potřebuji radu ke koupi komba

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
viktorka

Re: potřebuji radu ke koupi komba

Příspěvek od viktorka »

To by bylo nejjednoduší to vím.Ale chci slyšet nějaké názory tady od lidí z fora. :D
viktorka

Příspěvek od viktorka »

Mám představu tak Laney LC30-II , Marshall DSL 401nebo Peavey Classic 30/112 tak nevím.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Vzhledem k tomu, že před tím jsem v postu neviděl cenový limit, tak těžko radit.

Každopádně tyhle 3 komba by nebyly špatný. Osobně bycj vyloučil DSL a váhal mezi Laney a Peavey, konkrétní rozhodnutí podle toho, jak by se ti to líbilo na zahrání. Akorát počítej s tím, že na metal ani jedno není, to by chtělo nějaké kreslítko.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
viktorka

Příspěvek od viktorka »

Zdarec.Tak jsem si vybral Laney ale nevím jestly LC-30 nebo VC-30.Nevíte někdo náhodou které by bylo lepší?
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

VC-30 je inspirován Voxem AC-30 (volně, ale je), LC-30 je rockovější aparát.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
viktorka

Příspěvek od viktorka »

To jsem si myslel že pro mě LC bude lepší.Dík za názor.
pajdos1

Příspěvek od pajdos1 »

Pánové, mohli byste mi poradit ohledně komba? Dřív jsem hrál na Roland Cube 30X a chci po roce přesedlat na něco nadupanějšího. Budu kupovat Les Paula od BaCHu a k tomu mám rozpočet na kombo do 10 000,-Kč. Mám zatím vybraný VOX VT80 Plus, ale známí a kluci tady mě za tu cenu doporučovali nějakou lampu. Má co cenu? S kombem budu hrávat v kapele, na zkušebnách, ale taky se ukáže i v kostele, takže bych chtěl něco, aby to zvládlo klasický rock (70., 80. léta), moderní zkreslení, nějaké to skřípací akustické až po čistý tón + nějaké to delay, reverb... Ptám se proto, protože v lampách se zatím moc nevyznám. Za každou radu budu rád. Díky!
Furch S20-CM
BaCH Les Paul
Pandora PX-4D multiefekt
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Pokud chceš takto univerzální aparát s efekty za takové peníze, tak lampu určitě ne. Musel bys dokupovat mrtě krabiček a nakonec by tě to mohlo stát dvakrát tolik.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
pajdos1

Příspěvek od pajdos1 »

Taky si myslím. Když už lampu, tak stack, a když už lampu, tak něco pořádného - dejme tomu nějakou hlavu - třeba blackheart nebo marshall za 20 tisíc...a tych opravdu nemám...ale i tak díky moc :-)
Furch S20-CM
BaCH Les Paul
Pandora PX-4D multiefekt
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

pajdos1 píše:Taky si myslím. Když už lampu, tak stack, a když už lampu, tak něco pořádného - dejme tomu nějakou hlavu - třeba blackheart nebo marshall za 20 tisíc...a tych opravdu nemám...ale i tak díky moc :-)
Ale kdepak - za 10 tyček na bazaru koupíš dost slušný lampový aparát. A stack zdaleka není nutnost. Spíš je problém v tom, že takovýhle aparát bude těžko zvládat jak klasický rock, tak moderní hi-gain na jedničku. I když si myslím, že i tak by to šlo pořešit - koupit třeba bazarové Laney LC a k němu nějaký agresivnější overdrive. Nicméně tak jako tak to nebude ultimativní aparát, co zvládne cokoli, na co si vzpomeneš. Takové neexistují, maximálně se tak tváří, ale stojí X-krát víc. :wink:

Pokud jde ale o efektování, tak delay bych rozhodně neřešil nějakým interním procesorem v aparátu, možnosti nastavení a kvalita zvuku pak bude dost na nic.

PetrPeter 1975 - 2008
pajdos1

Příspěvek od pajdos1 »

Nero píše:
pajdos1 píše:Taky si myslím. Když už lampu, tak stack, a když už lampu, tak něco pořádného - dejme tomu nějakou hlavu - třeba blackheart nebo marshall za 20 tisíc...a tych opravdu nemám...ale i tak díky moc :-)
Ale kdepak - za 10 tyček na bazaru koupíš dost slušný lampový aparát. A stack zdaleka není nutnost. Spíš je problém v tom, že takovýhle aparát bude těžko zvládat jak klasický rock, tak moderní hi-gain na jedničku. I když si myslím, že i tak by to šlo pořešit - koupit třeba bazarové Laney LC a k němu nějaký agresivnější overdrive. Nicméně tak jako tak to nebude ultimativní aparát, co zvládne cokoli, na co si vzpomeneš. Takové neexistují, maximálně se tak tváří, ale stojí X-krát víc. :wink:

Pokud jde ale o efektování, tak delay bych rozhodně neřešil nějakým interním procesorem v aparátu, možnosti nastavení a kvalita zvuku pak bude dost na nic.
No...víš, já bych se do lampy ještě ani nijak nevrhnul. Ten vox se mě zdá hodně solidní za takové prachy, navíc, když chceš, aby ti ta lampa hrála, tak tomu musíš trochu osolit. a to by hned sousedi řvali a brňáci taky :-D a jak říkám...když už lampu, tak nějakou mašinu. Nechcu nějakého chcípáka lampu za takové prachy, za jaké bych měl luxusní pololampu :-)
Furch S20-CM
BaCH Les Paul
Pandora PX-4D multiefekt
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Tak samozřejmě to je otázka vkusu... Mě to zrovna jako luxusní pololampa nepříjde.

Když kouknu na bazar, tak se tam najde dost zajímavějších věcí, řekl bych...
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... rder=levne

PetrPeter 1975 - 2008
viktorka

Příspěvek od viktorka »

Zdarec.A co takhle kombo celolampa ASHTON-BLUETONGUE? Máte někdo nějaké skušenosti stímto kombem?Dík za názory?
pajdos1

Příspěvek od pajdos1 »

...takovou značku ani neznám :shock:
Furch S20-CM
BaCH Les Paul
Pandora PX-4D multiefekt
viktorka

Příspěvek od viktorka »

Podívej se na net tam ho najdeš.Psal jsem prodejci co je to za kombo a odepsal mi že za 11000 kč je to fakt dobré lampové kombo.Ale víš jak prodejci neřeknou že je to špatné. Chtěl jsem slyšet nějaké názory tady na foru ohledně zvuku a celkového dojmu.
viktorka

Příspěvek od viktorka »

Ted jsem se díval je to nějaká australská značka, má to repro 12 Celestion Seventy takže za ty prachy by to mohlo být OK.
pajdos1

Příspěvek od pajdos1 »

Joo hochu, tak v tom ti už neporadím...do lamp zatím nedělám :-)
Furch S20-CM
BaCH Les Paul
Pandora PX-4D multiefekt
Shopingjs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shopingjs »

Já mám Ashton Viper 50. Za ty prachy (10000) hraje dobře, akorát repro je nic moc.
kytara: Washburn X10B (nic moc)
Kombo: Ashton Viper50
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Na zábavy bych koupil modeling nebo něco bezlampy rozhodně ne celolampu páč se z provozních nákladů om.dáš a taky to trpí převozama zima vlchko otřesy musíš mít rezervu a tak.
Shopingjs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shopingjs »

dalabo píše:Na zábavy bych koupil modeling nebo něco bezlampy rozhodně ne celolampu páč se z provozních nákladů om.dáš a taky to trpí převozama zima vlchko otřesy musíš mít rezervu a tak.
:D No třeba takové JVM410H je univerzání dost, akorát ta cena
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“