AXL - Obchodní trik?
Pravidla fóra
Re: AXL - Obchodní trik?
Jo, to už záleží na tobě, jestli si chceš kupovat novou kytaru hned dva-tři měsíce po tom, co ses začal učit.
Mimochodem - nezačínal jsem na kytaru za 20k. Hraju (nebo tak něco) dva roky a mám pořád svou první. A jsem rád, že jsem nešel ze začátku do nějaké šunky. Po těch dvou-třech měsících bych totiž stejně neměl dost zkušeností na to, abych dobře vybral další kytaru a zrovna tak bych na to neměl peníze, protože jsem je vrazil do dřeva na topení, kterého se dalších pár měsíců nezbavím.
Ale co člověk, to názor.
Spoluhráč z druhé kapely má kytaru Apollo, na kterou prakticky nejde hrát palm muting prostě proto, že to ty snímače neumí. Nechápu, jak je to možné, ale zkoušel jsem to a fakt to nejde. Jenže pro člověka, co chce hrát rockovou hudbu, je hraní tlumených akordů stěžejní, a tak se u takové kytary nedá říct, že "na naučení stačí", jelikož se to na ní jednoduše naučit nedá.
Mimochodem - nezačínal jsem na kytaru za 20k. Hraju (nebo tak něco) dva roky a mám pořád svou první. A jsem rád, že jsem nešel ze začátku do nějaké šunky. Po těch dvou-třech měsících bych totiž stejně neměl dost zkušeností na to, abych dobře vybral další kytaru a zrovna tak bych na to neměl peníze, protože jsem je vrazil do dřeva na topení, kterého se dalších pár měsíců nezbavím.
Ale co člověk, to názor.
Spoluhráč z druhé kapely má kytaru Apollo, na kterou prakticky nejde hrát palm muting prostě proto, že to ty snímače neumí. Nechápu, jak je to možné, ale zkoušel jsem to a fakt to nejde. Jenže pro člověka, co chce hrát rockovou hudbu, je hraní tlumených akordů stěžejní, a tak se u takové kytary nedá říct, že "na naučení stačí", jelikož se to na ní jednoduše naučit nedá.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Přesně, neměl bys na to dost zkušeností, tak by nebyla ani potřeba protože bys to v podstatě nepoznal...Bummer píše:.....Po těch dvou-třech měsících bych totiž stejně neměl dost zkušeností na to, abych dobře vybral další kytaru ....
A že nezvládne nějaký věci, tak co? Takový věci co by nezvládla po ní může chtít akorát člověk co nějaký takový věci umí a po třech měsících teda nevim kdo by s kytarou vyváděl nějaký psychárny ...
A jestli máš jednu dobrou od začátku a neomrzela tě a vydržel si u ní tak to můžu pogratulovat...
No teda jestli ti přijde palm muting jako psychárna...
Třeba bych nepoznal, že se mi na ní blbě hraje, protože mě řežou pražce nebo že při mém medově zkresleném zvuku kočky zdrhají a psi vyjou...jakub.kubaaa píše:Přesně, neměl bys na to dost zkušeností, tak by nebyla ani potřeba protože bys to v podstatě nepoznal...
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
-
woro90-1
Pokud je úplně mizerná, pozná to i laik při vyzkoušení v obchodě.
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Nepoznaworo90-1 píše:Pokud je úplně mizerná, pozná to i laik při vyzkoušení v obchodě.
Dneska na AXL Badwater Jacknife seřízený dohmat a kobylárna. Hraje se na ní dobře, zní docela OK, akorát si eště pohraju s vystínováním snímačů.
JAk tak čtu nekteré názory, tak si říkám, jestli nekdo z těch, co si koupili první kejtru za 5k + kombo za 3k pomyslel na to, že na to ne-každý má ? Moje první (elektrická, předtím sem cca 3/4 roku valil na staré akustice) kytara - Dimavery set s 10w sh*t kombem za 3,5k. Hrál sem na ní rok, teď už bych jí do ruky nevzal. Po roce sem jí střelil kamarádovi, ten pak dalšímu atd. Jo, je to nehorázný sh*t ale chtěl sem elektriku a nebyli keše. A na to stačila - abych si zadrnkal a piloval "techniku" a učil se. Tyhle sety a levný kejtry sou a budou dycky potřeba. Nemůžete rejpat do Stggu, Tenson ani Dimavery, protože sou to kytary převážně na naučení a tomu slouží velmi dobře. Teď už bych je do pracek sice nevzal
ale posloužila dobře.
Zas je to pak neuvěřitelný pocit, když si konečně koupíte kytaru, která se té opravdické aspoň podobá
JAk tak čtu nekteré názory, tak si říkám, jestli nekdo z těch, co si koupili první kejtru za 5k + kombo za 3k pomyslel na to, že na to ne-každý má ? Moje první (elektrická, předtím sem cca 3/4 roku valil na staré akustice) kytara - Dimavery set s 10w sh*t kombem za 3,5k. Hrál sem na ní rok, teď už bych jí do ruky nevzal. Po roce sem jí střelil kamarádovi, ten pak dalšímu atd. Jo, je to nehorázný sh*t ale chtěl sem elektriku a nebyli keše. A na to stačila - abych si zadrnkal a piloval "techniku" a učil se. Tyhle sety a levný kejtry sou a budou dycky potřeba. Nemůžete rejpat do Stggu, Tenson ani Dimavery, protože sou to kytary převážně na naučení a tomu slouží velmi dobře. Teď už bych je do pracek sice nevzal
Zas je to pak neuvěřitelný pocit, když si konečně koupíte kytaru, která se té opravdické aspoň podobá
Yamaha FG700MS --- Dowina D555
Harley Benton HB-35PLus Lemon --- Squier Affinity Telecaster
HUGHES & KETTNER TubeMeister Deluxe 20
"Jsem gentleman, ale pokud se jedná o ženy, je třeba přiložit ruku díru."
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
ano aj este lepsi pocit je, kdyz ti za par emsicu dojde jakou si udelal kravinu a stejne si koupis o par tisic drazsi kytaru ktera bude na "aspon prozatim" a misto 5k za pouzitelnou kytaru uvalis 7k i za ten brakLishaack píše: Zas je to pak neuvěřitelný pocit, když si konečně koupíte kytaru, která se té opravdické aspoň podobá
To bylo obrazně řečenoMcKozias píše:ano aj este lepsi pocit je, kdyz ti za par emsicu dojde jakou si udelal kravinu a stejne si koupis o par tisic drazsi kytaru ktera bude na "aspon prozatim" a misto 5k za pouzitelnou kytaru uvalis 7k i za ten brakLishaack píše: Zas je to pak neuvěřitelný pocit, když si konečně koupíte kytaru, která se té opravdické aspoň podobá
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
kdyz to beres takhle vsecko plni svuj ucel...ale neco holt lepe a neco hure
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Zkrátka a dobře je fajn pocit když se začne s něčim špatnym a postupem času se člověk svojí pílí a zkušenostma dopracuje k naprostému vyvrcholení s opravdu dobrou kytarou
Kdyby se začal učit na skvělou tak by nikdy takové vyvrcholení jako člověk co se skvěle naučil hrát na krám a pak jí vzal do ruky nepoznal
Kdyby se začal učit na skvělou tak by nikdy takové vyvrcholení jako člověk co se skvěle naučil hrát na krám a pak jí vzal do ruky nepoznal
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
mel jsem v ruce parkrat nejaky crafter od sestrenky a byl to takovy krap, ze me to vubec od kytar hoodne odrazovalo (a to sem jeste vubec nehral)
ja jsem proto, aby clovek zainvestoval co nejlepe a ne jen ze si "koupi sh*t, aby se naucil hrat" (teda, pocitam stim ze neni tak bohaty aby mohl kupovat levne kramy)
ja jsem proto, aby clovek zainvestoval co nejlepe a ne jen ze si "koupi sh*t, aby se naucil hrat" (teda, pocitam stim ze neni tak bohaty aby mohl kupovat levne kramy)
McKozias píše:mel jsem v ruce parkrat nejaky crafter od sestrenky a byl to takovy krap, ze me to vubec od kytar hoodne odrazovalo (a to sem jeste vubec nehral)
No jasně, eštěs nehrál a už si věděl, že ty z těch singlů nedostaneš zvuk ala Rory Galagher, nikdy na tom hmatníku nebude ruka rychlá jako by byla Zakka Wylda, ta kobyla není Floyd rose, takže to vlastně nemá cenu vůbec hrát na elektriku, dokud si nekoupím kytaru o třídu lepší...
Já sem říkal, že ne každý má prachy na to aby dal za první kejtru 8k i s kombem. A na tohle ty sety poslouží. A je to přesně jak říkal ogara nad Tebou - spolu s tvýma zkušenostma, by se mělo zlepšovat vybavení. Stejně jak když sa učíš řídit - první rok se zajezdíš ve Felině a pak si koupíš auto. Já začínal na 3/4 akustiku (a to mám dva metry a pracku jak hlavu) s rovným hmatníkem a strunama Strunal. Neodradilo mě to, právě naopak, protože sem si říkal - umíš h***o, tak máš shitovskou kytaru. Až na tom budeš líp, koupíš elektriku. Model toho, že začínáš na lůzr nástroj, funguje už hodně dlouho a funguje dobře.
A ten set sem nedával pryč za 2 ani za 3 měsíce. Až po roce, kdy sem si z každé kačky našetřil na neco lepšího.
Mnoho lidí však nemá takové odhodlání a vůli jako ty
A pocit z nástroje tudíž u nich může hrát významnou roli.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
U toho kdo se v tom nevyzná hraje roli z kvality nástroje hlavně taky cena ... Rozdíl mezi nástrojem za 5 a za 10 tisíc moc nepostřehne když na to neumí ... Možná kdyby měl něco od pohledu děsnýho a něco od pohledu skvělýho ... ale kdyby vypadaly jakž takž srovnatelně tak to nepoznáDemilich píše:Mnoho lidí však nemá takové odhodlání a vůli jako tyA pocit z nástroje tudíž u nich může hrát významnou roli.
-
woro90-1
Právě. Pokud kytara stačí na to, co daná osoba hraje, a nerozeznal by rozdíl mezi tou svou a nějakou lepší, nemá smysl utrácet víc. Pak, až z ní vyroste, se začne pomalu rozhlížet po něčem lepším. A pokud nespěchá, tím lépe pro něj, protože špatná kytara neznamená, že je špatný kytarista nebo že rozezná kvalitu jen o třídu vyšší. I když jezdíš ve stodvacítce, rozeznáš pocit z jízdy v Laguně a v Mondeu, pokud jsi v tom párkrát seděl a víš, co od toho čekat. Nebo snad tvůj rozhled končí tam, kde končí tvůj majetek?
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
ne, cela kytara vypadala dost pofiderne a nektere casti pekne vrzaly(a taky to ze obcas nekde precuhovalo neco co by asi nemelo)Lishaack píše:McKozias píše:mel jsem v ruce parkrat nejaky crafter od sestrenky a byl to takovy krap, ze me to vubec od kytar hoodne odrazovalo (a to sem jeste vubec nehral)
No jasně, eštěs nehrál a už si věděl, že ty z těch singlů nedostaneš zvuk ala Rory Galagher, nikdy na tom hmatníku nebude ruka rychlá jako by byla Zakka Wylda, ta kobyla není Floyd rose, takže to vlastně nemá cenu vůbec hrát na elektriku, dokud si nekoupím kytaru o třídu lepší...
jinak, nerikam ze pokud nemas 20 000 tak se na to vyser, ale je hloupost za 3k kupovat fungloveho stagga (jen proto ze prece ta kytara musi plnit ucel) a nevzit treba neco z bazaru, s porizovaci cenou 2x vyssi...
..chapes??
-
woro90-1
A o to právě jde. Spousta lidí tu buzeruje nováčky, že pokud na to nemají aspoň 10k, nemají o tom ani uvažovat a radši pět let šetřit. Přitom účelem výběru první kytary není vysrat se na to, protože to podle zdejších expertů ani není kytara, ale za ty peníze vybrat nejlepší nekytaru, šmejd, drahé topné dříví, lisovaný hajzlpapír, nebo jak to, pánové, ráčíte nazývat.McKozias píše:jinak, nerikam ze pokud nemas 20 000 tak se na to vyser, ale je hloupost za 3k kupovat fungloveho stagga (jen proto ze prece ta kytara musi plnit ucel) a nevzit treba neco z bazaru, s porizovaci cenou 2x vyssi...
..chapes??
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
no ano...nevim jestli jsem to prvne napsal az tak spatne(na co bych pravda vsadil), nebo me spatne pochopil on, ale tka to myslim..rozhodne nestojim za tvrzenim ze kdyz to vyrabi tak se za ty prachy neda sehant nic lepsiho..
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Díky, královsky jsem se baviljakub.kubaaa píše:http://www.youtube.com/watch?v=RG7mhJbGFUI
A když nejsou peníze tak stačí trocha práce
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy