Jak docílit tohoto zvuku? (sběrné téma)
Pravidla fóra
Jasně efekt samostatnej je dobrej když už víš co chceš...ale jestli člověk neví, tak si vybere na multáku.
Jinak tu RP80 má bratránek a kamoš...jako ono to není vůbec špatný dá se s tím krásně vyblbnout, ale na zkreslení (a hlavně teda na zkreslení) bych si koupi lsamostatnou krabku...jinak ty modulační efekty ujdou...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
-
Isachs
- Kontaktovat uživatele:
Mno pokud hledá zvuk jako má RageAgainistMachine, tak hledá nějaký slabší Distortion a nebo silnější Overdrive, v tomhle případě bych vůbec nepřemýšlel o multiefektu, protože tam je Distortion i Overdrive naprosto děsnej, spíše o nějaké universální šlaplce... např. BOSS O/D OS-2 a nebo ten Marshall JackHammer JH-1, kterej se mi ovšem naprosto vůbec nelíbí
... ale o můj vkus tu nejde, takže hudebniny a zkusit 
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka 
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
Rise against... ne rage... to je fuk, ja si je taky pletu:) Jackhammer by šel asi an obojí:)Isachs píše:Mno pokud hledá zvuk jako má RageAgainistMachine, tak hledá nějaký slabší Distortion a nebo silnější Overdrive, v tomhle případě bych vůbec nepřemýšlel o multiefektu, protože tam je Distortion i Overdrive naprosto děsnej, spíše o nějaké universální šlaplce... např. BOSS O/D OS-2 a nebo ten Marshall JackHammer JH-1, kterej se mi ovšem naprosto vůbec nelíbí... ale o můj vkus tu nejde, takže hudebniny a zkusit
?
NO,na tohle bych něco říct.Podle mýho názoru a zkušeností nemůžeš dávat do jednoho pytle digitech-death metal a metal master.Ten zvuk je uplne o necem jinym.Death metal je opravdu nevyraznej,pouze hodne zkreslenej zvuk.Metal master je nesrovnatelne lepsi.Tvrdej,hutnej,plnej a ma zajimavy formovani zkresleni.Hodnekrat jesem to porovnaval na nekolika kombech.Je pravda,ze neni nijak zvlast dobre citelnej,ale na tvrdou hudbu(death metal,hardcore i na grind) je uplne v pohode.Trao píše:Za ty prachy malej zázrak, při srovnání se zkreslovadlama od Digitech -Metal master a Death metal - je tisíckrát lepší, protože ten zvuk je tvrdej čitelnej, netvrdim, že je dokonalej, takovej boss nebo uber metal jsou zase o něčem jinym...
Metal Master je rozhodne lepsi nez RP80Trao píše:Za ty prachy malej zázrak, při srovnání se zkreslovadlama od Digitech -Metal master a Death metal - je tisíckrát lepší, protože ten zvuk je tvrdej čitelnej, netvrdim, že je dokonalej, takovej boss nebo uber metal jsou zase o něčem jinym...
Guitar : Ibanez RG 350EX (DiMarzio Neck, Bridge PUs)
Amplification : Bugera 333, Ibanez TN412A Thermion
----------------------------------------------------------------------------
BandZone - Strain-Through - Alternative Metal? HC?
BandZone - SKAliSKA Ska/Punk
BandZone - Disagree of despair Alternative Metal
Amplification : Bugera 333, Ibanez TN412A Thermion
----------------------------------------------------------------------------
BandZone - Strain-Through - Alternative Metal? HC?
BandZone - SKAliSKA Ska/Punk
BandZone - Disagree of despair Alternative Metal
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
Já myslím že se tu nikdo nehádá...Stridey píše:muzete mi PROSIM misto hadani se co je lepsi z metalovich bednicke rict co na tuhle skupinu?? prosiiim
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
- brazdil.radek
- Kontaktovat uživatele:
SOAD
Zdarec, potřeboval bych efekt, aby to znělo podobně ja System...
Zvuk SOAD jsem taky dost koumal, ale myslim že Boss DS-1 by to mohl zvládnout, nebo si pohrát s Boss MT-2 nebo ML-2...nebo si rovnou pořídit tu mesu a icemana
...
Ibanez RG321MH
Strunal Classical 4855
VOX AD50VT2-XL
...ladička utopená ve vodce, okousaný trsátka, rozšlapanej kabel...only metal, do peeche
Strunal Classical 4855
VOX AD50VT2-XL
...ladička utopená ve vodce, okousaný trsátka, rozšlapanej kabel...only metal, do peeche
Myslíš že DS1 to zvládne? Já myslel že oecně je to na takový lehčí zkre¨slení...ale MT2 a ML2 josu něco jinýho to je faktkotyzji píše:Zvuk SOAD jsem taky dost koumal, ale myslim že Boss DS-1 by to mohl zvládnout, nebo si pohrát s Boss MT-2 nebo ML-2...nebo si rovnou pořídit tu mesu a icemana...
Mno, on ani daron nemá někdy zas tak zkreslenej zvuk, nehledě na to e on sám DS-1 používá. Ale myslim, že když se to DSko pořádně nastaví tak by ten gain mohl stačit...
Ibanez RG321MH
Strunal Classical 4855
VOX AD50VT2-XL
Strunal Classical 4855
VOX AD50VT2-XL
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Z DS dostaneš dobrej gain, ona je to dost univerzální pastička. Samozřejmě že z MT vyleze jinej zvuk, ale i DS může být tvrdý. Navíc záleží dost na tom, do jakáho aparátu to zapojíš...
Jenom jedna věc, pokud někdo scháníte efekt "jako tahle-a-tahle-kapela", proč se prostě nepodíváte, co za krabky používaj dotyční kytaristi? Trocha práce neuškodí...
Jenom jedna věc, pokud někdo scháníte efekt "jako tahle-a-tahle-kapela", proč se prostě nepodíváte, co za krabky používaj dotyční kytaristi? Trocha práce neuškodí...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
nevím aj kzrovna u SoaD, ale u některých kapel se mi to taky nepovedlo nikde najít...Nero píše: Jenom jedna věc, pokud někdo scháníte efekt "jako tahle-a-tahle-kapela", proč se prostě nepodíváte, co za krabky používaj dotyční kytaristi? Trocha práce neuškodí...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Serj Tankian - BOSS DR-202 Dr. Groove
Ibanez Grg170dx
BOSS GT-5 Guitar Effects Processor
BOSS DS-1 Distortion
BOSS CH-1 Super Chorus[citation needed]
Korg Triton
Daron Malakian - BOSS MT-2, víc jsem nenašel
Stačí Wikipedie, podívat se na ofiko stránky, funklubový stránky, nebo třeba guitargeek... A když nikde nic, tak googlit...
Ibanez Grg170dx
BOSS GT-5 Guitar Effects Processor
BOSS DS-1 Distortion
BOSS CH-1 Super Chorus[citation needed]
Korg Triton
Daron Malakian - BOSS MT-2, víc jsem nenašel
Stačí Wikipedie, podívat se na ofiko stránky, funklubový stránky, nebo třeba guitargeek... A když nikde nic, tak googlit...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Daron hrál dřív na aparát Carvin a teď hraje na tuten marshall. http://eshop.kytary.cz/marshall-hlava-s ... 76:0:0:1:0
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Hrával i na Mesu, myslim že Dual Recto, a jinak používal Marshalla JCM asi 800 . Zkuste zkouknout pár konzertů, uvidíte tam různý vybavení. Ale nezdá se mi že by hrával na Mode Four, na to hrál spíš John 5.
Ibanez RG321MH
Strunal Classical 4855
VOX AD50VT2-XL
Strunal Classical 4855
VOX AD50VT2-XL
-
Isachs
- Kontaktovat uživatele:
Zvuk jako SOD by mohl mát digitech grunge, ten je pojetím do podlazenejch kytar, dostatek gainu i dost různých zkresleních od tvrdšího metálku, po totální prasečinec
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka 
No, já mám takovej pocit, zě v případě podladění do open C...což myslím Šystémy používaj udělá tvrdej sound i měkčí overdrive...já používám Super Overdrive SD-1..používal ho i Zakk...ten divokej... Není to sice pila, ale SOAD s tím normálně hraju... nedělá mi to trable...jen to hraju v open D, páč open C je docela brutka na udržení ladění v případě takový řežby, co si ta hra žádá... mám struny 10/12..takže basy jsou na open D v poho...