Pomozte mi vybrat kombo do 4000 na grunge
Pravidla fóra
Re: Pomozte mi vybrat kombo
A ještě co tenhle tip Marshall MG10? Už jsem s toho malinko zmatená, ale už mám dva favority 
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Marshall MG10CD mám doma, porovnával jsem ho na prodejně s Fender FM 10G a Marshall byl lepší na zkresleném kanálu. Čistý kanál je taky pěkný. Dá se tam nakroutit zvuk tak, aby se mi líbil.
Ovšem příště bych koupil asi něco jiného.
Roland Cube jsem neslyšel, takže nwm, ale je to dost vychvalovaný kousek.
Ovšem příště bych koupil asi něco jiného.
Roland Cube jsem neslyšel, takže nwm, ale je to dost vychvalovaný kousek.
S tímhle http://kytary.cz/crate-fw15r/HN096532/ chybu neuděláš. Slušný čistý zvuk, solidní konstrukce, reverb a to všechno za 2400. Pozor, je opravdu lepší koupit tu verzi fw15R. Ta levnější varianta bez "R" je o dost slabší. Když si k tomu přítel koupí z druhé ruky Behringer V-Amp (cca. 1500), nebo nějakého Line-6 Poda (cca. 2000) tak má za 4000 na doma bez problémů vystaráno.
Jinak Roland Cube 20x není taky špatná volba, ale osobně bych šel raději cestou Crate FW15R + multiefekt.
Jinak Roland Cube 20x není taky špatná volba, ale osobně bych šel raději cestou Crate FW15R + multiefekt.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
a hrať se musi aji na levne nastroje.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Rozhodně ne. Fakt bych se zaměřil na Roland Cube 20 nebo Crate FW15R, s tím, že bych ale spíše uvažoval o Rolandu.LakyZak píše:A ještě co tenhle tip Marshall MG10? Už jsem s toho malinko zmatená, ale už mám dva favority
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Re: Pomozte mi vybrat kombo do 4000 na grunge
Musím trochu ubrat penízky tak nevím a co ten ROLAND Cube 15 X stačil by?
Určite stačil. Prídeš iba o zopár efektov ako chorus, flanger a pod. Ale tie nie sú nevyhnutné. Dá sa na tom nastaviť zvuk od blues po metal.LakyZak píše:Musím trochu ubrat penízky tak nevím a co ten ROLAND Cube 15 X stačil by?
FENDER Classic 50s Stratocaster, Les Paul Standard
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
Mirku děkuju udělal si mi radost, tak jdu na to a objednám ho. 
Ahoj. Chtěl bych využít založeného tématu. Vybírám si kombo na cvičení do paneláku a rozhodl jsem se pro Roland Cube. Jen teď přemýšlím mezi 20x a 30x. Vím, že hlasitostně by mi stačil 20x (8''), ale ten 30x má větší (10'') reproduktor a taky je vybavenější. Můžete mi poradit, který se více hodí? Díky
V tomhle ti asi nikdo neporadí, kamaráde.
Je to jako by ses zeptal, jestli si máš pro to svoje ježdění pořídit Oktávku se dvěma nebo čtyřmi airbagy. 
Na doma samozřejmě stačí obojí. Na menší jam v pár lidech bez bicích už by to pak chtělo tu silnější verzi. A pokud jdeš po lepším zvuku a na penězích tolik nesejde, tak jdi do té třicítky. Měl jsem jí a je super. Ale počítej s tím, že do paneláku je to moc a do zkušebny zas málo.
Na doma samozřejmě stačí obojí. Na menší jam v pár lidech bez bicích už by to pak chtělo tu silnější verzi. A pokud jdeš po lepším zvuku a na penězích tolik nesejde, tak jdi do té třicítky. Měl jsem jí a je super. Ale počítej s tím, že do paneláku je to moc a do zkušebny zas málo.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.