Rozdíl mezi kabely?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Jester
Rádce

Re: Rozdíl mezi kabely?

Příspěvek od Jester »

No třeba u Monster Rock je taky doživotní záruka. Píšou tam, že stačí poslat špatný kabel a oni ti ho opraví/vymění (z hlavy nevím přesně). Platí to samozřejmě i včetně konektorů.
U sluchátek Koss je taky doživotní záruka a o té vím, že určitě funguje.
EDIT: Ale třeba u kol byla taky doživotní záruka na rám, která byla pouze po dobu životnosti toho rámu, což bylo cirka 5 let. Takže záleží na tom, kdo tu životní záruku poskytuje.
Teorge

Příspěvek od Teorge »

U KOSSů mám jsem doživotní záruku už využíval, ale už pár let funguje tak, že při reklamaci je malá spoluúčast - 50Kč v případě, že byly koupené s orginál koss registrací a jinak 300Kč. A třeba rozdíl Porta Pro - bez záručáku stávali 500Kč a s záručákem(registračním kódem na model sluchátek) kolem 1000Kč.
Lachim

Příspěvek od Lachim »

a nebo doživotní - do konce života toho výrobku :lol:
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Teorge píše:U KOSSů mám jsem doživotní záruku už využíval, ale už pár let funguje tak, že při reklamaci je malá spoluúčast - 50Kč v případě, že byly koupené s orginál koss registrací a jinak 300Kč. A třeba rozdíl Porta Pro - bez záručáku stávali 500Kč a s záručákem(registračním kódem na model sluchátek) kolem 1000Kč.
No ty za 500 z Aukra sou fake :-D
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Ne z aukce, já je kdysi nakupoval na prodejnu od našeho dodavatele a dodávali za 2 ceny a jedna se lišila tím, že u ní nebyl ten registrační kód.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Tak kabel PW vyměnět i po vypršení dvouleté záruky přímo na prodejně. Viva la music-city! Jediný obchod, kde se vás nesnaží okrádat.
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Teorge píše:Ne z aukce, já je kdysi nakupoval na prodejnu od našeho dodavatele a dodávali za 2 ceny a jedna se lišila tím, že u ní nebyl ten registrační kód.
Černý dovoz mimo oficiálního distributora nejspíš.
Nám ve velkobchodě nabídli baterky za 60% že sou trochu jinak balené a že reklamovat jenom u nich bodej ne padělek skoro dokonalý.
Teorge

Příspěvek od Teorge »

V tom případě je to fakt dobrej padělek, hráli stejně a KOSS mi i ty levnější vyměnil (když jsem je poslal, že to jsou ty registrované).
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

dalabo píše:
Teorge píše:Ne z aukce, já je kdysi nakupoval na prodejnu od našeho dodavatele a dodávali za 2 ceny a jedna se lišila tím, že u ní nebyl ten registrační kód.
Černý dovoz mimo oficiálního distributora nejspíš.
Nám ve velkobchodě nabídli baterky za 60% že sou trochu jinak balené a že reklamovat jenom u nich bodej ne padělek skoro dokonalý.
Ale vůbec, to maj všude. Na jednejch je ten kód a na druhých ne - rozdíl je akorát v tom že ty s kódem jsou novější a jde tam ta registrace, takže reklamace bude vždycky za 50 narozdíl od těch starších bez registrace kde je reklamace za 300. Dá se to vyřešit třeba nákupem nových kossů s tim kódem, nějakých pecek za 100,-, ten kód jde použít na kterékoliv, takže si pak zaregistruješ ty svoje který budeš chtít a ušetříš na reklamaci 250 a ještě budeš mít pecky navíc
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

A ještě jeden dotaz, kde se dá v Praze sehnat opravdu kvalitní kabel ? Myšleno kde mají metráž... Ideálně nějaký pletený. A né něco co bude stát metr něco přes 200 korun jako mi tuhle nabídli v Aleximu
Obrázek
nexty

Příspěvek od nexty »

Zdravím,
mám v plánu vyrobit si dva pořádné, kvalitní, kabely a chtěl bych se proto zeptat, co si myslíte o takovémto složení:

Kabel: Sommer SC 300-0071 SPIRIT XXL
http://www.hudebniraj.cz/ozvucovaci-tec ... spirit-xxl

Konetory: Neutrik NP2X-B a Neutrik NP2RX-B
http://www.hudebniraj.cz/ozvucovaci-tec ... rik-np2x-b
http://www.hudebniraj.cz/ozvucovaci-tec ... ik-np2rx-b

Oba kabely chci dělat 5 m dlouhé. O cenu mi nejde, chci prostě kvalitu, o konektorech Neutrik jsem přesvědčený (původně jsem chtěl na každý kabel jeden konektor Neutrik Silent, ale nakonec raději ne), nevím ovšem, jestli jsou kabely Sommer dobré (např. ve srovnání s kabely Proel). Zároveň nechci kupovat kabel hotový. Budu rád za jakoukoli radu, díky moc.
Kytary: Harley Benton (v tuningu = +SD SH-6), Cort EVL X4
Aparát: Kustom Quad 200W + 200W homemade reprobox (4x Celestion)
Efekt: Digitech MetalMaster
Struny: G.H.S. pro nízký ladění
Kabely: Homemade (kabely Sommer, konektory Neutrik)
----------------------------
Death4EVER!
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

jdi do toho. bude to dobrej kabel. Za ty prachy dostaneš kvalitu. když se k tomu bdueš chovat, tak Ti to vydrží na celej život.
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Nejsou to čajna neutriky? Já mám mj. dva kabely, jeden s obyč neutriky a pak jeden klotz, na kterém jsou konektory jako na obrázku, a byl mj. podezřele levný. Na fotce vlevo norm. neutrik a vpravo ten unk.
Přílohy
neutrik.jpg
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Neutriky za 70-80Kc je bezna cena. REANy (tedy cinske verze Neutriku) se prodavaji myslim tak za 20-30.

Ta kombinace je dobra, sam ji pouzivam.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

gaabl je dulezitej jak svina. nicmene, delsi dobu mam PW, a jsem z toho nestastny, porad se krouti a zamotavaji, a hodne rychle jdou do kytek. mam vlastne uz asi treti po reklamaci, vymeneny za novy. jinak bych si koupil neco jineho, mate nejaky tip?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Z hotovych tady hodne lidi chvali Spectraflex, pripadne Monster, ale ten je monstrozne drahej :wink:
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Wohma píše:Z hotovych tady hodne lidi chvali Spectraflex, pripadne Monster, ale ten je monstrozne drahej :wink:
Kámoš má spectaflex, stojí asi 900 čtyřmetrovej, ale fakt nehorázně parádní kabel... Ani neni tak tlustej, je takovej naprosto v pohodě prostě... Snadno řešený silent a vypadá vcelku nezničitelně...
Obrázek
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Používám jeden Monster a jeden PW. U toho PW je výhoda rychlé výměny při zlomeném kabelu a vypínání signálu, nevýhoda je, že se kroutí všelimožně a celkově je velice neforemný. Moster je celkově perfektní.
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

bubucci píše:Používám jeden Monster a jeden PW. U toho PW je výhoda rychlé výměny při zlomeném kabelu a vypínání signálu, nevýhoda je, že se kroutí všelimožně a celkově je velice neforemný. Moster je celkově perfektní.
Rychlé výměny při zlomeném kabelu? Tomu nerozumim....
Jinak o PW sem taky přemýšlel, ale dost mě odradily ty celé ogumované konektory, přišlo mi to tak levně působící a prostě ... že se to nedá rozebrat kdyby něco aby se to dalo snadno zapájet .
Obrázek
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Právěže nic nepájíš, povolíš jeden šroubek, vytáhneš kabel, uřízneš zlomený kus, strčíš ho zpátky do konektoru, zatáhneš šroubek a hraješ. Oprava za 1 minutu.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“