rock, Metal), jaky by byl nejlepsi pro zacinajiciho hrace, co se zacina ucit riffy, dela "rozbrnkavaci cviceni" apod.? Koupil jsem si multiefekt Line6-pocket pod, takze zrejme by byl nejlepsi nejaky "neutralni".

+ jeste jeden dotaz, v tom vox amplugu, je vystup pro normalni sluchatka, napr. k pocitaci, nebo do mp3? Teda standartni jack? Ve specifikacich kytary.cz je uvedene jen "sluchatkovy vystup"
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

se zeptam asi hloupe ... ale na co chces amplug, kdyz mas pocket pod?
MeddlinG

Příspěvek od MeddlinG »

Pocket pod mam teprve na ceste, ten funguje mj. tak, ze tam pichnu sluchatka a hraju? Pokud ano, tak se rovnou vsem mistnim odbornikum omlouvam za krece mnou zpusobene :)
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ano.
MeddlinG

Příspěvek od MeddlinG »

Tak jsem ze sebe udelal pako hned na zacatek herni kariery, super :) Kazdopadne diky za rady a muzete lock.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

To jsme rádi, že jsme to vyřešili :mrgreen: Nicméně zamykat nebudeme, třeba se to bude hodit někomu dalšímu.

Každopádně pokud jde o výběr z těch typů amPlug, tak nejčistší a nejneutrálnější zvuk bude mít ten AC model.

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“