Naše lampové projekty (tipy, rady,...

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
Odpovědět
Lukus

Re: Naše lampové projekty (tipy, rady,...

Příspěvek od Lukus »

Taky jsem to zkusil, akorat s redukci 3,5 stereo -> 6,3 mono, a vysledek stejny jako u tebe, takze uz vime ze to zesikem neni...
Bach LP (SD SH-1 59'/SD SH-4)
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mmjuz mrňůz 4W, JCM800 kopie
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
BlinkaP

Příspěvek od BlinkaP »

Jestli to je nebo neni zesikem zjistíč nejlíp když na něho zapojíš něco na baterky ( discman, MP3 ,mobil...) a hned víš,že jak to bzučí je to v zesíku.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

BlinkaP píše:Jestli to je nebo neni zesikem zjistíč nejlíp když na něho zapojíš něco na baterky ( discman, MP3 ,mobil...) a hned víš,že jak to bzučí je to v zesíku.
ne zesíkem to fakt neni. připojoval sem nanej mobil a to hrálo vpohodě žádnej bordel nic. :| mobil sem zkousel davat i na nabijecku a taky zadnej brum . takže asi už zbejvá jen to galvanicky oddelit trafem no :?
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
mia
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mia »

If ain't broken, don't fix it!
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Tak jsem opět našel šikovné rádio... tak znalci, co jsem koukal, tak je v konci EL84. Myslíte, že by tedy šlo použít na tu P1?
http://www.radiohistoria.sk/Oldradio/ma ... schema.gif
http://inzerat.i-bazar.cz/1583214-radio/

Díky.
mia
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mia »

Pikus píše:Tak jsem opět našel šikovné rádio... tak znalci, co jsem koukal, tak je v konci EL84. Myslíte, že by tedy šlo použít na tu P1?

Díky.
Je tam zajímavý výstupní trafo :-) ta EL84 by šla použít samozřejmě i s ním. Ještě by sis musel sehnat ECC83.

Já jsem na svůj projekt použil částečně rádio Nabucco, kde byla v konci ECL86 a částečně ECC83 ze zesíku (nefunkčního) MONO-50. Ještě mi zbyly dvě ECC83 a dvě EL34, to hodlám použít na nějaký "dospělý" zesík.
mia
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mia »

Tak jsem po dnešku otrávenej jak had, potahoval jsem krabici koženkou a docela dost jsem se těch výparů z lepidla nadýchal... to budou barevný sny :-D Potah se povedl, udělal jsem i mřížku na zadní stranu a teď už mi zbývá jen vygravírovat něco pěknýho do plexi na čele. Určitě tam půjde nějaký oko (RedEye), signatura a dál? Možná rockovej paroháč. A bude hotovo.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

mia píše: ..... a teď už mi zbývá jen vygravírovat ....
ty máš nějakou domácí gravírku ? nebo si to necháváš někde dělat v reklamce ?
Obrázek
mia
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mia »

core88 píše:ty máš nějakou domácí gravírku ? nebo si to necháváš někde dělat v reklamce ?
Mám mikrobrusku s "hadicovým" nástavcem a hafo různých frézek a vrtáčků. Když si udělám nejdřív šablonu z plechu, tak to půjde dobře. Už jsem něco zkoušel i jen tak od ruky a výsledek mě potěšil, když se to prosvítí těma ledkama, tak to vypadá nádherně.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

mia píše:
core88 píše:ty máš nějakou domácí gravírku ? nebo si to necháváš někde dělat v reklamce ?
Mám mikrobrusku s "hadicovým" nástavcem a hafo různých frézek a vrtáčků. Když si udělám nejdřív šablonu z plechu, tak to půjde dobře. Už jsem něco zkoušel i jen tak od ruky a výsledek mě potěšil, když se to prosvítí těma ledkama, tak to vypadá nádherně.
jo aha ty to delaš podle šablony odruky . já myslel že máš nějakej "CNC" udělátor :D jj podsvícený LEDkama to vypadá dost dobře . kdysi sem něco takovýho měl na bedně vod kompu
Obrázek
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Pikus píše:Tak jsem opět našel šikovné rádio... tak znalci, co jsem koukal, tak je v konci EL84. Myslíte, že by tedy šlo použít na tu P1?

Díky.
Juwel má skvělý výstupák, ale jestli to chceš na nějaký moderní zkreslený zvuk, tak se Ti líbit nebude. Já už z něj dělal dvě komba, jedno na akustiku, druhé dokonce na housle. Zvýšil jsem anodové na 350V, zátěž dal 2 ohmy a použil v jednom EL34 a v druhém 6L6. I v nejvyšší hlasitosti prakticky čistý zvuk. To trafo je obrovské z vynikajících plechů a hned tak ho asi nepřebudíš. Určitě by obstálo i u přísného hifisty. Mám tu ještě jedno schované a uvažuji, že bych přes něj hnal 450V, třeba se ta linearita trochu pokřiví. Jinak je v Juwelovi špičkový síťák na "M" plechách s nízkým rozptylem. Na Ua je tam 270 - 0 - 270 V, za předpokladu, že primár zapojíš na 240V, což umožňuje. Žhavení skvělých 6,4V.
Pikus

Příspěvek od Pikus »

mmjuz píše:

Díky.
Juwel má skvělý výstupák, ale jestli to chceš na nějaký moderní zkreslený zvuk, tak se Ti líbit nebude. Já už z něj dělal dvě komba, jedno na akustiku, druhé dokonce na housle. Zvýšil jsem anodové na 350V, zátěž dal 2 ohmy a použil v jednom EL34 a v druhém 6L6. I v nejvyšší hlasitosti prakticky čistý zvuk. To trafo je obrovské z vynikajících plechů a hned tak ho asi nepřebudíš. Určitě by obstálo i u přísného hifisty. Mám tu ještě jedno schované a uvažuji, že bych přes něj hnal 450V, třeba se ta linearita trochu pokřiví. Jinak je v Juwelovi špičkový síťák na "M" plechách s nízkým rozptylem. Na Ua je tam 270 - 0 - 270 V, za předpokladu, že primár zapojíš na 240V, což umožňuje. Žhavení skvělých 6,4V.
aha, tak díky... jsem spíš pro vintage zvuky a spíě lowgain :lol:

Zkusím se s ním domluvit na rozumné ceně. Chce za to 1200Kč, což mi přijde trochu moct. Díky.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Kolem 500,- se dá na Aukru koupit, ale tu cenu kolem litru prostě má i na náhradní díly. Děláš dobře, že jdeš do Juwela! Případně se během stavby ozvi, třeba Ti trošku pomůžu s mými zkušenostmi s tímhle VT. Osobně jsme si spolu ještě také neřekli poslední slovo. Jen co budu mít chvilku, zkusím do něj nacpat tak 450V a 50mA s 3ohmovým oválem 8´´ X 12´´ AlNiCo z 50.let a jsem zvědav, co řekne. Mám na to už objednanou jednu origoš Fender Groove Tube 6V6 z USA a není zrovna levná. Tak jsem zvědav, jak si budou rozumět.
lunchie

Příspěvek od lunchie »

mmjuz píše:Kolem 500,- se dá na Aukru koupit, ale tu cenu kolem litru prostě má i na náhradní díly. Děláš dobře, že jdeš do Juwela! Případně se během stavby ozvi, třeba Ti trošku pomůžu s mými zkušenostmi s tímhle VT. Osobně jsme si spolu ještě také neřekli poslední slovo. Jen co budu mít chvilku, zkusím do něj nacpat tak 450V a 50mA s 3ohmovým oválem 8´´ X 12´´ AlNiCo z 50.let a jsem zvědav, co řekne. Mám na to už objednanou jednu origoš Fender Groove Tube 6V6 z USA a není zrovna levná. Tak jsem zvědav, jak si budou rozumět.
Neni 450V/50mA trochu moc na 6v6? Prave se chystam udelat konec se 6v6 s cca 420V a rikam si tak, jestli tu 6v6 neusmazim (mam doma nejakou EHX http://www.tubedepot.com/eh-6v6.html). Vystupak mam edcor s 5k primarem (UL) do 8ohm. Chtel bych ten konec udelat s fixed biasem.
Pikus

Příspěvek od Pikus »

mmjuz píše:Kolem 500,- se dá na Aukru koupit, ale tu cenu kolem litru prostě má i na náhradní díly. Děláš dobře, že jdeš do Juwela! Případně se během stavby ozvi, třeba Ti trošku pomůžu s mými zkušenostmi s tímhle VT. Osobně jsme si spolu ještě také neřekli poslední slovo. Jen co budu mít chvilku, zkusím do něj nacpat tak 450V a 50mA s 3ohmovým oválem 8´´ X 12´´ AlNiCo z 50.let a jsem zvědav, co řekne. Mám na to už objednanou jednu origoš Fender Groove Tube 6V6 z USA a není zrovna levná. Tak jsem zvědav, jak si budou rozumět.
no, to jo... ale pře google jsem našel starou aukci (cca měsíc), kde se dražil juwel jako novej a vyšel na 300Kč. Tenhle je na tom o poznání hůř, takže i s poštou bych ho vzal za 500Kč. Teď se na aukru draží další, ale prodejce chce osobní převzetí, a tak jsem mu napsal, zda by to nešlo dobírkou. Jsem zvědav, co odepíše.

EDIT: Tak to bohužel neposílá. :(
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Neni 450V/50mA trochu moc na 6v6? Prave se chystam udelat konec se 6v6 s cca 420V a rikam si tak, jestli tu 6v6 neusmazim (mam doma nejakou EHX http://www.tubedepot.com/eh-6v6.html). Vystupak mam edcor s 5k primarem (UL) do 8ohm. Chtel bych ten konec udelat s fixed biasem.[/quote]

450V na vyměřenou výběrovou Groove Tube není moc. Ovšem přijde mě na 800,- / Ks. Jinak i JJ ve svých tech. datech povolují max. 500V na anodu a 450 na druhou mřížku u 6V6 - http://www.jj-electronic.com/pdf/6V6.pdf. Ale já chci mít jistotu....
lunchie

Příspěvek od lunchie »

ty JJ 6v6 lampy mam v push-pull konci s 420-430V. Ono kdyz ty JJ srovnam s tim ehx nebo ruskyma 6p6s, tak to JJ je oproti nim tak 1.5x vetsi. No kazdopadne se urcite podel s vysledkem, jsem docela zvedavy. Ja sve elaborovani s ehx na 400+ zacnu nejdrive za par mesicu - ted jsem v procesu stehovani, bydlime v temp. housingu a hledame neco trvalejsiho, takze ani nemam pristup k vecem.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

před časem se tu někdo zmínil o lampáku bez výstupního trafa (OTL). já sem náhodou našel stránky nejakýho borce co to staví a má to tam i popsaný . tak jen ze zajímavosti tady je odkaz http://arambajk.blogspot.com/2009/12/el ... i-otl.html
Obrázek
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

lunchie píše:ty JJ 6v6 lampy mam v push-pull konci s 420-430V. Ono kdyz ty JJ srovnam s tim ehx nebo ruskyma 6p6s, tak to JJ je oproti nim tak 1.5x vetsi. No kazdopadne se urcite podel s vysledkem, jsem docela zvedavy. Ja sve elaborovani s ehx na 400+ zacnu nejdrive za par mesicu - ted jsem v procesu stehovani, bydlime v temp. housingu a hledame neco trvalejsiho, takze ani nemam pristup k vecem.
Já to také vidím nejdřív na příští rok. Teď mám plné ruce s jinými zesilovači, které jsem nasliboval a na tuhle práci bych chtěl mít klid. Už asi tři roky tu suším jeden krásný oválný reproduktor z poloviny 50.let - 8´´ X 12´´ s AlNiCo magnetem - 8W, tak třeba s tím trafákem a 6V6 bude kamarádit.
lunchie

Příspěvek od lunchie »

core88 píše:před časem se tu někdo zmínil o lampáku bez výstupního trafa (OTL). já sem náhodou našel stránky nejakýho borce co to staví a má to tam i popsaný . tak jen ze zajímavosti tady je odkaz http://arambajk.blogspot.com/2009/12/el ... i-otl.html
no ty kodany 2x 1000uF/200V v konci - to je sila a to co mu z toho leze taky - docela to ma chlupate. Jinak je docela zajimave, ze tam ma cathodynovej phase invertor - ja ho teda delal taky do jednoho zesiku (inspirovany bogner fish brown channel) - 1 trioda jako fx-loop recovery krmi PI. Takze se da usetrit 1 trioda (5 v preampu, 1x fx-loop buffer a 2 na PI).
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“