gretsch electromatic double jet

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
petan

gretsch electromatic double jet

Příspěvek od petan »

zdravim,
o lubovkách atp. od téhle značky se tady na foru píše dost, ale k těmhle solid body kytarám jsem nic neobjevil.

http://www.audiotek.cz/product-42128-gr ... ld-sparkle

Zajímalo by mě, jestli na to někdo hrál, nějký zkušenosti, dojmy. Z pár ukázek na YT to zní fakt parádně. Vypadá to ale, že skladem nikde moc nejsou... :(

http://www.youtube.com/watch?v=ruyxbsjcaKc
60'Rock_N'_Roll

Re: gretsch electromatic double jet

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

to bych právě viděl, jako největší problém, právě že nejsou skladem, do muzikeru jsem si jednou objednal právě tenhle zlatej double jet, že si ho koupim a neměl jsem nějak čas si ho vyzvednout a co sem se tam za tejden a půl stavil, tak byl prodanej...

pak z tý série je ještě pro jet, takovej les paul...zajímají mne ty kytary, že bych jí vyměnil za můj Epi Les Paul, ale bojím se aby to nebyl zase krok zpět na horší kytaru...samozdřejmě snímače by z kytary šly první...

lubovky jsou nádherné a teď mi na ní plují TV Jones, tak se těším, na ten kick ass.. :)
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

bože, proč jsem na ten link klikl :cry:
nechce někdo sedmičku?
60'Rock_N'_Roll

no počkej...a nemyslíš si, ze to bude kytara prostě o trídu níz nez máme..?
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

těžko říct, ale je hezká a ten zvuk v ukázce nemá chybu... chtěl bych to prubnout ;)
60'Rock_N'_Roll

je nádherná, já o ní už moc dlouho přemýšlím...bojím se snímačů, ale ty by šli stejně hned pryč...ale bojím se, že to bude stejně furt nějak níž než moje Epi Les Paul standart
knedlousek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od knedlousek »

Co to hraje za písničku v ukázce od 2:09 MYslím to pomalý. Díky moc
AXL-Badwtaer(vlastní modifikace)-->Peavey Rage Transtube 258 nebo 60W tranďák
petan

Příspěvek od petan »

Taky mám Epi LP standard (na ně dost lidí nadává, ale oproti nějakejm vintage nebo bach co jsem měl v ruce, to není špatný). Podle mě to bude ten gretsch na podobný úrovi, bych se toho nebál 8) Někdy v během týdne se chystám do kytar, tak se zeptám, jestli neplánujou nějakou na prodejnu...
60'Rock_N'_Roll

nebyl ste to vy, co mi ho vyfouknul v muzikeru..? :D

nic ve zlém.
panedge

Příspěvek od panedge »

Já myslém,že pokud máte Epi standardy,nemá tuhle Gretsch cenu kupovat,nepolepšíte si,zvuk bude jen trošku jinej.Zpracování asi bude lepší než Epi,ale to je všechno.Radši bych šetřil na Gibson :wink:
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
60'Rock_N'_Roll

nemá cenu kupovat Gibsona, když ještě ja nevim, že se mi líbí Les Paul na 100%. Chci si vyzkoušet i jiný kytary..víš co..myslel jsem, že bych koupil tohodle Jeta a hodil bych tam hned Dynasonicy od TVJones...rád bych ještě experimentoval...tady nejde o to, že si chci polepšit ve zvuku. TAhle cenová kategorie mi zatim vyhovuje a až mi nebude stačit, tak si určitě na Gibsona nebo Gretsche USA našetřím.. :) to si piš
nity

Příspěvek od nity »

tak dovozce techle kytar je houdek a pár jich má i skladem...je jasny, ze ty, co tyhle kytary jen prekupujou jich tolik skladem mít nebudou...
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
panedge

Příspěvek od panedge »

60'Rock_N'_Roll píše:nemá cenu kupovat Gibsona, když ještě ja nevim, že se mi líbí Les Paul na 100%. Chci si vyzkoušet i jiný kytary..víš co..myslel jsem, že bych koupil tohodle Jeta a hodil bych tam hned Dynasonicy od TVJones...rád bych ještě experimentoval...tady nejde o to, že si chci polepšit ve zvuku. TAhle cenová kategorie mi zatim vyhovuje a až mi nebude stačit, tak si určitě na Gibsona nebo Gretsche USA našetřím.. :) to si piš
Jasný,chápu.Jinak ty pravý Gretsch se vyráběj v Japonsku.Ono ty Gibosny jsou drahý,já jsem se k němu dopracoval ve 33 letech :wink: Mohl jsem ho mít dřív,ale taky jsem hledal a hlavně jsem si ho nechával jako poslední štaci,jako můj sen.Ale u mě to bylo jasný,ačkoliv jsem měl různý kytary,vždycky jsem nejradši sáhnul po LesPaulu.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
60'Rock_N'_Roll

tak to já mám v 17ti ještě čas..)

Gibson je taky takový můj sen, ale když už bych ho chtěl a věděl bych, že Gibson a jedině Gibson, tak asi už nějakej pořánej. 1959 reissue, 1958 reissue, honeyburst..chápeš. :)

Myslím si, že série electromatic se jim nádherně povedla,soudím sice zatím jen z lubovek, ale to snad ani nevadí, čili se už i vlastně docela těším, až si stříbrnýho Double Jeta přinesu domů. Ale nejdřív se ještě musím rozhoupat k prodeji Epi...
A napsat panu Jonesovi o 2x Dynasonic.. :P

Obrázek
petan

Příspěvek od petan »

60'Rock_N'_Roll píše:nemá cenu kupovat Gibsona, když ještě ja nevim, že se mi líbí Les Paul na 100%. Chci si vyzkoušet i jiný kytary..víš co..myslel jsem, že bych koupil tohodle Jeta a hodil bych tam hned Dynasonicy od TVJones...rád bych ještě experimentoval...tady nejde o to, že si chci polepšit ve zvuku. TAhle cenová kategorie mi zatim vyhovuje a až mi nebude stačit, tak si určitě na Gibsona nebo Gretsche USA našetřím.. :) to si piš
To mám podobně, taky bych rád zkusil (nejenom narychlo v obchodě, ale pěkně v klidu a postupně, aby člověk ten nástroj pořádně poznal) víc kytar než investuju spoustu peněz, který teď steně nemám. Navíc vzhledem k mé úrovni by to ani nemělo cenu :)
Pikus

Příspěvek od Pikus »

dovolím sem napsat jeden dotaz, který sice není zrovna k této kytaře, ale je to dotaz na kytaru ze stejné série (electromatic).
http://www.gretschguitars.com/products/ ... 2515405515

Hrál jste na ní někdo? Nějaké zkušenosti?

A ještě na Nera: Ještě včera byla na www.kytary.cz kam se poděla? :lol:
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Asi ji někdo koupil, když už tam není :mrgreen:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Nero píše:Asi ji někdo koupil, když už tam není :mrgreen:
takže vy se nechystáte naskladnit nové?

A hrál na ní někdo?
Slimy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slimy »

Koukám, že je víc lidí s Epi Std. a poohlíží se po Gretsch guitar. S nějakým fuzzem ála Jack White - a co pak ten čistý... Jen se mi líbí víc s jedním výřezem (G5120) a Epinu kvůli tomu neprodám... budu muset šetřit po novém roce :) (i když se to třeba nakonec zvrtne v něco jiného :)) )

Jinak zkoušel jsem jí u známého a ten zvuk byl úžasný. Možná to byl jen dojem zkreslený tou změnou (z 90% hraji jen na LP i u známých), ale stačilo mě to přesvědčit.
"Lots of people talk and few of them know..."
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Pikus píše:
Nero píše:Asi ji někdo koupil, když už tam není :mrgreen:
takže vy se nechystáte naskladnit nové?

A hrál na ní někdo?
Vzhledem k tomu, jak dlouho tam to pádlo viselo a kolik potenciálních zákazníků asi bude existovat, tak si nemyslím, že se nějaká jen tak (tzn. bez objednávky) na prodejně objeví.

Ale jen odhaduju. Za kytary.cz v tomto ohledu nemůžu mluvit.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“