Lampovy dist. vs tranz.kombo

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Buldokill

Lampovy dist. vs tranz.kombo

Příspěvek od Buldokill »

Mám nějaký peníz a chtěl bych kvalitní distortion. Zvukově, podle ukázek se mi líbí třeba tohle:
http://www.youtube.com/watch?v=sSl5txzG_gQ
http://www.youtube.com/watch?v=go-ilMuk ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=J9j8Gd6TBVw

Otazka je, co to udělá, když to budu pouštět přes tranzistorové kombo( Crate FW120), nebo když to půjde z boardu přímo do mixu(EMX 512 SC Yamaha) a dál do beden(AX 15 Yamaha). Přeci jen je to dost peněz, abych to kupoval na blind.
Díky za vaše poznatky, rady a názory.
Gibson SG-SFWCH

kombo: Roland Cube

Boss LS2, Boss AC3,Blackstar HT Dual,
Digitech Multi Chorus, EHX - Freeze Retainer,Morpheus Capo
Vysílačka: Line 6 Relay g30
lunchie

Re: Lampovy dist. vs tranz.kombo

Příspěvek od lunchie »

Z vlastni zkusenosti, mam klon soldano supercharger GTO. Pouzivam ho jako hlavni zkresleni do multiefektu, kdyz si chci brnkat potichu do sluchatek. Multak je nastaveny na cisty (bypass amp. modelingu) s modelem bedny + ekvalizer a pak delay a reverb. No a jak to hraje - paradne. Takze problem v tom, ze by to pres cisty kanal toho crate hralo spatne, myslim nebude. Co se tyce primo do mixu - potrebujes nejaky simulator bedny, jinak to bude bzucet (problem s jakymkoli distortionem, nejenom s lampovym).
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ten blackstar neco jako "speaker emulated output" ma uz v sobe...
Buldokill

Příspěvek od Buldokill »

Simulace boxů a kabinetů mám v AX3000 Korgu. Takže to by snad neměl být problém jestli jsem to dobře pochopil. Nebo jde o nejakou jinou simulaci? Jde mi hlavně o to, jestli ten zvuk bude mít ten hezkej lampovej charakter.
Gibson SG-SFWCH

lunchie

Příspěvek od lunchie »

pokud ho ma ta krabka a pojedes pres cisty kanal, tak jo ... jinak simulace boxu v korgu jo ... takhle podobne to jedu taky - gto -> simulace boxu -> ekvalizer -> delay -> reverb -> sluchatka :)
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

IMHO hezký lampový plný zvuk umí stále pouze kvalitní lampový aparát. Jde o to, že na lampovém charakteru se projevuje lampový preamp, ale i lampový poweramp, který je na konečný zvuk velmi důležitý. Hybridní aparáty s jednou ušmudlanou lampou v preampu, která jen svítí, působí na kytaristy většinou takzvaným placebo efektem. Ano kvalitní lampový efekt, který je zapojený nejlépe do returnu efektové smyčky, aby se choval čistě jako preamp zvuk aparátu vylepší, ale lampu z něj neudělá.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Buldokill píše:Jde mi hlavně o to, jestli ten zvuk bude mít ten hezkej lampovej charakter.
Podle mně nemůžeš stavět lampový charakter na preampu. Pokud dáš před tranzistor lampové zkreslení, bude to prostě jen pěkný zkreslení (v ideálním případě).Ale ten feel, charakter, dynamiku, to o čem lampový zvuk (pro mně) je, pořád mít nebudeš. :|

Shodou okolností mám teď zapůjčen ten HT-Dual (zdravíme Nera). Je to fajn zkreslení. Co se mi líbí, je první kanál, tj. overdrive. Moc pěkně se s tním dá pohrát jak pro nakopnutí zkreslení, tak pro zkreslení čistého kanálu. Channel 2 je ok, ale nějak mně nedostal . Škoda toho ISF, čekal jsem víc. Prakticky použitelné polohy jsou full left/right :| Jinak super věc je samozřejmě separátní gain a volume a 3-band EQ.
Jako mínus je pro mně prakticky nulová čitelnost polohy poťáků .
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Buldokill

Příspěvek od Buldokill »

Red Bull píše:IMHO hezký lampový plný zvuk umí stále pouze kvalitní lampový aparát. Jde o to, že na lampovém charakteru se projevuje lampový preamp, ale i lampový poweramp, který je na konečný zvuk velmi důležitý. Hybridní aparáty s jednou ušmudlanou lampou v preampu, která jen svítí, působí na kytaristy většinou takzvaným placebo efektem. Ano kvalitní lampový efekt, který je zapojený nejlépe do returnu efektové smyčky, aby se choval čistě jako preamp zvuk aparátu vylepší, ale lampu z něj neudělá.
A můžu se zeptat, co bys volil - lampový efekt tak jak jsi to tu popsal, nebo nějakou nelampovou alternativu? a jakou?
Gibson SG-SFWCH

Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Já jsem zastáncem čisté lampové cesty. Pokud nechceš měnit celý aparát, což je nejvhodnější, nebo pokud ti Crate vyhovuje, tak kvalitní lampový efekt je druhá nejlepší volba po dobrém lampovém aparátu. Díky nabídce levnějších lampových aparátů na bazaru by prodání Crate a přidání peněz mohlo znamenat slušný lampový aparát. Pokud ovšem chceš pouze efekt, tak kvalitní lampový a nebo kvalitní analogový (třetí nejlepší možnost)
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Paris píše:ten blackstar neco jako "speaker emulated output" ma uz v sobe...
Má, ale zas takový zázrak to není. Pořád je ten zvuk takový vykuchaný a pod dekou.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
miro

Příspěvek od miro »

Vyzkoušel jsem Blackstar HT-Dual se svým tranďákem - ukrutné zklamání. Proto jsem trand prodal a hledám nějakou jinou cestu pro domácí hraní. Tranzistor zůstane tranzistorem a sebelepší (lampový nebo nelampový) overdrive nebo distortion s tím nic neudělá. To je podle mne slepá ulička.
Buldokill

Příspěvek od Buldokill »

Pokud by se mi podařilo prodat Crate FW120, potřeboval bych aby to lampový kombo mělo buď výstup do mixu, nebo to brát přes mikrofon, který bych musel dokoupit. S tím co mám by to dalo asi 15 - 16tis. na aparát, efekt a mirofon se stojanem. Jsme malá kapela a hrajeme ve vesnických sálech a hospodách, takže nepotřebuju moc silný aparát, aby se to dalo vybudit a pak powermixem zesílit. Počítám tak 30W? Máte nějaký tip po čem se poohlídnout? V lampách a mikrofonech pro snímání se nevyznám, tak potřebuju poradit.
Gibson SG-SFWCH

Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Můj Blackstar HT-40 má výstup do mixu. IMHO je škoda ho používat, ale pro případ potřeby tam je. Dá se sehnat kolem 14-15 tisíc.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“