Bugera vs Valveking vs ?
Pravidla fóra
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Bugera vs Valveking vs ?
Tak si rozmysli, jestli posluchač "pozná h***o" nebo jestli tam budou rozdíly 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Jojo, asi jsem se špatně vyjádřil
Posluchač pozná h***o, když to jede kapelou nebo nedej bože už přímo z PA. Právě mi neleze celkem do hlavy, proč se řeší tak moc ty miniaturní rozdíly ve zvuku, když jdou stěží poznat u aparátů vedle sebe, natož když je slyšíme nazvučené. Navíc třeba všem známý a profláklý Recto growl - originál ho má, kopie od Zemana ho má taky, tím pádem takový ten charakter je stejný. Teď si k tomu připočteme dva různé boxy, lampy a už je v tom guláš jako prase
O to mi jde. Neříkám, že linkový výstup bude naprosto stejný, ale říkám, že budou hrát stejně co se týče kapely. O to mi tu jde.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ano, pokud jde o hraní v kapele, tak se rozdíly pochopitelně stírají. Nicméně budeme-li se bavit o studiovém zvuku, tak to je něco trochu jiného 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Jistě, tam se ty součástky trochu projeví, to je samozřejmé
Lehký rozdíl tam je i když charakter zůstává stejný - http://hlavy.instrumento.cz/
Lehký rozdíl tam je i když charakter zůstává stejný - http://hlavy.instrumento.cz/
ma pan Zeman alias Dord nejake web stranky? nejako som sa toho nedopatral. alebo to funguje len po telefone/ osobne? Z tych reakcii co tu takto citam ma ako vyrobca dobre meno, ale na nete okrem par fotiek a starych inzeratov nic moc.
poznate kapely/viete o nejakych nahravkach cez jeho aparaty? len tak pre zaujimavost. pocul som nejaky dord na koncerte spolu s blizsie nespecifikovanym krankom, ale moc si z toho uz nepamatam...ten absinth...
inac, suhlasim celkom s Fadeom, na koncertoch sa tie miniaturne rozdiely uplne stieraju, pri studiovom zvuku asi poznas rozdiel medzi origosom a kopiou ak chces. pointa je, ze pokial hraju oba dobre tak naco to riesit...drviva vacsina obecenstva nespozna ze nehras na pravu adidas mesinu, ide o tvoj pocit. ak sa na to citis a mas na to money, tak preco nie.
poznate kapely/viete o nejakych nahravkach cez jeho aparaty? len tak pre zaujimavost. pocul som nejaky dord na koncerte spolu s blizsie nespecifikovanym krankom, ale moc si z toho uz nepamatam...ten absinth...
inac, suhlasim celkom s Fadeom, na koncertoch sa tie miniaturne rozdiely uplne stieraju, pri studiovom zvuku asi poznas rozdiel medzi origosom a kopiou ak chces. pointa je, ze pokial hraju oba dobre tak naco to riesit...drviva vacsina obecenstva nespozna ze nehras na pravu adidas mesinu, ide o tvoj pocit. ak sa na to citis a mas na to money, tak preco nie.
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Fakt je ten, že při nějakém ultrametal bordelu ( nemyslím to nijak hanlivě ) opravdu moc rozdíly mezi kopií a originálem nepoznáš, zvláště když se to ženeš přes bednu s Celestion V30 nebo pod. Takový zvuk cirkulárky prakticky dostaneš i z kdejakého digitálu, když si ho tak naprogramuješ. Test by asi vypadal jinak, pokud by se ke zkoušeným aparátům připojila bedna s repry, které mají širší frekvenční rozsah, třeba Webery a s nějakou vhodnou kytarou by se zkusilo pár jazzových ryfů na čistý zvuk. V tu chvíli by asi bylo vše jinak. Proto se tihle výrobci kopírovači ( česky řečeno zloději ) zaměřují právě na kupní sílu metalistů a fajnšmekři holt hrají na ty předražené originály. Vědí proč.Fade píše:Dívej, Dušan Zeman staví zakázkové aparáty. Je schopný ti postavit věrnou kopii téměř čehokoliv nebo aparát,který bude hrát přesně podle tvého přání. Ty aparáty hrajou opravdu stejně jako originály.
Třema na hlavy.instrumento.cz je zvuková ukázka jeho kopie Dual Rectifiera. Můžeš si tam porovnat jak to zní oproti originálu a jiným zesilovačům.
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Jo,to jsem zapoměl napsat,že moje zkušenosti se týkají hlavně zkresleného zvuku. V čistém se nějak nevyznám. Když jsem hrál na nějakou kopii nebo originál,tak mi připadaly ty čistě zvuky všechny stejné. Asi jsem barbar,protože doteď než jsem koupil G-Major,tak jsem používal jen zkreslený zvuk při stáhnutém volume.
Prakticky se mi to líbilo více než čistý kanál sám o sobě,protože si v čistém zvuku bez nějakého chorusu nebo podobných efektů moc nelibuju. Líbi se mi více lehounce nakřáplý zvuk.
V důsledku jen poznám,jestli se mi zamlouvá čistý zvuk a jaký na mě dělá dojem. Třeba zmiňovaný VK na mě dobrý dojem neudělal. DorD má preamp kopii Fendera a i s jiným koncem se mi to líbilo. Zvuk i při vysokých hlasitostech zůstával čistý. Ten na mě působil dobře. U Rockwella mi příjde takový normalní ani skvělý, ani špatný. Jinak souhlasím, že u nějakého prasopalu se rozdíly stírají ještě více.
No, a když půjdu do studia a budu chtít adidas zvuk, tak si nějaký aparát půjčím
Za chyby se omlouvám, ale píšu na mobilu
V důsledku jen poznám,jestli se mi zamlouvá čistý zvuk a jaký na mě dělá dojem. Třeba zmiňovaný VK na mě dobrý dojem neudělal. DorD má preamp kopii Fendera a i s jiným koncem se mi to líbilo. Zvuk i při vysokých hlasitostech zůstával čistý. Ten na mě působil dobře. U Rockwella mi příjde takový normalní ani skvělý, ani špatný. Jinak souhlasím, že u nějakého prasopalu se rozdíly stírají ještě více.
No, a když půjdu do studia a budu chtít adidas zvuk, tak si nějaký aparát půjčím
Za chyby se omlouvám, ale píšu na mobilu
mmjuz: Kdyby každému záleželo na tom, aby měl technicky dokonalý zvuk, neexistovaly by fuzzy. 
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Chtěl jsem naznačit, že postavit aparát, který se bude používat především na zkreslený zvuk, je poměrně snadné a lze toho dosáhnout i s levnými a mizernými komponenty. Postavit lampáka, který dokáže hrát i čistý zvuk nahlas a ten zvuk bude znít příjemně, nepoleze z toho jen nějaká ořezaná středová "plechovka" už tak snadné zdaleka není. A ne každý výrobce to dokáže. Třeba Mesa je jedna z mála firem, která to umí. A porovnávat kopii s originálem by člověk měl objektivně. Tvůj příspěvek, Bummere, jsem nepochopil. Proti fuzzům nic nemám....Bummer píše:mmjuz: Kdyby každému záleželo na tom, aby měl technicky dokonalý zvuk, neexistovaly by fuzzy.
Jen jsem chtěl naznačit, že na nekvalitním zvuku si dost umělců a následně i firem (které ho pak označily jako "vintage") založilo kariéru - takový druhý pohled (nebo prosté rýpnutí), kterým se na to dá dívat. Jinak s tebou samozřejmě souhlasím.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
No to jo. První Fender Deluxe měl být hifi aparát pro zesílení zvuku havajek, což se nepovedlo, bassman 4 X 10´´ byl také na basu sotva použitelný a přitom na kytaru jsou to skvělé aparáty právě pro svou "špínu" ve zvuku. A třeba udělat kopie těchto legend je dost těžké, nebo se to spíš nevyplácí, přesto že se jedná o primitivní zapojení. Protože se právě použití mizerných komponentů okamžitě na zvuku projeví. Tzv. high gain aparáty tohle schovají a proto se tak dobře kopírují a kopírovači jsou oslavováni. Já jsem tím čistým zvukem nemyslel úplně sterilní čistý zvuk, ten po lampovém aparátu snad ani nikdo nechce. Asi jsem se blbě vyjádřil, tak se omlouvám.
ok, tak som teda napokon siel do Dorda...ten 50w co tu bol na bazaci.
nastal druhy problem, co s boxom?
zatial som to skusal na nejakej custom 2x12 bedni u majitela (V30 a nejaky Lead myslim) a v skusobni na znameho ESH 4x12 V30, super zvuk na oboch, ale asi by som radsej 2x12 s tymi V30 napriklad. Tu stvorku by sa mi nechcelo prevazat, navyse som mal pocit ze som v skusobni killoval zvysok kapely uplne, zanikali aj bicie trochu...a to som volume aj gain drzal dost dole (pod polovicou). mal som pocit ze na tej 2x12 to az take hlasne nebolo (mohlo to byt tym ze bedna bola na zemi nalezato)
na bazaci sa objavuju skor tie stvorky, malokedy je tam dvojka v mojej cenovej hladine (tak do 7k by som sa rad zmestil, radsej aj menej,potrebujem sa obcas najest este a tak
), myslite ze sa oplati pockat na nieco, alebo skusit kupit nieco nove? na thomannovi som videl Harley&benton s V30 za fajn cenu, az mi je to podozrive...
nastal druhy problem, co s boxom?
na bazaci sa objavuju skor tie stvorky, malokedy je tam dvojka v mojej cenovej hladine (tak do 7k by som sa rad zmestil, radsej aj menej,potrebujem sa obcas najest este a tak
Na vyberu boxu si dej zalezet. Nikdy jsem tomu neveril, ale box/repro se opravdu podili velkou mirou na celkovem zvuku. (osobni zkusenosti) Pri vyberu boxu se zamer nejen na barvu zvuku, ale i na to, kam ten zvuk z bedny leze...
Co muzu doporucit je 1x12 thiele box s EVM 12l. Tento box zmenil muj zivot!
To EVMko tolik nekresli jako V30, ale zvuk mi prijde vice "kytarovy". A leze to z nej neuveritelne! Ve zkusebne se krasne slysim i pri mensich hlasitostech. A kabel mas kvalitni?
Co muzu doporucit je 1x12 thiele box s EVM 12l. Tento box zmenil muj zivot!
Fender Stratocaster mexico, OLP JP, Dord 100W + Mesa Thiele EVM 12L, Handmade kabely
ted je na bazaru rockwell 2x12 V30 za 6000. http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... rder=datum
podle mě lepsi volba nez nejakej harley benton nebo framus v této cenovy relaci. Mozna bych jeste pokukoval po marshall 1936.
podle mě lepsi volba nez nejakej harley benton nebo framus v této cenovy relaci. Mozna bych jeste pokukoval po marshall 1936.