Celestion G12L 35W

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Sprch0ň

Celestion G12L 35W

Příspěvek od Sprch0ň »

Dobrý večer,
sháním reprobox 2 x 12'' a dostal jsem nabídku na home-made box osazený dvěma Celestion G12L (dohromady 70 W). Česky jsem o nich skoro nic nenašel a protože bydlí víc, než 100km ode mě, tak by mě zajímalo, jestli má cenu tam jezdit a jestli má v tomto pravdu:
70 w se může zdát někomu málo, ale je to děsná síla, a jak platí o lampáčích, že nejlíp hrajou vybuzený, o reprobednách to platí stejně.
Máte někdo s G12L zkušenosti? Mám 55W hlavu viz podpis.

Předem děkuji za odpovědi.
Epiphone SG G-400
Crate FW120H
Home-made Marshall 1936
Crate FW15R - na domácí cvičení
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Celestion G12L 35W

Příspěvek od Nero »

55W lampa + 70W box budou dělat dostatečný rámus...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Shodou okolností jsem ten box od Toma koupil a zvukově se mi moc líbí :)
Má citlivost dost nízko, 97db a tolik nebasuje, což mi vyhovuje, je to takový zvukově trošku greenback, co si můžeš dovolit pořádně okouřit bez toho, aby ti to urvalo uši...
Mám engl E530+E840 a třeba s V30 už to řeže i na mě moc, tenhle box to trošku zakulatí, zjemní mi véčko na EQ a celkově mám pak vyrovnanější a přímočařejší sound, který si dobře razí cestu kapelou.
Jako jsou i lepší kabinety, o tom žádná, ale stojím si za tím, že za 3K to byla suprová koupě :wink:

Vím, že oživuju starý thread, ale o těhlech reprácích není na českém webu prakticky zmínka, tak to chci napravit :)
G12L se začly dávat počátkem 80. let především do Valvestate boxů 3/4 velikosti, stejně tak je údajně hodně bral Laney a Fender, byla to nižší cenovka, co se měla zvukově blížit greenbackům...dneska bych možná někdy jen tak ze srandy vyzkoušel, jak tahle "vykopávka" přehraje čerstvě vyrobený greenback, cha cha :)
Die Hard or Die Home
Čerňa

Příspěvek od Čerňa »

Chci se zeptat do jakého žánru se tyto repráky hodí, jestli se s tim dá hrát přes třeba Orange nebo Marshall, hard rock nebo rock n roll.
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Viděl bych to přesně tam. Ostatně s tímhle ho i prodávám ;)
NIcméně se obávám, že víc referencí tu na fóru nebude, vzhledem k tomu, že tenhle topic prakticky mapuje život jedné jediné bedny.
Myslím, že k nějaké british hlavě sedne víc, než k hi-gain Englu. Tu E530 jsem nakonec zahodil, právě kvůli tomu, že to znělo hardrockově a gain už víc napravo dát nešel...
Die Hard or Die Home
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“