Dají se sundat kovový kryty z HB?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
shmootik

Re: Dají se sundat kovový kryty z HB?

Příspěvek od shmootik »

kodl258 píše:... a navíc mě ty fokusácký snímače celkem mile překvapily.
vono se na ty fokus snímače rádo nadává, ale občas když potkam nějakou svojí nahrávku z doby než jsem je vyndal, tak si chvíli nemužu vzpomenout proč jsem je měnil. :lol:
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

btw. jaký jsou v těch fokus snímačích vlastně magnety? alnico asi čekat nemůžu...
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Co jsem měl v ruce Fokusy H, tak měly korejské Kent Armstrong, výroba Sky pickups, konkrétně snímač HRO-1B "Rocker" byl s keramikou, dost slušný zvuk, silný a čitelný, flažolety tam skákaly samy.
Pak mám osobní zkušenost s Fade krytejma HB, taky keramika, výroba Artec Korea, hodně převinuté, šťavnatý zvuk s lehce zastřenými výškami, B i N v pohodě, na blues i heavy. Můžu srovnávat jen s krytejma Epi alnico 57/HOT, a to tyhle Fade obstojí silou i barvou. Ale to je věc uší každého..

Které sg máš konkrétně? Odkaz na eshop?
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

SG-čko Fokus H mám přímo ze skladu v Petrůvkách u Třebíče. vybrané z více kousků. je to typ SG1, humbuckery se stříbrným krytem. hraje to celkem slušně, i můj učitel byl překvapený co z toho leze - tedy příjemně.
je tam pár mušek ve zpracování - zrovna ty snímače nejsou příliš přesně přišroubované - jsou lehce šejdrem
čistý zvuk je středový, takový jazzový, zkreslený je nerozplizlý, čitelný, při dozvuku je slyšet dost harmonických - tedy aspoň podle mého subjektivního názoru
sorry, už jsme trochu mimo mísu, ale vlastně ....... pořád jde o humbuckery s kovovými kryty :D

edit: tak mi to nedalo a kouknul jsem se dovnitř, tedy ne úplně, kryty jsem neodletoval, jen jsem ty snímače vymontoval. zespodu je vyražené logo - písmena BH, položená na v prostoru otočeném čtverečku, pak je tam samolepka NECK (u druhého BRIDGE) PICK UPS BHK, na krkovém je ještě vyraženo písmeno F.

kromě toho loga a trošku jiného nápisu na samolepce (její oválný tvar je jinak úplně stejný), to vypadá úplně stejně jako na fotce v tomhle fóru
http://www.agileguitarforum.com/viewthr ... =printable
takže buď věrná kopie, nebo stejná fabrika jako epi
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Může to být Boo Heung Korea. Dělali pro Epiphone, GFS.
Takhle jsou značené bobbiny Epi. Neidentifikuje někdo výrobce? Je to tento? http://www.mindech.com/etc/com_info.php
Přílohy
P1020633sm.jpg
Naposledy upravil(a) kmensik dne 17.11.2010 18:23, celkem upraveno 1 x.
shmootik

Příspěvek od shmootik »

to nevypadá na uplně to stejný jako jsem z fokusů vyndal. bohužel jsou teď aktuálně nacpaný v mym starym apollu a nemam čas se do toho teď podivat. nicméně to může bejt jenom změna loga, ty moje maj taky název s dvouma písmenama akorát mezi nima je "&" plus tam neni nálepka ale vyražený L nebo R (asi rythm a lead podle pozice). snažil jsem se vystopovat co to přesně je zač když jsem si to poprvý přečet ale bezúspěšně
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

Tak jsem to nafotil
PU_neck.JPG
PU_bridge.JPG
takže výrobce je pravděpodobně:
Obrázek
takže teď už jen zjistit, jestli tam je alnico magnet nebo keramika. rozletovávat se mi to tedy moc nechce
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Tak to jsou od stejného výrobce jako Epiphone.
Možná bys mohl uvidět kousek magnetu dírkou od vrutu, kdybys jeden zespoda odšrouboval, na straně s pevnými nástavci (na fotce dolní 2 vruty).
Letovat to skoro nejde, řežu to lámacím řezákem, opatrně odebírám cín. Pak to tam jenom na tom vosku taky pěkně drží.
wreptile
Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface

Příspěvek od wreptile »

Kryty z epinových snímačů bych vůbec neoddělával... tím ten snímač akorát visuálně dojebeš, protože ty snímače jsou snad celé vylité tím parafínem.
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

....tak to vypadá, že se sundavání krytů stejně nevyhnu. dneska jsem odlifroval rodinu pryč a trochu vyhulil aparát. ty snímače se pěkně napískávájí. na domácí hraní to nevadí, ale někde venku by to asi byl problém. to tovární zalití cívek asi není příliš dokonalé.
máte někdo zkušenost s domácím zalíváním snímačů voskem? Napadlo mě sundat ten spodní plechový dekl a celý snímač vykoupat v rozpuštěném vosku (vodní lázeň?). Jaký vosk je nejvhodnější - včelí, obyčejný parafín nebo něco speciálního?
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Jde to i s deklem a vosk bych použil jakejkoliv, imho je to úplně jedno...
A jestli ti to napískává při vyhuleným aparátu, tak to taky může být úplně přirozená vazba ze strun...
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

ne, ze strun to není, tlumil jsem všechno co šlo - nejen struny v normální činné délce (mezi kobylou a nulťákem) ale i na hlavě u kolíků a mezi kobylou a struníkem (mám T-o-M).
píská to při hi-gainu od cca poloviční hlasitosti. mám 40w kombo s 12" reprákem, takže volume na 5 už je v bytě takřka nepoužitelná hlasitost. při stažení tónové clony na kytaře pískání zmizí - asi logické, ořeže to výšky, takže nemá co vazbit.
ad. zalévání voskem: zaleje se to dostatečně, když se nesundá ten spodní kryt? dostanou se ven bublinky vzduchu?
shmootik

Příspěvek od shmootik »

to jsou mi věci, začli tam dávat jiný snímače. s převoskovánim nemam nejmenší zkušenosti nicméně je otázka k zamyšlení jak moc kvalitně se to dá udělat doma na první pokus
dalabo

Příspěvek od dalabo »

No si myslím že ten spodní kryt musíš sundat. Tyjo ale jesli emáš skušenosti tak to vůbec nedělej: přehřeješ to cívky se skroutí a můžeš vyhodit. Na vosku záleží ne že ne.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Když to píská i při zatlumených strunách a s prstem přitisknutým na kryt, může to být i elektromagnetická vazba přímo mezi cívkou repráku a cívkou snímače. To se nezatlumí ničím.
Snímače se v posledním desetiletí dělají slušně voskované i ty nejlevnější OEM, tím to asi nebude, ale může to být výjimka.
Kryté HB: voskují se nejdřív cívečky samotné, potom celý snímač komplet složený, se všemi plechy. Ale jsou i výrobci, kteří zavoskují snímač bez krytu, a kryt pak lepí k vršku silikonem. Hotový snímač bych nerozdělával a voskoval vcelku.

Voskuje se nejlíp ve vodní lázni (omezí teplotu na max 100°C), ideálně s teploměrem a kolem 80°C. Úplně nejlíp hrnec s vývěvou, VacSy atp. Vosk co nejsnáze tavitelný, včelí se taví dřív než běžné svíčky. Nemagnetický vnitřní hrnec - když se snímač přitáhne k rozpálenému dnu hrnce, nataví se plasty.
Nějaká plotna bez střídavého mag. pole, aby to neoslabilo magnety, nejlíp plyn. Z blbosti jsem dal keram. singl na indukci, magnet ok, ale nástavce propálily jádro cívky.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Četl jsem o směsi parafínu a včelího vosku, případně měkčím parafínu než se běžně dává do svíček. To by dávalo smysl. Ale viděl jsem i dost tvrdý parafín. Asi bych zvolil měkký parafín a určitě vodní lázeň na plynovém hořáku. Také je možnost prosytit to šelakem, ale to se dělá spíš už při navíjení, že se kus namotá, přetře šelakem, motá se dál, zase se přetře...
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

nevím, jestli to s tím pískáním bude tak hrozný. dělá to na opravdu velkou hlasitost a kdybych nedržel struny tak to už daleko dřív vazbí přes ně. ale mikrofonické ty snímače jsou - poklepání nehtem na kryt je slyšet.
jinak zvukově jsem s nimi fakt docela spokojený. jen pro úplnost, jsou to ty na fotkách na předchozí stránce.

třeba je to pokus o vintage :) , někde jsem četl, že staré alnico 57 taky nebyly zavoskované (informace bez záruky)

no uvidím jestli, se do toho voskování pustím. kromě hrnce s vodní lázní mě ještě napadlo opatrné fénování, ale to asi nebude tak efektivní.
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

tak jsem si jen tak cvičně zkusil rozpustit parafín ve vodní lázni - plynový sporák, velký hrnec s vodou, uříznutá plechovka od red bullu zavěšená na dvou prostrčených špejlích.
akorát jsem doma našel jenom hřbitovní svíčky, což asi nebude ten nejvhodnější materiál.
- za prvé to smrdí jak psí kšíry (že by to skoro probudilo i mrtvého :) )
- a za druhé je to po ztuhnutí moc měkké
takže tudy ne přátelé....
až se do toho budu pouštět naostro, zkusím sehnat něco lepšího
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

měkké to může být, to nevadí. Někteří výrobci míchají do parafínového vosku i (lampový) parafínový olej, a to je pak taková mastná kaše, že z toho ten olej v teple prosakuje. Ale mají jistotu, že snímač nepřehřejí, a asi to líp vsakuje do vinutí. Takový umaštěný vosk byl ve krytém snímači Artec, asi je to ono.
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

na zítra mám slíbený od kamaráda z lékárny čistý parafín. snad to bude lepší.
ten hřbitovní vosk fakt smrdí. takovej hnusnej chemickej pach. nechci aby mi slezly nehty.
je ale pravda, že teplotu tání má opravdu nízkou. dalo se to skoro udržet v ruce.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“