Výběr kytary jako dárku
Pravidla fóra
Re: Výběr kytary jako dárku
Jo a díky za nabídku doprovodu do krámu, ale danému jedinci doporučuju pevné nervy a antidepresiva s sebou, protože půjdeme vybírat společně se ségrou. 
ne "radeji". na westernovkach (a na jumbech) jsou kovove struny. a jen podle "druhu dreva" nevybirej (viz vyse), to se rozhoduj, az jestli budes mit na vyber (vanoce se blizi, vyber muze byt omezeny za chvili).
Westernovky budou mít všechny kovové struny. Potom záleží co se na ní bude hrát.Lenja píše:A tak tedy pokud budu koukat po westernovkách, tak mám vybírat raději kovové struny a preferovat jaký druh dřeva? Na vzhledu záleží jak kdy a jak komu, osobně posuzuju třeba auta podle barvy nikoliv značky.
Třeba tohle je polomasiv.
http://kytary.cz/cort-earth-70/HN102539/
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
No, tak už v tom všem mám pěkný bordel.
Takže pokud budu vybírat ze serie Vámi nabízené CORT Earth, písmenka na konci tipu určují druh dřeva a jaký je pak teda rozdíl v těch číslech 70, 100, 200? V technických parametrech žádný nevidím...
Takže pokud budu vybírat ze serie Vámi nabízené CORT Earth, písmenka na konci tipu určují druh dřeva a jaký je pak teda rozdíl v těch číslech 70, 100, 200? V technických parametrech žádný nevidím...
- ...EDGE...
70- polomasiv, vrchni deska Evropsky smrkLenja píše:No, tak už v tom všem mám pěkný bordel.![]()
100- polomasiv, vrchni deska Americky smrk
200- predni a zadni deska masiv, vrchni deska Evropsky smrk
Vycerpavajici ze, a hlavne...vybirej podle zvuku a podle toho jak ti kytara sedne do klina, ne podle specifikaci.
Hm....
Tak zatím si to asi všechno musím trochu porovnat. Ale díky za rady. 
Ono těžko vybírat podle klína a zvuku, když je to pro někoho jiného a mám hudební hluch.
Ono těžko vybírat podle klína a zvuku, když je to pro někoho jiného a mám hudební hluch.
Kdyby Edgemu (Edgeovi? Edgovi? hergot chlape, sis nemohl vybrat skloňovatelnou přezdívku?Lenja píše:Jo a díky za nabídku doprovodu do krámu, ale danému jedinci doporučuju pevné nervy a antidepresiva s sebou, protože půjdeme vybírat společně se ségrou.
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
Určitě budeme rádi za každou pomocnou ruku a člověka, který nás usměrní.
Asi se z práce trhnu až příští týden a do té doby budu všemožně hledat.
A díky. 
já mam anidepresiv dost a dokonce se i zřejmě budu potřebovat zjevit někde v obchodě v praze, nicméně jsem kytarista elektrický, čiliž mam o akustikách malej přehled... takže... no kdyby o mě byl zájem, tak SZ
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
muzes poslouchat. to je taky dulezity. nekdo musi hrat a nekdo poslouhat.
lenja: jeste promysli ten zaklad (westernovka/spanelka, pripadne nejaky kompromis). uvaz jakym zpusobem otec hraje, jesli do toho reze nebo spis vybrnkava, jak drzi kytaru, atd ... aby sme te tu do neceho nenatlacili, co by nebylo ve vysledku to ono.
lenja: jeste promysli ten zaklad (westernovka/spanelka, pripadne nejaky kompromis). uvaz jakym zpusobem otec hraje, jesli do toho reze nebo spis vybrnkava, jak drzi kytaru, atd ... aby sme te tu do neceho nenatlacili, co by nebylo ve vysledku to ono.
Já to poslouchat nebudu, leda ty řeči od mamči.
Maximálně se tady za měsíc objeví další dotaz na hledání podnájmu.
Paris: jaký vliv má styl hraní, co se více hodí na vybrnkávání? Co jsi myslel tím kompromisem?
Paris: jaký vliv má styl hraní, co se více hodí na vybrnkávání? Co jsi myslel tím kompromisem?
to poslouchani bylo ohledne te pomoci v obchode.
kompromisem jsem myslel westernovku s sirsim krkem. neco jako tohle: http://www.strunal.cz/new/index_cz.php? ... tail=00134 (to kdyby to "je dosti hromotluk" bylo opravdu kriticke)
kompromisem jsem myslel westernovku s sirsim krkem. neco jako tohle: http://www.strunal.cz/new/index_cz.php? ... tail=00134 (to kdyby to "je dosti hromotluk" bylo opravdu kriticke)
Tak ta se mi líbí moc a není nad to podpořit národní produkci. Jen ta cena a dostupnost nic moc. 
Se širším hmatníkem (přibližně ve Tvé cenové relaci) jsou pak ještě Dowiny... Např. tato: http://www.dowina.eu/eshop/index.php?pa ... tovar=D222
- ...EDGE...
Jo..ty jsem taky jeste v Praze nevidel. (Ale ja je nehledal)
podivej se na tabulku: http://www.strunal.cz/new/index_cz.php? ... ucts&id=54Lenja píše:Tak ta se mi líbí moc a není nad to podpořit národní produkci. Jen ta cena a dostupnost nic moc.
podle ni by te mohly zajimat modely D 177, D777, D877 a ten D977. ceny se muzou list dost asi... ale budou vicemene odpovidat kytare s masivni vrchni deskou.
Strunaly, nebo Dowiny? Na Strunala narazí člověk výjimečně (jednoho jsem potkal v Kytarách a jednoho v Guitarparku), Dowiny mají u Lídla a docela výběr......EDGE... píše:Jo..ty jsem taky jeste v Praze nevidel. (Ale ja je nehledal)
- ...EDGE...
Myslel jsem Dowiny.
Já už jsem se zasekla na české značce Strunal.
Ale nákup vypadá předběžně na čt, budete tedy někdo moct nám pomoct vybrat?
- ...EDGE...
Zatim nic nemam. Mimochodem- koho by zajimalo, dnes jsme s uzivatelem Ma-Pa sli vybirat taky kytaru v tehle cene a nejlip nam nakonec hrala cedrova Tanglewoodka, asi za 5250...