ECC81 s malym ziskem
Pravidla fóra
ECC81 s malym ziskem
ahoj, shanim ECC81 s mensim ziskem nez ma napr. ECC81 od JJ electronics. mam to do mikrofonniho preampu kde ECC81 od JJ hrozne brzo zacina clipovat, driv to nedelala tak predpokladam ze uz je za zenitem - i tak bych rad sehnal neco s nizsim ziskem co nepujde do clipu tak brzo.
Re: ECC81 s malym ziskem
třeba tady je maj http://www.ges.cz/elektronka-ecc81-jj-ges08200004.html
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

Kinx píše:ahoj, shanim ECC81 s mensim ziskem nez ma napr. ECC81 od JJ electronics.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Troufám si říct, že tohle téma má vtší šanci na úspěch v sekci kytarových aparatur (kde si toho všimnou znalci jako qwer) než v sekci mikrofonů. Pokud bys, kinxi, nějak zásadně nesouhlasil, dej vědět...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
hh, to jsem si presne rikal kdyz jsem to tema zakladal
ale zaroven me napadlo ze tu nebudu delat bordel, tak jsem to hodil sem...prosim tedy o nejaky docasny presunuti zda-li je to mozne.
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
jak tak na to koukám, tak ECC81 od JJ by měla mít zisk cca 60, co zkusit použít ECC82 ta má teda zisk myslim kolem 20, jestli už by to teda nebylo moc málo... 
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
no nejbližší lampa s nižším ziskem k 12AT7 je myslím 12AY7, nicméně 12AY7 a 12AT7 se dost liší, 12AT7 má totiž dost jinou plate resistance než třeba 12AY7, 12AX7 nebo 5751... čili nevím, jak by se to chovalo... Já jsem teď zkoušel 12AT7 v aparátu, kde má být 12AY7 a samozřejmě že to hrálo, ale nebylo to úplně ono.
No Kinx asi stejně spíš myslel, abychom mu poradili 12AT7 lampu, která nebude kreslit tak brzo jako ta od JJ... ale v tom sloužit nemůžu, protože jsem se s 12AT7 potkal jen jednou...
No Kinx asi stejně spíš myslel, abychom mu poradili 12AT7 lampu, která nebude kreslit tak brzo jako ta od JJ... ale v tom sloužit nemůžu, protože jsem se s 12AT7 potkal jen jednou...
tak, shanim idealne nejakou 12AT7 lampu ktera nebude kreslit tak brzo. je to nejaky delany preamp (kodiac, to byl myslim borec z brna - najit schema bude horsi). az donedavna hral ok, ale ted kresli hrozne brzo ze to je prakticky nepouzitelne.
schvalne zkusim sehnat ECC82 jestli to bude fungovat...
jestli to je doma dělanej pramp tak pokud se v tom vyznáš tak to trochu polaď nebo to dej tomu kdo to ďelal. podle mě ti tam leze nekam moc signalu nebo se ti tam rozhasila naka gain stage proto ti to začíná clipovat brzo .Kinx píše:tak, shanim idealne nejakou 12AT7 lampu ktera nebude kreslit tak brzo. je to nejaky delany preamp (kodiac, to byl myslim borec z brna - najit schema bude horsi). az donedavna hral ok, ale ted kresli hrozne brzo ze to je prakticky nepouzitelne.
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Kodiac? To by snad měl být Řehůřek z Rosic u Brna? Pokud je patka pro lampu na šasí a ne v DPS, kup si v GESu ruskou 6N1P, ta je mezi ECC81 a ECC82, musíš ale přepojit žhavení a to tak, že rozpojíš teď spojené piny 4 a 5 a na každou dáš jeden drát od žhavení. Zbyde Ti pin 9, ten uzemníš. Pokud je náhodou žhaveno 12V, tak 6N1P použít nelze.Kinx píše:tak, shanim idealne nejakou 12AT7 lampu ktera nebude kreslit tak brzo. je to nejaky delany preamp (kodiac, to byl myslim borec z brna - najit schema bude horsi). az donedavna hral ok, ale ted kresli hrozne brzo ze to je prakticky nepouzitelne.
dik za tip, patice na lampu je bohuzel v tistaku. navic bohuzel kombinace me osoby a pajky vetsinou konci zranenim ci pozarem, takze nakonec to asi nekomu hodim na revizi pokud nebude stacit sehnat ECC81 s mensim ziskem...zatim mi byl doporucen sovtek. usoudil jsem ze lampa je spatna z toho ze kolegove nechali preamp nekolik noci v kuse zapnuty bez standby, do te doby chodil v pohode...