Zesilovač k Tesla ARS 284

Aktivní reproboxy, pasivní reproboxy, zesilovače, ...
Odpovědět
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Zesilovač k Tesla ARS 284

Příspěvek od Bummer »

Ahoj.

Našel jsem ve sklepě tyhle bedýnky a celkem se mi zalíbily - myslím, že bych pro ně našel využití.

Mohli byste mi k nim prosím doporučit nějaký starší (levný :)) zesilovač? Vůbec se v tom nevyznám. Na Aukru se objevuje spousta starých kusů, které určitě nemusí hrát špatně, že? (když vidím, jak slušně hrají tyhle staré bedýnky od obyčejného gramofonu)
Kamarád má mám pocit podobné repráky a jako zesilovač k nim má také něco od Tesly. Model ale bohužel nevím. Vypadal podobně (možná stejně), jako tenhle: http://www.repromania.net/tesla/tesla-z ... 223-01.jpg). A zvuk se mi líbil.

Na nic nového a drahého audiofilního (:D) nemám a nebudu mít peníze. Teď jsem ty bedýnky jen pokusně zapojoval do mikrosystému LG FA162, co mi leží na stole.

Díky :)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Paris
Rádce

Re: Zesilovač k Tesla ARS 284

Příspěvek od Paris »

k tomu to chce magič nebo gramorádio, pak to teprv bude stylový ;-) (sežeň si B115 a ňáký pásky, a holkám se budou podlamovat kolena. :) )
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Hehe, gramec se tam vedle toho válel taky. Do něj já ale stejně nemám co dát. A jeden gramofon už doma máme, včetně zesilovače a dost podobných bedýnek. Ten je ale v obýváku a jen táta si ho občas pustí.

Já to chci spíš k PC a pak časem bych k tomu třeba sehnal tuner, cd přehrávač a tak...
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Jen tak na okraj: Kdybys náhodou zatoužil po bobiňáku, možná se budu zbavovat své primitivní B57, jednak je nějaká načatá záznamová hlava (dá se určitě snadno opravit, ale nemám na to čas) a jednak umí nahrávat jen na druhou stopu, první je chráněná. Umí hrát první a současně nahrávat na druhou, ale na první nenahraju nic, musím se spokojit s tím, co na těch páskách mám, takž je to pro mě trochu nepraktická mrcha. Mám navíc pár pásek s Whitesnake, Iron Maiden, Manowar a podobnými věcmi, po kterých se metaly heavy kameny.

Jinak pokud seženeš teslácký zesík Transiwatt 140 Studio (2x 50W) a necháš mu u někoho vyměnit kondíky, dostaneš docela dobrý zvuk za výbornou cenu. Mám ho, a než se mi povedlo ho odkouřit, hrál výborně. Měl jsem u toho třípásmové teslácké bedny s měněnou výhybkou (typ si nepamatuji, podívám se doma na štítek), a všechno jsem pouštěl přes tuto soustavu, poněvadž repráky ve věži se proti tomu prostě nechytaly. V kombinaci s kvalitním gramofonem a analogově nahrávanými deskami to byla lahoda.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Díky za nabídku, ale zatím uvažuju jen o samotném zesilovači. Navíc jsem ještě nevyřešil, co bych udělal s mikrosystémem, co mám teď, protože na to abych se ho jen tak zbavil, hraje docela obstojně. :)

Ale děkuju za tip. Alespoň vím, co hledat.

Těmi kondíky jsi myslel jen elyty (z důvodu konce jejich životnosti) nebo všechny (z důvodu, že prostě stojí za prd)?

woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Asi jen elyty, ty už budou dávno chcíplé, ostatní by nemusely být tak hrozné.
Odpovědět

Zpět na „Zesilovače a reproboxy“