Jaké používáte struny?

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět

Jaké používáte struny?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

...EDGE...

Re: Jaké používáte struny?

Příspěvek od ...EDGE... »

No ony ty Daddaria XL jsou tak na pikacu struny ze vetsi cenu podle me nemaji..
Ol'Dawg
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/martink52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ol'Dawg »

Máte někdo zkušenosti se strunami DR ZEBRA Revolutionary Acoustic Electric?
Obrázek
http://kytary.cz/dr-zebra-revolutionary ... /HN104670/

Napadlo mě, že by mohly víc vydržet, anžto jsou poniklované, na druhou stranu poniklované struny na akustice...
Hrajete dobře, když vám to připadá snadné.
Cort Gold Edge LE + L. R. Baggs Anthem
AER Alpha
http://www.kytara.net
bobrmetalista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobrmetalista »

Požívám D'addario EXP11 Bronze Light 12-53, byly tam jako seriovky, a řekl bych, že vůbec nejsou špatný. Vřele doporučuji... už je tam mám od září a pořád znějí perfektně. Kytara je poměrně často požívaná, protože ji mám položenou v křesle a kdykoliv nemám co dělat tak si na pár minut zabrnkám :twisted:
Carvin CT6(M22s pickups) Fokus-H LP standart 2(R.M. F4 Neck and Bridge), No name Telecaster, Cort MR 710F ; ADA MP-1 3Tube Mod preamp, Rockwell Red Trip, Harley Benton 2x12 V30, Boss-ME33, Digitech Bad Monkey; Audix OM-11
skupina: Lucifer http://bandzone.cz/lucifer
http://theluciferblack.bandcamp.com/alb ... horos-demo
skupina: Hoody's Goons http://bandzone.cz/_75512
https://hoodysgoons.bandcamp.com/
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Mám teď na Martin D-28 Galli Stringy http://www.gallistrings.com/scheda_prod ... &id_pro=84 (nejsem si teď jist jestli 12-53 nebo 12-56) a jsou dost dobré i po měsíci fest hraní. Stáli asi 250,- , doporučuju vyzkoušet.
Mají nějaký povlak jako Elixiry.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
...EDGE...

Vcera mi byly jako znamka vdeku darovany struny Martin SP Marquis phosphor bronze light, tak jsem po skoro mesici svlekl stare a natahl tyto, a reknu vam, ze lip moje kytara jeste neznela. Ma to fakt neco do sebe, velice jemny charakter, krasny kovovy nadech a pritom se netvori nezadouci huhle. Jen skoda, ze se tak spatne shaneji.
vorech6

Příspěvek od vorech6 »

...EDGE... píše:Vcera mi byly jako znamka vdeku darovany struny Martin SP Marquis phosphor bronze light, tak jsem po skoro mesici svlekl stare a natahl tyto, a reknu vam, ze lip moje kytara jeste neznela. Ma to fakt neco do sebe, velice jemny charakter, krasny kovovy nadech a pritom se netvori nezadouci huhle. Jen skoda, ze se tak spatne shaneji.
Špatně? U nás se skoro nic jinýho nekoupí :lol: Hodně Martinek občas nějakou ty adárka, ale většinou jenom na elektriku. A pak ještě siriusky, ale to neni fosfor(i když za ty prachy to má zvuk jak bejk).
Metal vládne světem!Hip Hop nechte dětem!

Kytary: el: Washburn N1NM-Roland Cube 20X
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
...EDGE...

A jsou to Marquisky?
shoooter

Příspěvek od shoooter »

...EDGE... píše:Vcera mi byly jako znamka vdeku darovany struny Martin SP Marquis phosphor bronze light, tak jsem po skoro mesici svlekl stare a natahl tyto, a reknu vam, ze lip moje kytara jeste neznela. Ma to fakt neco do sebe, velice jemny charakter, krasny kovovy nadech a pritom se netvori nezadouci huhle. Jen skoda, ze se tak spatne shaneji.
Myslím, že rychle umřou.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
...EDGE...

Proc myslis?
shoooter

Příspěvek od shoooter »

...EDGE... píše:Proc myslis?
Martiny maj jepičí život.
Dej vědět.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

shoooter píše:
Dej vědět.
No, twang možná, ale jejich fosforky mají slušný zvuk i bez toho twangu nových strun, a te jim vydrží dokud jsou hratelné (bez žlabů). Také jsem na ty Marquisky zvědavý. Jo nemáte někdo tušení kde v Praze sehnat ty Galli?
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Ol'Dawg píše:Máte někdo zkušenosti se strunami DR ZEBRA Revolutionary Acoustic Electric?
http://kytary.cz/dr-zebra-revolutionary ... /HN104670/
Napadlo mě, že by mohly víc vydržet, anžto jsou poniklované, na druhou stranu poniklované struny na akustice...
Ja je pouzivam na kytarach kde mam piezo i elmag pro což jsou určené. Ale jsou to trochu zvlastni struny, ani ryba ani rak, spini ruky jak prase a že by vypadaly nějak fantasticky, jak odvážně tvrdí promo materiál, se mi taky nezdá. Finta je v tom ze sou ovinute dvema druhama dratku, Ni takze je bere i elmag snimac a phospor bronzovy, aby mely akustictejsi projev. Casto géčko hraje slabeji nez zbytek. Takže vypadají cool, ale žádná revoluce (jako obvykle) to imho není.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
...EDGE...

shoooter píše:
Dej vědět.
Nerekl bych. Pokud to srovnavas s Elixiry, pak samozrejme, ale jinak si myslim, ze jsou na tom naopak dost dobre, obzvlast ve sve cenove relaci.
shoooter

Příspěvek od shoooter »

...EDGE... píše:jsou na tom naopak dost dobre, obzvlast ve sve cenove relaci.
Proto je také používám, za tu cenu dobré.
Jinak mi Martiny zdechnou i když nehraju. Po měsíci vyndám kytaru (záložní), a struny černé a hluché. Asi chtějí poctivě po hře čistit. U Gali a Elixirů tohle neznám, také ale proto, že hraji stále.
...EDGE...

Samozrjeme, vzdyt jsou to potazene struny, to nemuzes srovnavat.
vorech6

Příspěvek od vorech6 »

...EDGE... píše:A jsou to Marquisky?
jj sou to marquisky
Metal vládne světem!Hip Hop nechte dětem!

Kytary: el: Washburn N1NM-Roland Cube 20X
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
Lishaack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lishaack »

Na akustiku jedině Cleartone CT 9409. Koupil sem si dvanáctky ale příště chci jedenáctky, přeci jenom 12 už je moc. Zkoušel sem Dadárky, Ernie ball (absolut sh*t), Strunal, Elixír, Martin, Everly... Jediný co stály za to byly Everly. Ernie ball mě na to, kolik stojí, nehorázně zklamaly.
Yamaha FG700MS --- Dowina D555
Harley Benton HB-35PLus Lemon --- Squier Affinity Telecaster
HUGHES & KETTNER TubeMeister Deluxe 20

"Jsem gentleman, ale pokud se jedná o ženy, je třeba přiložit ruku díru."
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Lishaack píše:Na akustiku jedině Cleartone CT 9409. Koupil sem si dvanáctky ale příště chci jedenáctky, přeci jenom 12 už je moc. Zkoušel sem Dadárky, Ernie ball (absolut sh*t), Strunal, Elixír, Martin, Everly... Jediný co stály za to byly Everly. Ernie ball mě na to, kolik stojí, nehorázně zklamaly.
Na mojí kytaru (Martin D-28) doporučuje výrobce 13tky, hraju na 12tky a beru to jako kompromis. Až mi dojdou (napočítal jsem doma ještě v zásobě 14 sad včetně 12ti strunky) přejdu na 13tky.
Myslím, že moc jsou 14 a víc. To je masakr na ruce i nástroj.
Samozřejmě je to ale o stylu hry.
John M. William

Příspěvek od John M. William »

shoooter píše:
Lishaack píše:Na akustiku jedině Cleartone CT 9409. Koupil sem si dvanáctky ale příště chci jedenáctky, přeci jenom 12 už je moc. Zkoušel sem Dadárky, Ernie ball (absolut sh*t), Strunal, Elixír, Martin, Everly... Jediný co stály za to byly Everly. Ernie ball mě na to, kolik stojí, nehorázně zklamaly.
Na mojí kytaru (Martin D-28) doporučuje výrobce 13tky, hraju na 12tky a beru to jako kompromis. Až mi dojdou (napočítal jsem doma ještě v zásobě 14 sad včetně 12ti strunky) přejdu na 13tky.
Myslím, že moc jsou 14 a víc. To je masakr na ruce i nástroj.
Samozřejmě je to ale o stylu hry.
14 jsou podle mně moc, když mi dali tenkrát zabrat i 12tky.. Je to ale o zvyku. 12 jsou podle mně ideální a je zbytečný hrát na 13 a výš (alespoň pro mně).
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Jsem odpůrce zkratek.. LP = Les Paul, Long Play, Linkin Park..?

Tabulatury hudbě škodlivé.
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

s .14 bych se bal, ze si uz oddelam kytaru, pokud by kytara vydrzela (samozrejme, az budu mit regulerni westernku, nebo na elektriku, tu spanelu bych odrovnal hodne rychle), tak ruce. .13 hodlam nekdy zkusit :))
Hodně budem někde...
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“