Kde se vyrábějí Gibsony?
Pravidla fóra
Kde se vyrábějí Gibsony?
Má někdo z vás podloženou informaci o tom, že Gibson nevyrábí v Americe? Chystám se finančně zhroutit za kytaru a všude poslouchám tyhle řeči ( Tedy od kytaráře, pár "odborníků" okolo a prodejce kytar Heritage ) Mám 10 staré Studio a hraje moc dobře. Nedávno jsem se výměnou dostal k levnému SG a není to špatný nástroj, těžko za 20t koupit někde lepší, jen má na sucho a v lampáči ( možná jen pocitově ) kratší sustain, což přičítám levnějšímu materiálu. Barva zvuku, prosazení v kapele apod. je vyhovující. Na Rolanda Cube hraje asi ze všech mých kytar nejlépe, protože je dostatečně drzé a barevné.
V létě budu mít na LP Customa nebo nějakou lepší 335, případně na jaře na LP Traditional, který se mi zatím zvukově i zpracováním také docela líbil a chtěl bych si pořídit doopravdy dobrou kytaru.
Díky za info.
V létě budu mít na LP Customa nebo nějakou lepší 335, případně na jaře na LP Traditional, který se mi zatím zvukově i zpracováním také docela líbil a chtěl bych si pořídit doopravdy dobrou kytaru.
Díky za info.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Re: Kde se vyrábějí Gibsony?
Otočil bych to: má snad někdo podloženou informaci že se už nevyrábí v USA ?
Zatím to tak platilo, a bez vyjímky - všechny Gibsony jsou Made in USA.
Taky jsem slyšel podobné "objevy" od prodejců kytar jiných značek, považuju to za klasický negativní PR,
česky za pomluvu. Motivace jasná, prodat své zboží.
Jinak, když čtu o tvých plánech .. když Customa, tak tě přímo zapřísahám
- aspoň vyzkoušej 68 Reissue, teda pokud netrváš na původní konstrukci, tzn. bez javorovýho topu.
Je to prý jejich "best kept secret".. prakticky stejná cena jako za obyčejný LPC, ale tělo nemá ty palcový ementálový díry, je plný jako RI Standardy, stejně tak krk je long tenon..
Od všech majitelů univerzálně naprostá spokojenost
nevím že bych viděl jedinou negativní reakci (na rozdíl od jakéhokoli jiného gibsona)
Ale musel bys vyjet někam ven, hůř se shání.
Zatím to tak platilo, a bez vyjímky - všechny Gibsony jsou Made in USA.
Taky jsem slyšel podobné "objevy" od prodejců kytar jiných značek, považuju to za klasický negativní PR,
česky za pomluvu. Motivace jasná, prodat své zboží.
Jinak, když čtu o tvých plánech .. když Customa, tak tě přímo zapřísahám
Je to prý jejich "best kept secret".. prakticky stejná cena jako za obyčejný LPC, ale tělo nemá ty palcový ementálový díry, je plný jako RI Standardy, stejně tak krk je long tenon..
Od všech majitelů univerzálně naprostá spokojenost
Ale musel bys vyjet někam ven, hůř se shání.
I´m wheels... movin´wheels
-
arcilucifer
jazzman: podle toho co pises tak uplne tusim kdes to slysel
.navstevuji everythingsg a jeste sem nenarazil, ze by to tam nekdo resil .
podle me to delaj vsechno fakt v usa, nejaky drobny mechanicky casti (plastovy veci jako ramecky snimacu, knofliky etc) mozna ne ale to zasadni (vsechno dreveny, snimace) podle me urcite. podobny domenky jsem mel o fenderu a nenasel jsem o tom zadnou podlozenou zminku, fakt to sekaji v tovarne v corone (navzdory cene).
na netu jdou najit fotky gibson plant china, ale to je podle me fabrika kde delaj epiphone (nebo ne?).
na netu jdou najit fotky gibson plant china, ale to je podle me fabrika kde delaj epiphone (nebo ne?).
No pokiaľ Gibson píše že gitara je vyrobená v USA a v skutočnosti nie je, tak to by bol veľký prúser ktorý by asi tak ľahko neukryli
alebo žeby prídeme na základe tejto témy na koreň veľkého podvodu výrobcu gitár? 
FENDER Classic 50s Stratocaster, Les Paul Standard
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
No, vzhledem k tomu, že jsem sám po škole před 20ti lety v Amati Kraslice vyráběl originál klarinety Kawai, ničemu bych se nedivil. Ale Gibson mám za kvalitní firmu, na rozdíl od Amati.
Jinak ten Custom asi není dobrý nápad. Přeci jen potřebuji od jazzové kytary, aby čistý tón nejdříve kousl a pak naběhl tlustý a plný, jinak není srozumitelný a akordy s nástavbou udělají kouli. Dobří jazzmani, kteří nepoužívají lubovky ( a to už nechci ) mají nejčastěji Gibson 335, SG s P90, Fender Tele a jejich varianty. Vědí proč. Les Paul s HB není jazzová kytara.
Jinak ten Custom asi není dobrý nápad. Přeci jen potřebuji od jazzové kytary, aby čistý tón nejdříve kousl a pak naběhl tlustý a plný, jinak není srozumitelný a akordy s nástavbou udělají kouli. Dobří jazzmani, kteří nepoužívají lubovky ( a to už nechci ) mají nejčastěji Gibson 335, SG s P90, Fender Tele a jejich varianty. Vědí proč. Les Paul s HB není jazzová kytara.
to co popisujes (charakter tonu, konkretnost) ale podle me dobry les paul umi.
jinak sice to je jine zvire (a pritom podle me dost pribuzne) - ale co prs mccarty? hraje "vic jako les paul" nez custom nebo CE, a pritom to je prs.
jinak sice to je jine zvire (a pritom podle me dost pribuzne) - ale co prs mccarty? hraje "vic jako les paul" nez custom nebo CE, a pritom to je prs.
No on LP trochu matlá nebo nakresluje v sazbách. Prostě 5 strun najednou je na něj moc. Zatím nejlepší nelubovka, kterou jsem měl byl Fender Tele US Deluxe, ten byl v konkrétnosti a vyrovnanosti zvuku dokonalý, ale barva tónu tak do latin, nebo na moderní country, prostě úplně mimo.....ale před pár lety jsem hrál na jamu s kytaristou do Basikové, měl Tele ´52 nebo jak se to jmenovalo a to byl naprosto dokonalý nástroj.
ja mam s tema 52 telatama vesmes taky dobry zkusenosti, akorat me mrzi ze na ne standardne montujou zapojeni se stazenou clonou pro krkovy snimac. pred nekolika lety jsem ale nahraval na jedno takovy tele s normalnim zapojenim a to byl asi nejlepsi telecaster co jsem mel v ruce 
Viď! No, ještě se dá koupit Tele a dodatečně do něj šoupnout Gibson ´57.
Včera jsem testoval s kapelou SG ( což mě předtím nenapadlo, hrál jsem na něj jen latiny ) a dost příjemně mě to překvapilo. Má vše, co potřebuji. Jen si to asi potřebuji natočit na koncertě. Ani nevím, jestli jde sehnat SG z kvalitního materiálu. Zatím jsem hrál na typy SG: Standard, Special, Special Faded, Road Worn a SG 61 a u všech se mi líbila necelá polovina nástrojů. Nejméně Faded, ale v Kytarách jsme se žákem před rokem zrovna jednu slušnou, červenou, našli. Jenže co člověk ví, jak to bude hrát v kapele??
Včera jsem testoval s kapelou SG ( což mě předtím nenapadlo, hrál jsem na něj jen latiny ) a dost příjemně mě to překvapilo. Má vše, co potřebuji. Jen si to asi potřebuji natočit na koncertě. Ani nevím, jestli jde sehnat SG z kvalitního materiálu. Zatím jsem hrál na typy SG: Standard, Special, Special Faded, Road Worn a SG 61 a u všech se mi líbila necelá polovina nástrojů. Nejméně Faded, ale v Kytarách jsme se žákem před rokem zrovna jednu slušnou, červenou, našli. Jenže co člověk ví, jak to bude hrát v kapele??
- citizen.one
ja myslim ze dobrej custom umi prave vsechno co pises, ale i dobrej standard, akorat spis ty starsi (jsem teda nepritel novych, takze to mozna ani neber nijak vazne), kazdopadne problem toho slejvani je vic ve snimacich, nez kytare, a ty stary podle me tohle umely taky o dost lip diky absenci ,,sracek'' v hornim spektru
Občane, LP se na jazz asi doopravdy nehodí. Tedy mimo Goldtopa s P90, ten se používal hodně a starej pán hrál v Iridiu také na kytary se singly. Zato SG je k vidění často, 335 hodně a většina jazíků hraje na lubovky rozdílné úrovně. Myslím, že jich daleko víc hraje na kombo Fender TWIN než na jeden typ kytary.
Ale Les Paul je stejně nejkrásnější kytara.
Ale Les Paul je stejně nejkrásnější kytara.
citizen.one píše:ja myslim ze dobrej custom umi prave vsechno co pises, ale i dobrej standard, akorat spis ty starsi (jsem teda nepritel novych, takze to mozna ani neber nijak vazne), kazdopadne problem toho slejvani je vic ve snimacich, nez kytare, a ty stary podle me tohle umely taky o dost lip diky absenci ,,sracek'' v hornim spektru
jelikoz jsem se o jazz pokousel vzdy jen okrajove tak ho mam zafixovany prave s lespaulem (ze spektra masivnich kytar), me se na nem ty "velky kila" proste libej
ackoliv treba nejstarsi lespaul co mam v okoli taky jazzovy zvuky neumi (i kdyz to je jinak bozi kytara). co treba gibson firebird (puvodni konstrukce s minihumbuckerama)? to je sice zvlastni zvuk, ale na jazz by se mi libil
)
- bazmekgrat
kup si prs mccarty rosewood ten ma zapojenie s rozopinanim snimacov a ten palisandrovy krk je super, ciste zvuky jedna radost a tony sa nezlievaju .... a ma to trochu gibsonovsky feel aj ked je to stale viac PRS
- citizen.one
no ja potkal x LP ktere byly vicemene na jazz, u novejsich bych odhadl cooljazz a u starsich temer na cokoli, ostatne pokud vim,tak LP bylo mineny jako jazzova kytara...samozrejme s P90 je to asi vhodnejsi.... podle me je to vic o nejake vizi zvuku a pak retezci, nez jen o kytare...ostatne da se hrat skoro cokoli na cokoli a muze nebo nemusi to byt to prave...
Jazzman píše:Občane, LP se na jazz asi doopravdy nehodí. Tedy mimo Goldtopa s P90, ten se používal hodně a starej pán hrál v Iridiu také na kytary se singly. Zato SG je k vidění často, 335 hodně a většina jazíků hraje na lubovky rozdílné úrovně. Myslím, že jich daleko víc hraje na kombo Fender TWIN než na jeden typ kytary.
Ale Les Paul je stejně nejkrásnější kytara.![]()
citizen.one píše:ja myslim ze dobrej custom umi prave vsechno co pises, ale i dobrej standard, akorat spis ty starsi (jsem teda nepritel novych, takze to mozna ani neber nijak vazne), kazdopadne problem toho slejvani je vic ve snimacich, nez kytare, a ty stary podle me tohle umely taky o dost lip diky absenci ,,sracek'' v hornim spektru
a co tak les paul recording?
- Skipper
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
- Kontaktovat uživatele:
Pokud zareaguju na první příspěvek, tak zastávám názor, že Gibsony byly vždycky z U.S.A, ačkoliv jsme porovnávali moje BFG (rok výroby 2007) se Standartem (rok výroby asi 80. léta) a zpracováním byly dost podobní, na aparátu byly slyšet v podstatě jen rozdíly snímačů a potom ještě váhou (masiv vs. odlehčená verze)
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Včera se mi rozšířil možný seznam pololubovek o Ibanez John Scofield. I přes velkou nechuť ke koupi asijského nástroje musím uznat, že konstrukčně, zpracováním i kvalitou materiálů je nad Gibsonem. V ruce tolik "nežije" , ale to, co lezlo na čistý zvuk z lampáče Fender se mi moc líbilo. Hlavně to byla první kytara, u které jsem nemusel nic štelovat, prostě jen zapojit a hrát. Při stažení tónové clony zůstal tón konkrétní, jen měkčí, prostě paráda. Cena stejná jako Gibson i Heritage, mezi 45-49 000. Hráli jste na ní někdy?
- citizen.one
hral jsem na ni jednou celkem dlouho, a musim rict, ze je to presne jak popisujes, vyborna kytara, ale aspon pro me takova trochu mrtva, nicmene co mam zkusenost napr. s japonskymy fendery, tak je to tak i u nich podobny, vsechno parada, akorat tomu clovek musi prijit na chut, coz mi u strata trvalo skoro ctyri mesice, ale ted jsem veskrze spokojenej 
japonci proste umi...
japonci proste umi...
tady je jiná kvalitní asijská pololubovka - Epi ELITIST Sheraton (netřeba připomínat že od obyč.epiphonů je na hony vzdálená. Tohle jsou kytary plně srovnatelné s těmi nejlepšími gibsony)
z druhé ruky - za 920 E (to je parádní cena na tuhle kytaru) .. akorát bys musel do Norimberka. Ale Elistist jinak už neseženeš ..

http://btm-guitars.de/Bilder/epiphone_elite_kommi.jpg
Já už po ní nějakej čas koukám.. Nemít ES 333 tak už jsem pro ní jel
akorát má plochej krk.
z druhé ruky - za 920 E (to je parádní cena na tuhle kytaru) .. akorát bys musel do Norimberka. Ale Elistist jinak už neseženeš ..

http://btm-guitars.de/Bilder/epiphone_elite_kommi.jpg
Já už po ní nějakej čas koukám.. Nemít ES 333 tak už jsem pro ní jel
I´m wheels... movin´wheels