Kytara má po celý hraně a ploše, kde běhá ruka, v sobě díry jako od důlčíku o průměru 5 mm. Podezírám někoho z bývalých majitelů, že na ni hrál s potítkem okovaným pyramidami.
Poškrábaný lak
Pravidla fóra
Re: Poškrábaný lak
To by mě zajímalo, jakej přiběh má za sebou SG, co mám od xmaroxe
.
Kytara má po celý hraně a ploše, kde běhá ruka, v sobě díry jako od důlčíku o průměru 5 mm. Podezírám někoho z bývalých majitelů, že na ni hrál s potítkem okovaným pyramidami.
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
Třeba na ní někdo hrál tak děsně, že ho ostřelovali z flobertkyGobak píše:To by mě zajímalo, jakej přiběh má za sebou SG, co mám od xmaroxe.
Kytara má po celý hraně a ploše, kde běhá ruka, v sobě díry jako od důlčíku o průměru 5 mm.
Gibson SG-SFWCH
kombo: Roland Cube
Boss LS2, Boss AC3,Blackstar HT Dual,
Digitech Multi Chorus, EHX - Freeze Retainer,Morpheus Capo
Vysílačka: Line 6 Relay g30
Taková trošku jinačí....
Já když dostal mandolínu, vypadalo to, že se ní hodně dlouho nikdo nestaral. Po obavách čím na to sáhnout a jak, jsem zvolil tekutý vosk a povrch vyleštil do krásna. Po očištění hmatníku od sajrajtu a co ho tam bylo, jsem týden nemohl svůj nástroj poznat. ALE! V laku byly malé prasklinky, možná škrábance, a jak ten tekutý vosk zmatněl, tak byl jako dětský pudr na neštovice, pak se to ve správnou chvíli vyleštilo do zrcadla. No a v těch prasklinkách zůstal nerozleštěný vosk.
Teď to vypadá jako bílé vlásky, nebo spíš chlupy. Má někdo nápad? Mě to zatím nevadí. Ten, ..., PlanetWave, dělá "Restore" a prý to takové škrábance zatáhne... Tak nevím, třeba časem...
Ví někdo?
Já když dostal mandolínu, vypadalo to, že se ní hodně dlouho nikdo nestaral. Po obavách čím na to sáhnout a jak, jsem zvolil tekutý vosk a povrch vyleštil do krásna. Po očištění hmatníku od sajrajtu a co ho tam bylo, jsem týden nemohl svůj nástroj poznat. ALE! V laku byly malé prasklinky, možná škrábance, a jak ten tekutý vosk zmatněl, tak byl jako dětský pudr na neštovice, pak se to ve správnou chvíli vyleštilo do zrcadla. No a v těch prasklinkách zůstal nerozleštěný vosk.
Ví někdo?
za případné chyby v gramatice se omlouvám
-----
Nevím přesně, co je tekutý vosk. Ale zkusil bych citlivě fénem nahřát. Další možnost je benzín, což by mohlo stáhnout celou povrchovku.
Benzín nee -
- neeee. Ale to nahřátí zní zajímavě. Ten tekutý vosk dělá i PlanetWave v různých verzích. Asi rozpuštěný vosk v...
-----
Já bych to vzal tím "Restore" a uvidí se. Píšou: "Planet Waves' new Restore deep cleaning cream polish is a rich formula designed to cut through the toughest grime. Safe on all common guitar finishes. Restore polishes out swirl marks and even minor scratches, reanimating your finish like never before." tak se uvidí. Zase se mi nechce foukat teplým fénem na můj inštrument. Aby se nějak nepokroutil či co.
-----
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Stará fyzikální poučka říká, že třením vzniká teplo. Takže nejšetrnější postup bych viděl asi takto...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Kytarar mi doporucil na poskrabany lak brusnou pastu (normalne se to pouziva na laky na auto). Toz ja to prubnul, ale vubec to nepomohlo. Nema nekdo s brusnou pastou taky nejake zkusenosti? Jestli tedy ano tak pomohlo vam to alespon s castecnym odstranenim skrabancu?
Možná jsem to tu už někde psal - já bych na to nedával brusnou pastu, ale leštěnku na auta s jemným brusným prvkem. Kdysi jsem takhle úspěšně cídil poškrábaný nehrající cédéčka.Amid píše:Kytarar mi doporucil na poskrabany lak brusnou pastu (normalne se to pouziva na laky na auto). Toz ja to prubnul, ale vubec to nepomohlo. Nema nekdo s brusnou pastou taky nejake zkusenosti? Jestli tedy ano tak pomohlo vam to alespon s castecnym odstranenim skrabancu?
Velkej korkovej špunt, bobek leštěnky a krouživým pohybem s přiměřeným tlakem cídit a cídit a cídit... Tenkrát jsem měl nějakou švédskou leštěnku Korek, ale určite je v autokosmetice spousta jiných k mání. Chce to trpělivost, ale funguje to.
Gibson SG-SFWCH
Ještě se zeptám, tu pastu na leštění autolaku... Mám nejdříve sundat ten vosk co tam je, nebo to šmudlat přes to?
-----
Tak to s tím voskem nevím. Asi by bylo lepší, kdyby tam nebyl. Ta leštěnka je určená přímo pro lak. I když na auta se taky dává vosk. Asi ti nezbude, než to vyzkoušet.JBaran píše:Ještě se zeptám, tu pastu na leštění autolaku... Mám nejdříve sundat ten vosk co tam je, nebo to šmudlat přes to?
Gibson SG-SFWCH