Nový efekt od VH Relief
Pravidla fóra
Nový efekt od VH Relief
Ahoj všichni hledači nekompromisního zvuku, pokud nehledáte tip na špičkový overdrive, nečtěte..
Asi jako spoustu lidí, co se pustili do hraní na kytaru a souvisejícího hledání zvuku, jsem strávil spoustu času čtením recenzí, rad, zkoušením krabiček. Prošlo mi toho mezi kytarou a aparátem dost, v drtivé většině vychvalované věci. Ale co se mi dostalo do ruk minulý týden.. Pan Hudeček nějak vylepšil AD 66, ještě to nemá na stránkách, ale prý by se to mělo brzy prodávat. Když jsem s ním telefonoval, ještě nevěděl ani název.. Každopádně ta věc je dvě kategorie nad vším, co jsem kdy měl. Je to nejpřirozenější zkreslení, které jsem kdy dostal, předčí i zkreslený zvuk ze zesilovače. Krom toho je nádherně pod tím vším slyšet charakter kytary, cítíte ji pod tím brilantním tónem. Takže žádné chrčáky přebíjející přítomnost specifických vlastností nástroje. Další věc je dynamika. To nemám slov, snad jen že člověk hraje rukama a podle toho se to taky chová. Tohle dohromady dává pocit, že tón si tvoří hráč sám, což jsem u jiného zkreslení nepoznal. Plus je to všechno tak plné, že mám pocit, jakoby na mě tryskala z reproboxu ještě nějaká hustá šťáva, co se dá skoro krájet..
To všecko zřejmě ocení hráči do rocku, blues. Pro ně je to určitě myšleno. Do tvrdých stylů bych řekl, že spíš ne..
Asi jako spoustu lidí, co se pustili do hraní na kytaru a souvisejícího hledání zvuku, jsem strávil spoustu času čtením recenzí, rad, zkoušením krabiček. Prošlo mi toho mezi kytarou a aparátem dost, v drtivé většině vychvalované věci. Ale co se mi dostalo do ruk minulý týden.. Pan Hudeček nějak vylepšil AD 66, ještě to nemá na stránkách, ale prý by se to mělo brzy prodávat. Když jsem s ním telefonoval, ještě nevěděl ani název.. Každopádně ta věc je dvě kategorie nad vším, co jsem kdy měl. Je to nejpřirozenější zkreslení, které jsem kdy dostal, předčí i zkreslený zvuk ze zesilovače. Krom toho je nádherně pod tím vším slyšet charakter kytary, cítíte ji pod tím brilantním tónem. Takže žádné chrčáky přebíjející přítomnost specifických vlastností nástroje. Další věc je dynamika. To nemám slov, snad jen že člověk hraje rukama a podle toho se to taky chová. Tohle dohromady dává pocit, že tón si tvoří hráč sám, což jsem u jiného zkreslení nepoznal. Plus je to všechno tak plné, že mám pocit, jakoby na mě tryskala z reproboxu ještě nějaká hustá šťáva, co se dá skoro krájet..
To všecko zřejmě ocení hráči do rocku, blues. Pro ně je to určitě myšleno. Do tvrdých stylů bych řekl, že spíš ne..
Re: Nový efekt od VH Relief
Zdravím,vlastnil jsem 99 jak starší verzi tak novou variabilita zvuku,dynamika paráda,ale plnost tomu chyběla.To co popisuješ mi tam prostě chybělo, říkal jsem si, že bych to vylepšil jen boostem.Nadruhou stranu tento efekt měl dva mody.Tak jsem tak fáral a pak slyšel Radial Trimode, neměl jsem nic lepšího, zvuk , variabilita, dynamika , 2 mody(kanály).Ale rád bych tu novinku slyšel!
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
Fakt hustá ščáva....
Kolik ti Hudeček platí??? Prej to předčí i zkreslený zvuk ze zesilovače
- DL
- Kontaktovat uživatele:
Stanczek: nechceš jít dělat popisky do e-shopů? lepší je snad jen google translate 
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
rain píše:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Fakt hustá ščáva....
Kolik ti Hudeček platí??? Prej to předčí i zkreslený zvuk ze zesilovačeTy jsi fakt srandovní... a jaks' to jako poznal? Jakého zesilovače, Marshall MG15? Já se fokt po*eru smíchy
![]()
![]()
![]()
No popravdě jsem za ten efekt zaplatil já jemu. Porovnání zkreslení ze zesilovače bylo s Marshall JCM 2000 TSL 60, bedna Marshall 1936V a přes Marshall VintageModern 2466B (100W), bedna Hughes and Kettner 4*12 Greenback. Mám to ve zkušebně, žádnej obchod, takže jsem to mohl i ohulit a Hudeček to suše vyhrál. Před efektem mám TL Audio VP-1, kde používám kompresor, ekvalizér a limiter. Tak asi tak jsem to poznal..
Nevím, jak to myslíš, každopádně dělat popisky je vždycky nuda..DL píše:Stanczek: nechceš jít dělat popisky do e-shopů? lepší je snad jen google translate
Ahoj, já nic jiného od něj neměl, ale s tou plností tomu asi rozumím. Teď mám i 666ku, ale používám ji úplně jinak, navíc je i na něco jiného. Já jsem ze Znojma a vyzkoušení se nebráním. Kdybych navíc mohl vyzkoušet tvůj Radial Trimode, se kterým jsem neměl ještě tu čest. Možná bych zkusil udělat nahrávku, ale to nikdy není ono, ten život v tom by to asi nezachytilo. Btw pan Hudeček mi říkal, že se to bude prodávat za cenu, která mi přijde docela rozumná, ale nechci tady nic zveřejňovat, protože k tomu nejsem kompetentní. Ale nadšení z toho, co mi poslal, jsem musel vyjádřit..rybar píše:Zdravím,vlastnil jsem 99 jak starší verzi tak novou variabilita zvuku,dynamika paráda,ale plnost tomu chyběla.To co popisuješ mi tam prostě chybělo, říkal jsem si, že bych to vylepšil jen boostem.Nadruhou stranu tento efekt měl dva mody.Tak jsem tak fáral a pak slyšel Radial Trimode, neměl jsem nic lepšího, zvuk , variabilita, dynamika , 2 mody(kanály).Ale rád bych tu novinku slyšel!
Já jsem z K.Varu,takže zkouška nepujde.Pro mě ten Radial naprostá špička,ale narovinu jsem orientovaný na jiné drive,tak proto jsem šel do toho to drivu, je prostě jiný nežli většina na trhu.
A když jsem to poměřoval s 99-kou,pořád jsem měl pocit,že Radial je rozmanitější,dynamický ,silný atd.No to jsou mé poznatky.
A když jsem to poměřoval s 99-kou,pořád jsem měl pocit,že Radial je rozmanitější,dynamický ,silný atd.No to jsou mé poznatky.
Je to supr, když něco člověku sedne. Já jsem teď našel. Předtím jsem měl jiná zkreslení a cítil jsem tam vždycky tady tu prázdnotu. A to byla věc tisíckrát vychvalovaná. Asi něco, co jsi cítil u té 99ky. Jenže numůžu soudit, protože 99ku jsem neměl, ani nezkoušel. Každopádně bych ti mohl dát za pravdu, nebo se s tebou přít, a to je jediný, co bych mohlrybar píše:Já jsem z K.Varu,takže zkouška nepujde.Pro mě ten Radial naprostá špička,ale narovinu jsem orientovaný na jiné drive,tak proto jsem šel do toho to drivu, je prostě jiný nežli většina na trhu.
Mám teď super zkreslení v aparátu a přesto rád (a často) používám to krabičkový do čistýho kanálu. Prostě proto, že je potřeba i jiných zvuků a taky že když jsou kvalitní krabky, tak to hraje výborně.
Takže jsem zastáncem krabičkářů
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
- krabiček a efektů kýbl
Já měl dřív TSL 60 od Marshallu a po čase mi v tom zkreslení začalo něco vadit a chybět přirozenost. Teď mám VintageModern, co má jakejsi dynamic range, což funguje jako zkreslenej kanál. Kterej nezní věru zle, ale nějak se to nedá zkrotit, protože k tomu nejsou korekce, a když se to přepne, tak to začne hrát o dost hlasitěji, což je nepraktický. Dá se přes to hrát ve stylu Black Sabbath, ale to není až tak stopro můj styl. Ktomu se mi hodí víc krabičky..Lachim píše:Mám teď super zkreslení v aparátu a přesto rád (a často) používám to krabičkový do čistýho kanálu. Prostě proto, že je potřeba i jiných zvuků a taky že když jsou kvalitní krabky, tak to hraje výborně.
Pořídil jsem z druhé ruky VH Relief ANDY´S DRIVE 909 Limited Edition a je to naprostá bomba. Perfektní dva zvuky a promyšlené ovládání. Výborné korekce s potenciometrem mid. Zvuk se dá nastavit do mnoha barev a má všechno, co jsem dlouho hledal. Zaty peníze neskutečné. Kytara LP Epiphone z Hořovic, snímač Tůma, ANDY´S DRIVE 909 udělaly z 5W komba od MMJUZ řvoucí punk-metalovou bestii. Už se těším, až to zapojím na silnější aparát. V pedalboadrech tyto efekty už není vidět. Používáte někdo tento efekt, případně proč jste ho nahradili něčím jiným?
Mám jej stále. Tedy taky už tu novou verzi, ale prostě i když je super, tak max doma pro radost. Do pedalboardu je to prostě velký a těžký. A co je těžký, tak hraje 
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- krabiček a efektů kýbl
Za mě v pořádku. Myslím, že Mmjuz miluje punk-metal.hash píše: 14.10.2025 11:11 Kytara LP Epiphone z Hořovic, snímač Tůma, ANDY´S DRIVE 909 udělaly z 5W komba od MMJUZ řvoucí punk-metalovou bestii.
Ten overdrive je zvukově dost dobrý, pan Hudeček věděl co dělá, jednu chvíli jeho věci měly svou vlnku popularity. Taky to myslím nové stálo docela dost peněz, ale to je tak 15 let?
| Cruel YT | Cruel sptf