Váš názor na můj výběr: Cort X1 + Cube15

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
pol225

Váš názor na můj výběr: Cort X1 + Cube15

Příspěvek od pol225 »

Zdravím,
pročetl jsem topicy,kytárku i combo jsem si našel sám.Jen se potřebuju ujistit jestli to jde k sobě,budu rád i za Vaše názory k této aparatuře

Kód: Vybrat vše

http://kytary.cz/roland-cube-15-x-maly-dabel/HN089787/
http://kytary.cz/cort-x-1/HN103326/
Mělo by to být na hru hard rock - metal,combo má dost efektů takže by neměl být problém.
Nešlápnu s tím vedle?O cort x-1 jsem se moc nedočetl takže bych uvítal nějaké ty zkušenosti pokud máte.Dík :)
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Re: Váš názor na můj výběr aparatury

Příspěvek od McKozias »

jaky mas rozpocet? a vadily by ti bazarove veci?
pol225

Příspěvek od pol225 »

No viděl bych to do těch 5,500Kč.
Z bazaru právě nechci kupovat,nemám s tim zkušenosti a zas nepotřebuju shánět nic extra.
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

S tim rolandem to záleží ... Jak někdo řiká tak má vážně malej reprák a kdyby si za ty peníze koupil Crate FW15 tak by ten větší reprák měl i lepší zvuk ... Ale zase je to velký, já mám rolanda a sem spokojenej že je vcelku malej tak ho můžu tahat sebou často, tahat se s tim FW je trošku horší ...
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
pol225

Příspěvek od pol225 »

Jde mi o to že ten roland umí plno efektů,ano asi ne kvalitně ale poslouchatelný to snad bude nebo ne?Je to jen na doma.
Jinak co si myslíte o kytaře?Prej to neni dobrá volba s tim dvojzvratnym tremolem.
Nemám zkušenosti tak nevím,jen chci něco do začátku co alespoň slušně hraje,vydrží to a zahraju s tim více stylů,což by to kombo mělo nabízet.
Pokud znáte nějaké dobré alternativy určitě napište,a nebo navrhněte něco co by mi mělo vyhovovat v čem nešlápnu vedle.
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Ale je poslouchatelnej, jen to Crate má o moc lepší Clean kanál ... Ale já to na rolandovi řešim že hraju na distortion a mám gain skoro na minimum a je to čistý a podle mě to má lepší zvuk než clean ... ALe tak to záleží na každym sluchu.

Jinak o dvojzvratnym tremolu ti moc nepovim, ale rozhodně dvojzvratný na levný kytaře ... No nevim, je to přecijen složitější mechanismus než stratovský tremolo se kterym se nedá nic zkazit.
Obrázek
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ten popis X1 na kytarach je trochu zavadejici ... mrkni na web Cortu, tam by to melo odpovidat.
alternativ v tyhle cene moc nebude ... mozna zkus mrknout na (zase Cort) G210, jestli by se ti nelibila kombinace singlu a humbuckeru.
pol225

Příspěvek od pol225 »

Jo myslim že x-1 nebude zas až tak nejlepší,rozhoduju se mezi g200 a g210,stačila by ta g200 ale potřeboval bych aby mi někdo vysvětlil jakej tam bude rozdíl mezi snímačema:
1x Humbucker (kobylka), 2x Single Coil, Cort u g210 a 3x Single Coil, Cort PowerSound PS-II u g200
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Tak humbucker u kobylky je na rockovej doprovod dobrej, nebo na nějaký sóla ... Takže záleží jako vždy na preferencích... Naopak single u kobylky má taky úžasný zvuk, ale to neznamená že bez humbuckeru by nešel hrát rock ... ale na nějaký ultra death brutal metal to vážně neni :lol:

JEště si nenapsal co bys na to vlastně chtěl hrát, tak řekni a třeba se najdou i další alternativy
Obrázek
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Jinak na těch víc stylů jak si psal můžeš projet třeba i tyhle značky... Na fokusovi maj slevu na tohle teď třeba
http://www.fokuskytary.cz/fokus/kytara. ... ,38,!P,261
nebo třeba tohle
http://www.bachmusik.com/bach-bst-bach-trar_p214

Projeď ty stránky, maj tam toho dost... Jinak od Bachu je skvělej ten Telecaster, ale to záleží už jen na Tobě (a někdo bude tvrdit že je z Mahagonu, takže to neni tele, ale hraje fakt dobře)...

Popřípadě ty Stratocastery od Fokuse jsou taky dost dobrý. Jinak pokud seš z Prahy tak u Humla maj už dost dlouho jednoho Fokus Telecastera a za dost dobrý peníze (a ještě by dal slevu určitě...) , akorát je ťuklej zespoda, ale to nebude mít vliv na nic jinýho než na vzhled...
Obrázek
pol225

Příspěvek od pol225 »

Dík ale myslim že se spokojim s g200,to mi stačí,víc už bych nechtěl dávat.
Jinak co bych chtěl hrát?No obecně rock i metal,heavy metal(iron maiden,gns,judas priest),nějakej ten hardrock jako ac/dc,airbourne ale i punku se nebránim,jen jestli jde hrát bez humbuckeru nu metal jako disturbed,soad,dope,lp,korn...Brutal deathmetal hádam že ne,snad jen melodický amon amarth.
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

No se singlama by si na ty kapely cos napsal moc nepochodil ... Myslim si že ideální by byl ten s tim humbuckerem u kobylky, třeba by si pozdějc trošku uhnul z toho metalu a podobně ... Ale pokud ne tak ideálně něco s dvouma humbuckerama. Co třeba SG, nebo V?
Obrázek
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

pol225 píše:Dík ale myslim že se spokojim s g200,to mi stačí,víc už bych nechtěl dávat.
Jinak co bych chtěl hrát?No obecně rock i metal,heavy metal(iron maiden,gns,judas priest),nějakej ten hardrock jako ac/dc,airbourne ale i punku se nebránim,jen jestli jde hrát bez humbuckeru nu metal jako disturbed,soad,dope,lp,korn...Brutal deathmetal hádam že ne,snad jen melodický amon amarth.
takze spis G210. (nebo tu puvodni Xku. pripadne Z40.)
imho to humbucker (podle toho vypisu) chce.

edit: a jestli chces kytaru podladovat, mozna by na to byl lepsi ten Z40. kdyztak se na tohle tady jeste preptej, on se nekdo najde, kdo bude umet odpovedet jednoznacneji...
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Zenox na podladění spíš ne, radši něco s menzurou 648mm (případně pro stálé podladění i delší, ale o se v této cenové kategorii snad ani nedá sehnat). Ale dá se to, jen to chce tlustší struny. Rozhodně ale na Zenox ve std. E nepatří devítky, na této menzuře je zvuk chcíplý a uhýbá to před prsty. Pokud je někdo po úraze nebo má velmi jemné ruce, tak budiž, ale pro průměrné ruce je to bláto.
nexty

Příspěvek od nexty »

pol225 píše:... Jinak co si myslíte o kytaře?Prej to neni dobrá volba s tim dvojzvratnym tremolem. ...
Problém o kterým mluvíš nejspíš souvisí s dvojzvratným tremolem typu Floyd Rose, který ovšem na X-1 není, takže bych se nebál. :wink: Nebo jsi to zjistil přímo o tomto tremolu (X-1)?

A co se týče mého doporučení, tak já osobně bych na Tvém místě, podle stylů, který píšeš, šel do tý X-1. Snese líp určitě i případný podlazení.
Kytary: Harley Benton (v tuningu = +SD SH-6), Cort EVL X4
Aparát: Kustom Quad 200W + 200W homemade reprobox (4x Celestion)
Efekt: Digitech MetalMaster
Struny: G.H.S. pro nízký ladění
Kabely: Homemade (kabely Sommer, konektory Neutrik)
----------------------------
Death4EVER!
pol225

Příspěvek od pol225 »

nexty píše:
pol225 píše:... Jinak co si myslíte o kytaře?Prej to neni dobrá volba s tim dvojzvratnym tremolem. ...
Problém o kterým mluvíš nejspíš souvisí s dvojzvratným tremolem typu Floyd Rose, který ovšem na X-1 není, takže bych se nebál. :wink: Nebo jsi to zjistil přímo o tomto tremolu (X-1)?

A co se týče mého doporučení, tak já osobně bych na Tvém místě, podle stylů, který píšeš, šel do tý X-1. Snese líp určitě i případný podlazení.
No řikal mi o tom zkušenej kytarista,že dvojzvratný tremolo neni vychytaný u kytar za 10k natož u tohodle,že by mi ji nedoporučil.
Jinak nějak nevim jestli bych do ní ještě šel,na g210 se dá zahrát dost a na youtube jsem našel dost videí tak jsem si udělal představu ale x-1 se moc nevyskytuje,navíc nevim jak hraje i tu méně tvrdší muziku,se zvukem g210 jsem spokojenej,o tomhle moc nevim :(
Paris
Rádce

Re: Váš názor na můj výběr: Cort X1 + Cube15

Příspěvek od Paris »

na X1 a G210 je tremolo stejneho typu. nerikejme mu dvojzvratne, to je zavadejici. rikejme mu treba vintage.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

pol225 píše:
nexty píše:
No řikal mi o tom zkušenej kytarista,že dvojzvratný tremolo neni vychytaný u kytar za 10k natož u tohodle,že by mi ji nedoporučil
Tak ještě jednou. Je tam stratovské tremolo, u kterého není čeho se bát. Viz můj článek. A navíc ten člověk možná umí hrát jako Clapton, B. B. King, Satriani, Malmsteen a Buckethead dohromady, ale to neznamená, že se musí nutně vyznat v HW.
nexty

Příspěvek od nexty »

Přesně tak, myslím, že s pojmem vintage si teď bohatě vystačíme. Dokonce si myslím, že novou kytaru za 3000 s dvojzvratným typu Floyd Rose neseženeš... Nemá cenu to tedy dále řešit, když momentálně toto tremolo není ve hře. No a co se týče toho, že jsi spokojenej s g210, jsem rád, určitě si musíš vybrat sám, co se nejvíc líbí Tobě. Ale každopádně Ti to nedoporučuju nakupovat přes net, radši vezmi nějakýho kytaristu a jdi si to s ním koupit do kamenný prodejny - obzvlášť, když se bavíme o kytaře za 3000, kde může být rozdíl mezi jednotlivými kusy velký. :wink:
Kytary: Harley Benton (v tuningu = +SD SH-6), Cort EVL X4
Aparát: Kustom Quad 200W + 200W homemade reprobox (4x Celestion)
Efekt: Digitech MetalMaster
Struny: G.H.S. pro nízký ladění
Kabely: Homemade (kabely Sommer, konektory Neutrik)
----------------------------
Death4EVER!
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Tak tak, vezmi s sebou někoho, kdo umí hrát a pozná dobrý kus, zablbněte si na každou kytaru, kterou uvidíte, a uvidíš. X a G jsou dost rozdílné zvukem, uvidíš sám, zda ti víc vyhovuje HH nebo HSS.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“