Ahoj,
obracím se na zkušené hráče. Vlastním již 12 let starou překližkovou kytaru FENDER DG3, dreadnought. Stála asi 5500 Kč. Není to žádný extra stroj, ale začínal jsem na ní, ladí, nerozlaďuje se ana to, co ji potřebuji stačí.
Nedávno jsem se rozhodl ji zelektroakustičnit. Dvakrát do roka doprovázím pěvecký sbor a tam potřebuji zesílit. Na doporučení jsem si nechal namontovat od Dean Markley snímač do kobylky West Coast series Active Barstow. Jde o aktivní piezzo, který má v jacku zamontovaný předzesilovač. Mělo by jít celkem kvalitní produkt.
Výsledek se mi ale moc nezamlouvá. Pokud připojím kytaru do pultu (Yamaha), přes reproboxy (Yamaha), kytara má takový nepříjemný plechový středový zvuk, který má tendenci ke zpětné vazbě. Ekvalizací na pultu se dá dosáhnout slušnějšího výsledku, ale stále to není ono.
Zlepšení nastane při zapojení ekvalizéru mezi kytaru a pult. Tam si nepříjemné frekvence odstraním, ale výsledek pořád není to, co bych čekal.
Kde je slabý článek? Kytara nebo snímač? Kdybych si koupil jinou kytaru, mohl bych tento snímač použít? Zase na druhou stranu, ten snímač by neměl být jen tak levný paskvil. Výhodou (a možná tou největší nevýhodou) je absence ekvalizéru na lubu. Nechtěl jsem, aby se do kytary řezalo.
Jednou nás zvučil profi zvukař a z odposlechu na mě šel krásný akustický zvuk a po koncertu se mě šel zeptat, cože to mám za kytaru, že má úžasný zvuk...
Pak už se mi ho nikdy nepodařilo dosáhnout. Poradíte?
Fender DG3, Dean Markley active zvuk
Pravidla fóra
Fender DG3, Dean Markley active zvuk
Fender Stratocaster, Godin Session
Fender Blues Deluxe
Line 6 POD HD500X
Akustická kytara Crafter+L.R.Baggs M1A
Fender Blues Deluxe
Line 6 POD HD500X
Akustická kytara Crafter+L.R.Baggs M1A
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Fender DG3, Dean Markley active zvuk
Spíš bych to viděl na problém snímače / preampu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
charliealpha
Re: Fender DG3, Dean Markley active zvuk
Zkus ji zapojit do jiné aparatury a uvidíš. Třeba do aparatury určené k reprodukování akustické kytary. Pokud se to povedlo tomu zvukaři, tak to určitě nějakým způsobem jde.