kombo cca15w doma/ zkušebna, max. 10 000,-

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
fakal

kombo cca15w doma/ zkušebna, max. 10 000,-

Příspěvek od fakal »

Zdravím, po delší době se opět obracím na toto forum s otázkou. Frontman 15G už mě přestal bavit :-D a navíc už bych si občas rád s někým zahrál... Zvukově se spíš hledám, ale rozhodně to nebude metal, spíš blues jazz, rock, ale nějakej vintage zvuk to zas být nemusí. Cenově bych to viděl kolem 10tis, názory že si mam počkat až budu mít dvakrát tolik a koupit si z bazaru messu neberu ;-). Byl bych rád kdyby to stačilo na menší zkušebnu, nebo menší akcičku(spíš věc budoucnosti :-D), ale určitě na to budu hrát i doma. Že to doma nevytavím mi nevadí, třeba fendr deluxe/twin reverb jsem slišel na pokojovou hlasitost, a uraženej nejsem.
Teď konkrétní kandidáti:
http://kytary.cz/fender-super-champ-xd/HN097759/ Mám na něj super reference, ale možnost voicings bych asi moc nevyužil, spíš zkreslený/čistý příp. nějaká krabka.. Rozhodně má prý slušný reverb, ten bych celkem bral.
http://kytary.cz/fender-blues-junior/HN001094/ Strop mých možností, ale celkově hot rod moc nemusim a váha 15kg je už taky celkem dost, ale chápu že je to asi jiná kategorie.
http://kytary.cz/laney-vc15-110/HN084959/ Laney jsem nikdy nehrál, vím že je ještě verze LC a nevím moc jakej je rozdíl
http://kytary.cz/vht-the-classic-6/HN107983/ těchto aparátů jsem si všiml celkem nově -> nemám názor, ještě je tam classic 18, ale to už je celkem víc peňez.
http://kytary.cz/marshall-class-5/HN109894/ Taky zajímavý, ale 5w už je asi celkem málo no.

Na bazaru jsem viděl ještě Fender Champ 12 za 10 000,- ale to neznám a na ebayi jsou kolem 200 ->tady trochu nad cenou?

Díky předem za reakce, nebojte se navrhnout i něco co není v seznamu, FaKal.
Cort G250(popruh ORX, struny Daddario exl110, slides Jim Dunlop), Planet Wawes + homemade + Smrckaeffects kabely, napáječ Smrckaeffects 8x, Jim Dunlop classic WAH, SansAmp TRI AC preamp, Addrock Ol Yeller, Ernie Ball Volume Pedal, JamMan Solo, Fender Blues Jr.
JohnyWM

Re: kombo cca15w doma/ zkušebna, max. 10 000,-

Příspěvek od JohnyWM »

http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... =25&order=
30 wattů v lampě, za tu cenu laskomina tuším že PC asi 16000
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Určitě na doma 30W v Ačku do 2x12, navíc crate, který není zrovna proslulý cleanem pro člověka, který teď jede s fenderem?
fakal

Příspěvek od fakal »

Chápu že za ty peníze je to fakt super, ale je to už trochu moc, hlavně vzhledem k tomu že do zkušebny budu jezdit asi busem :-D.
Cort G250(popruh ORX, struny Daddario exl110, slides Jim Dunlop), Planet Wawes + homemade + Smrckaeffects kabely, napáječ Smrckaeffects 8x, Jim Dunlop classic WAH, SansAmp TRI AC preamp, Addrock Ol Yeller, Ernie Ball Volume Pedal, JamMan Solo, Fender Blues Jr.
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

na bazaru fender pro junior zvladne blues, jazz rock i kdys budes si chtit s nekym zahrat, pozor vsak na nejaky sypacky s hluchou kapelou to uz moc neni.
fakal

Příspěvek od fakal »

Jo, pro Junior je celkem ok, ale nemá master volume, což mi na doma trochu vadí...nebo je to v pohodě?
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

To ti začne vadit teprve ve chvíli, kdy bys chtěl kreslit koncem.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

To Ti začne vadit v tu chvíli, kdy budeš chtít kreslit předzesilovačem, páč ten konec nemáš čím stáhnout! Takhle Ti kreslí prakticky všechny stupňe. Ach jo...
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Jo, nechtěl by vlastně někdo pořádně popsat, co ten Master dělá? :-O
Protože někteří odmítají komba bez něho - dejme tomu, že chápu... a někteří s ním, což mi přijde jako blbost - tak si ho otočím naplno a je to,ne? :-O
panedge

Příspěvek od panedge »

Sadam.S píše:Jo, nechtěl by vlastně někdo pořádně popsat, co ten Master dělá? :-O
Protože někteří odmítají komba bez něho - dejme tomu, že chápu... a někteří s ním, což mi přijde jako blbost - tak si ho otočím naplno a je to,ne? :-O
Je to jednoduchý-na jednokanálu kde máš master volume,můžeš hrát potichu na zkreslenej zvuk z předzesilovače-můžu otočit volume naplno a tím master volume si zvyšuju jen hlasitost toho stejnýho zkreselnýho zvuku,samozřejmě,že pak mě začne kreslit i koncovej zesiolvač a je to už trochu jiný.Nebo si dám normální volume jen trošku a tím master volume si přidám hodně a ve výsledku mám čistej zvuk hodně nahlas.Bez master volume toho nedocílíš,prostě to začne kreslit tím,že mu přidáváš na normálním volume.Aparáty bez master volume jsou nepraktický v tom,že nemůžeš hrát potichu zkreslený tón.Na druhou stranu právě tím,že to nemá master volume docílíš toho úžasnýho zvuku,kdy je vytavená lampa,tak jako to maj kytaristi rádi.Že u toho ohluchneš a i zbytek kapely tě na zkoušce bude nenávidět-s tím musíš počítat :mrgreen:
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Nom, tak to mám na kombu dvě mástr volume ]:->
Gain pro každej kanál
Lvl pro každej kanál
Mástr pro oba... :D

Ale tím víc nechápu, že někdo má něco proti master... kde je problém v tom, dát ho na max a nepoužívat :shock:
To je to tak slyšet ve zvuku?
Nebo je to jen proto, že by to nebylo tak ultra super vintagE? :D
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Sakra, tak jsem opět za blbce. Žil jsem v iluzi, že to funguje úplně jinak, než jsem si myslel (teda vypadá to tak :D). Mohl by mi tu někdo prosím fungování master volume podrobně vysvětlit? Klidně v jiném tématu, ať to tu nezasíráme...

Díky
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

No jednoduše... není hlasitostní poťák mezi preampem a powerampem? (předpokládám)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Asi tak...

Prostě ovladač celkové hlasitosti aparátu těsně před koncovým zesílením. Pokud máš master volume, můžeš tím korigovat hlasitost v preampu jakkoli zkresleného zvuku. Jak psal panedge, můžeš mít hlasitý čistý i potichý zkreslený zvuk. U non-master aparátů je jen jeden ovladač, který funguje v podstatě jako Gain a Level v jednom. Jak se zvyšuje gain, zvyšuje se i hlasitost. Takže ve výsledku máš buď tichý čistý zvuk, neho hlasitý zkreslený.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

No s master volume to není až tak jednoduché, typy master volume jsou různé - pre phase invertor master volume a post phase invertor master volume, každý se chová samozřejmě trošku jinak, master volume se taky vyvíjely, ty první byly prý hodně nepodařené, ty na dnešních moderních aparátech fungují bezvadně a tyto (většinou higain) aparáty si bez master volume neumí nikdo asi ani představit, je u nich prostě počítáno s tím, že bude kreslit spíše preamp a ty aparáty jsou pro použití s master volume tak nějak "navrženy".

U starých aparátů a nebo současných aparátů se "starým zvukem" se pak master volume spíše nevyskytuje, počítá se s tím, že aparát kreslí současně koncem i preampem a poměr mezi zkreslením konce a preampu se nijak "nereguluje", prostě je to nastaveno na nějaké optimum, do kterého se "nekecá". Občas se i u současných aparátů se starým zvukem master volume vyskytne (např. Voxy řady Custom Classic nebo Classic), ale nevím, jestli je to vždy k dobru, protože např. přiškrcená AC30 třeba kreslí dost hnusně, její preampové zkreslení není zrovna dobré... proto u tohoto typu aparátů ani master volume dle mého názoru není potřeba, tyhle aparáty prostě musí mít konec otevřený naplno (master na max.), aby to hrálo tak, jak to hrát má. Samozřejmě, že master volume na max neznamená až takovou změnu ve zvuku oproti tomu, když aparát Master Volume nemá, nicméně je to další poťák, který je v signálové cestě a puristé tohle nemají rádi, nějaké nuance ve zvuku mezi aparátem s master naplno a aparátem bez masteru budou pořád existovat a proč tam ten master volume mít, když člověk dopředu ví, že ho nebude potřebovat, že bude mít konec otevřený a nebude jej nikdy dusit - proto bude radši volit aparát bez masteru, ikdyž bude zvuk lepší jen o blbé jedno promile oproti aparátu s master volume.

Taky je podle mě chybné tvrdit, že aparát s master volume zajistí svému uživateli hlasitější čistý zvuk než aparát bez master volume. Berte to tak, že master je vlastně regulace hlasitosti preampu, popř. preampu a phase invertoru, prostě masterem zeslabíte tento signál, který pak nemá takovou "sílu" aby nakreslil konec. Tímto způsobem je samozřejmě jednoduché dosáhnout preampového zkreslení při malé hlasitosti, ale nevím, jak by šlo dosáhnout pomocí master volume většího "headroom" oproti non-master volume aparátu - pokud totiž vytavím preamp a stáhnu konec, tak to bude hrát potichu a kreslit, pokud dám master naplno a přidusím preamp, tak to sice nebude kreslit, ale bude to hrát potichu...

Kdybych to měl shrnout - master volume u aparátů, kde hezky kreslí už preamp (popř. preamp s PI) je super věc! Kdežto u starých aparátů (a nebo aparátů, které mají evokovat šedesátkový zvuk, což jsou všechny ty levné class A lampy a aparáty jako Vox, staré Marshally a Fendery) mi přijde master volume zbytečný, protože se mi zvuk těchto aparátu přidušených masterem moc nelíbí - je taky potřeba si uvědomit, že použití master volume samozřejmě ovlivňuje celkový zvuk, mizí totiž výšky a ostrost zvku, podobně jako když stahujete volume na kytaře, tyhle aparáty zní prostě nejlíp, když to jede všechno naplno a nic se neškrtí :)
Naposledy upravil(a) qwer dne 29.11.2010 20:40, celkem upraveno 1 x.
fakal

Příspěvek od fakal »

Hele, nechci vás nijak hrotit, ale já se na master volume vůbec vlastně neptal...Takže prosím něco k tématu, i když něco nového jsem se rád dozvěděl.
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

fakal píše:Jo, pro Junior je celkem ok, ale nemá master volume, což mi na doma trochu vadí...nebo je to v pohodě?
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no máš pravdu, že jsme ti to téma tak trochu ukradli :)

Z kombíček kolem 10t. Kč na čistý až lehce nakreslený zvuk (zkreslený s krabkou) by určo nebyl špatný třeba ten tebou zmíněný Blues Junior, nebo např. i Vox AC15CC1, AC15C1...

Na ten VHT bych se vyprdnul, jednak malý výkon a taky se mi ten aparát nějak dvakrát nepozdával. To samé ten Marshall - na zkušebnu malý výkon... a Fender XD mě přišel ve srovnání s pravou celolampou takový umělý... a Pro Junior je možná super někam, kde se zvučí, nicméně nevím, jak bys z toho dostával čistý zvuk někde ve zkušebně, kde se zvučit nebude.
fakal

Příspěvek od fakal »

arcilucifer píše:
fakal píše:Jo, pro Junior je celkem ok, ale nemá master volume, což mi na doma trochu vadí...nebo je to v pohodě?
Pro rejpálky, tohle byla otázka na to combo, bute to mít dost cleanu bez masteru atd.?

qwer:
Na Voxe jsem uplně zapoměl, vypadá celkem fajně. Na první pohled celkem favorit, ale psaná váha 21kg mě docela zaráží, to už někám odnést v ruce...
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no opravdu uz se to docela pronese... ale zase to zni vic dospelejc. male aparaty me zni tak trochu jakk kdyby ten zvuk sel z krabice od bot.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“