R.M. Pickups? Jaký jsou

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Sadam.S

Re: R.M. Pickups? Jaký jsou

Příspěvek od Sadam.S »

Hmm, to bych moh bejt první tady z fóra, kdo je vyzkouší :D
Vypadá to, že ke mě během září nějakej poputuje :twisted:
MaveQ

Příspěvek od MaveQ »

Ahoj, v pátek jsem dal do SX stratocastra snímače od RM - RS1, RS2, RS3SE. Zvuk je úplně bombovej, prostě ta kytara hraje najednou jako Fender. Měnil jsem tedy kompletně elektroniku - potenciometry jsem dával Gotoh (500 kOhmů) a přepínač od Fendra. RM tedy doporučuji, šel jsem do toho, že nemůžu nic moc ztratit, spíše získat, ale nakonec mě celkový dojem kompletně dostal.
Fender Stratocaster American Standart r.v. 2004, VOX AC30C2; Way Huge Green Rhino II; Carl Martin Crush Zone; Ibanez LU-20; Korg SDD-3000 pedal
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Tak jsem dostavil zvojí kytaru s RMkama a teda, je to padáda. Mám tam RM bridge (se zkreslením parádně nasraný zvuk, když ho rozepnu, získám na zkresleným pěkný vintage crunch, ale i přesto má moc hezký čistý zvuk - rozepnutý připomíná mezipolohu kobylka-střed u strata) a u krku Classic Neck (krásný čistý kulatý zvuk, po mírným zkreslení získám zvuk, podobný BB kingovi, po rozepnutí je super na čisté až mírně nakřáplé doprovody).

Takže spokojenost.
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

MaveQ píše: ta kytara hraje najednou jako Fender.
Vím, že máš radost, ale zase to tak nehroť :)

Jinak za tu cenu jsou RM dobrá volba.O tom žádná.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
petrvach

Příspěvek od petrvach »

Tak musim se vyzpovídat nebo mi jebne v hlavě RM jsou opravdu geniální za ty prachy dal jsem si je jen tak na squierku mám tam f1 rs1 rs2 ted se ztoho stala tak univerzální kytara když rozepnu F1 hodim čistej s chorusem tak mám vždycky husí kůži, když zase hodim pořádný orangovský zkreslení tak mě stojej vlasy no prostě nečekal jsem že to stou squierkou udělá něco takovího :D:D
Fender statocaster(EMG 81,S,S), Gibson studio lp---> ibanez ts9, vox buldog, crybaby dime from hell--->Orange rockereverb 50---> boss ch-1,cs-3, danelectro reel echo--->homemade box 1x12 celestion v30
timy1123

Příspěvek od timy1123 »

...tak jsem po dlouhosáhlém pročítání zdejšího fora i po všelijakém zkoumání na netu ještě delším rozmejšlení dal R.M.ka na Cortku M520, ke kobyle RM bridge a ke krku Classic Neck.(oba provedení zebra)
Původní snímače měli takovej silnejtupejslitejbasovej zvuk prostě vopruz...
No dneska sem tam přehodil ty RMka a rozdíl je to sakra velkej.
Zatím sem to testnul jen tak potichu doma, čistej zvuk se krásně projasnil u krku je takovej plnej vyváženej a vůbec jsou tam krásně slyšet rozdíly v přepínání poloh, crunch získal čitelnost a u kobyly takový to nabroušení, mezipoloha supr na beglajt a u krku se to pěkně zblusovatělo :lol:
a zkreslenej je nezahuhlanej jasnej ton s odezvou na trsátko a u krku se krásně táhne když se vyjede vejš..prostě konečně spokojenost.
Ještě sem zvědavej jak se to bude chovat na zk bo na koncertě při větší hlasitosti..uvidíme.

Pak mám v plánu dát na tele ke krku RM colorsounda mám tam od SD P- rails ale to mi nějak nevyhovuje ... tak budu laborovat... :twisted:
WhiteKeys

Příspěvek od WhiteKeys »

zdar, mam v planu kupovat novy snimace na kytaru cort Z42 ...cenove prave tak ty RMka.
muzete mi prosim poradit jaky by se hodily stylove tak na ten bluesrock a tak? neco ve stylu Black Keys, spis vintage zvuk. dik moc za kazdou radu, vubec si nedoakzu vybrat co by mi asi tak pasovalo.. :oops:
Prodám EHX Germanium OD->pm
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Dost vintage zvuk má můj ColorSound. :) Ale doporučuju někde poslechnout - opravdu je docela jiný. Zas má ale nádherný čistý zvuk a to ve všech zapojeních.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Colorsound bude ale dost "tenkej a cinkavej". Pokud je tohle pozadavek na zvuk, tak jo.
Pokud to ma byt vic stredovy zvuk jakoby "vintage alnico humbucker", tak bych tam dal to co psal vys Timy, nebo to co mam ja na svy Yamaze = RM Bridge a Classic Neck.
Hraju výhradně na šrot.
Teorge

Příspěvek od Teorge »

timy1123 píše: Pak mám v plánu dát na tele ke krku RM colorsounda mám tam od SD P- rails ale to mi nějak nevyhovuje ... tak budu laborovat... :twisted:
Zkus jestli ti zvuk P-rails nebude více sedět, když se namontuje obráceně.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Cinkavej ano, tenkej určitě ne. To bude asi spíš záležet od kytary.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Abu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Jo, tak nejak.
Hlavne pokud to bude WhiteKeys kupovat novy a vezme to primo od vyrobce, tak ma moznos si do nejakejch x-tydnu zadarmo vymenit ten snimac za jinej typ, kdyby zvukove nevyhovoval. Nekde to pise Macho na strankach.
Hraju výhradně na šrot.
WhiteKeys

Příspěvek od WhiteKeys »

no chtel bych zvuk prave takovej ala black keys ...jinak nevim ale nekde sem cet jak nekdo doslova psal neco ve stylu jako ze RMka dobry az na ty colorsoundy :) tak nevim :)

zvuk viz. http://www.youtube.com/watch?v=Qq3me71L6NA
http://www.youtube.com/watch?v=-f5L3qqHLCw
http://www.youtube.com/watch?v=z2S5xHMyvLo

a taky premejslim o nejakym ne uplne tradicnim zapojeni.. jako co nejvic variabilnim ...ta cortka z42 ma 2 volume poty + 1 tone push/pull na rozepinani tak sem si na to celkem zvyk, ale chtel bych to jeste trochu rozvinout pro vic kombinaci :arrow: narvat tam misto neck volume potu neck tone push/pull .. chapete? :lol:
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Tak já to mám třeba tak, že mám místo tone přepínač, co mi přepíná zapojení na krkovém snímači mezi sériovým, single-coil a paralelním a volume pro kobylkový snímač je push-pull a přepíná mezi sériovým a paralelním zapojením. V mezipoloze můžu navíc tyhle zvuky míchat v poměru obou nezávislých volume.

A docela mi to tak vyhovuje. :)

Jinak mně ten zvuk připomíná spíš kombinaci fuzzu se stratem, takže nevím, jestli ti v tomhle ohledu jiné snímače nějak extra pomohou.

WhiteKeys

Příspěvek od WhiteKeys »

no vidis, to zni taky hezky :P 8) ...ted koukam ze ty ten colorsound mas... muzes ten zvuk k necemu prirovnat? jako bud treba tvoji nebo nejakou jinou nahravku.. nebo jestli treba nepripomina zvukem nejakej provarenej snimac? :wink:

EDIT: hele ted sem jen tak zkusil najit neco na tube a ono tam neco bylo :) http://www.youtube.com/watch?v=EMqzK9Pmn6w ...podle tohohle videa mi pride moc vyskovej ... ne ze by se mi to nelibilo ale neni to presne co bych tak asi chtel...

ma nekdo jeste nejakou radu ohledne toho zvuku BK? nakonec stejne asi bude nejlepsi napsat Machovi co by mi doporucil on ne?

jinak by me taky zajimaly jeste nejaky zajimavy tipy na ty netradicni zapojeni... dik vsem :wink: 8)
Naposledy upravil(a) WhiteKeys dne 2.12.2010 10:32, celkem upraveno 1 x.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

To asi nemohu... Vlastně jsem nikdy jiné snímače kromě EMG HZ H4 neměl. :)
Nahrávky taky nemám... zatím. Chtěl jsem dělat nahrávky komba, kde by ten snímač určitě přišel ke slovu, ale zatím jsem se k tomu nedostal... Snad o zkouškovém.

Já jsem popravdě původně takový zvuk nechtěl. Objednával jsem na slepo.

Ten snímač má hodně výšek, trochu mu chybí středy a se správným nastavením zesilovače se z něj dá dostat hodně old-school zvuk, co jde až trochu k fuzzu. Na věci ze sedmdesátých let je IMHO dost fajn. Na táhlá metalová sóla je dost uřvaný. Jeho největší přednost je ale ten čistý zvuk.

Vlastně teď si vzpomínám, že jednu nahrávku mám. Je z úterka a je to jen krátký riff na čistý kanál, co jsem doma zaznamenával k sobě do šuplíku jen pomocí mikrofonu od sluchátek. Je to na sériové zapojení. Nastavení na kombu je:
Master volume 1,5/10
Channel volume 1/10
Reverb 7,5/10
Tone 10/10 (tj. výšky jsou posílené)
F-style voicing
01.ogg
(878.54 KiB) Staženo 160 x
EDIT: Jo jo, napsat Machovi bude nejlepší.

Abu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

No ale koukam ze tady resite ColorSound u krku, ale na tech nahravkach z YouTube hraje hlavni roli zkreslenej riff hranej pres kobylkovej snimac. Co teda planujes ke kobylce?

Bummer - na ten cistej zvuk to zni moc pekne, skoro jako singl. Ale ja osobne mam radeji trochu "masitejsi" krcni snimace a kdyz chci vic cinkavosti, tak ho rozepnu, nebo si vezmu Strata.

Zapojeni co pouzivam (na 2 kytarach s HB) = Tone pot rozepina krcni HB an jednu civku a pak mam 2 dobastleny miniprepinace = prvni urcuje, jestli v zapojeni "oba snimace" bude kobylkac jako HB nebo jen jedna civka. A druhej prepinac prepina kobylkovej HB mezi seriovym (=normal.HB) a paralelnim zapojenim civek. Vypada do slozite, ale ma to vyhodu ze muzu jednoduse prepnout jednim pohybem z kombinace krkHB + kobylkaSingle (oblibena kombinace pro polo-crunch akordove doprovody) na plnej HB u kobylky nebo u krku pro sola nebo vic zkreslene riffy.
Naposledy upravil(a) Abu dne 2.12.2010 10:42, celkem upraveno 1 x.
Hraju výhradně na šrot.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Abu píše:Bummer - na ten cistej zvuk to zni moc pekne, skoro jako singl. Ale ja osobne mam radeji trochu "masitejsi" krcni snimace a kdyz chci vic cinkavosti, tak ho rozepnu, nebo si vezmu Strata.
Jako singl to zní právě kvůli tomu vytočenému Tone. Líbí se mi to tak. Tone u mě funguje do půlky jako tónová clona a od půlky jako treble-booster.

WhiteKeys

Příspěvek od WhiteKeys »

no na tom videu sem si vsimal jenom toho cistsiho zvuku- normal+rozeplej colors. u krku. ten zkreslenej vubec neresim

jinak k ty Bummerove nahravce .. takovejhle zhruba cistej zvuk by se mi libil kdyz bych ten krkovej hb rozepnul,ale jinak nerozepnutej bych ho chtel vic jako normalni hb u krku proste takovy kulatejsi snad vite co myslim, nedokazu se moc dobre takhle vyjadrovat a prirovnavat moc sem toho jeste neslysel :oops: :)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Ještě jednou zdůrazňuji, že jsou na té nahrávce posílené výšky. Bez toho to zní normálně kulatě. Jinou nahrávku ale bohužel nemám.

Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“