Cort Action DLX, ano ci ne?

Precission, Jazz, Modern, ...
Odpovědět
Kosak
Kontaktovat uživatele:

Cort Action DLX, ano ci ne?

Příspěvek od Kosak »

zdravim vsechny uzivatele zdejsich for :)

mam male dilema a rekl jsem si, ze tady mi hlavy pomazane muzou trochu pichnout, takze k veci

s nasi kapelkou jsme od nejakych kytarovek pres hardcory a jine styly zustali u instrumentalniho post-rocku, tam jsem byl jako zpevak trochu useless a po vyhozeni naseho byvaleho basaka (kapela nepotrebovala tapping ani slapovani ani jine prezitky) jsem se ujal toho postu, bohuzel jsem kvuli financim nemohl poridit basu vlastni a hraju (jeste stale) s pujcenou ibanezkou, ted uz ale nejaky peniz v kapsicce najdu a proto jsem se rozhodl si nejakou tu basu poridit, a jelikoz jsem porad jeste asi vic solovy kytarista nez basak, chtel bych malou radu, nejsem si totiz jisty jestli muj vyber je zrovna ten spravny

z baskytar, ktere bych tak momentalne mohl poridit, jsem hodne koukal po tehle krasce a moc se mi libila, chcu se zeptat jestli to bude splnovat moje pozadavky :)

jsem si celkem jist ze nemam potrebu jit do aktivnich snimacu, i kdyz vim jak hezky se na to slapuje, to k nasemu stylu proste nepotrebuju, za to jestli zvolit humbuckery nebo singly bych ruku do ohne nedal, pripadne jestli ma nekdo zkusenosti s timhle instrumentem, budu jenom rad
diky za kazdy ontopic nazor

edit: zapomnel jsem na jeden dulezity fakt, je treba aby ta basa snesla trochu nizsi ladeni (drop C)
“Basically, I'm for anything that gets you through the night - be it prayer, tranquilizers or a bottle of Jack Daniels.” Frank Sinatra
Kosak
Kontaktovat uživatele:

Re: Cort Action DLX, ano ci ne?

Příspěvek od Kosak »

takze i pres vase trefne poznamky (eh eh) jsem se rozhodl si basu poridit, po rozbaleni jsem zjistil, ze kytary.cz maji chybu v popisu, snimace ma aktivni (to bylo prekvapeni, kdyz mi ahoj rekla 9V baterka :D), jinak ma moc prijemny a rychly krk a pokud mam byt uprimny, vypada vskutku bajecne

zvuk je hodne hluboky, plny a dobre citelny, jedina (prozatimni) vytka smeruje k ladicim kolikum, ktere jsou zakonceny hodne sprostym plastem, ten ale pujde rychle pryc :)

z meho pohledu v teto cenove relaci skvely kousek
“Basically, I'm for anything that gets you through the night - be it prayer, tranquilizers or a bottle of Jack Daniels.” Frank Sinatra
Fabca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fabca »

proto je lepší kytaru kupovat osobně.. :)
Durin

Příspěvek od Durin »

Já osobně jsem ji zkoušel, ale že by mě nějak zvlášť zaujala, to ne. Ovšem ve své cenové kategorii je to asi nejlepší volba. Hlavní je, abys byl spokojen ty sám, což viditelně jsi, takže si jí užij :wink:
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Kosak píše:kytary.cz maji chybu v popisu, snimace ma aktivni (to bylo prekvapeni, kdyz mi ahoj rekla 9V baterka :D)
Kytary.cz to mají dobře, snímače jsou pasivní, ekvalizér je aktivní :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Kosak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kosak »

tak ted jsem trochu mimo misu, vzdy jsem si myslel ze jedno bez druheho neni mozne, jak to teda cele funguje, signal se zesiluje az ekvalizerem a ne snimaci?

stydim se za svou nevedomost :roll:
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Hmm, on pojem aktivní snímače je trochu zavádějící. Protože samotný snímač tak jako tak pracuje pasivně. Jen je za ním preamp a ten zesílí signál (a ten se pak žene přes všelijakou elektroniku dál). Nicméně například u kytarových EMG snímačů je preamp součástí samotného snímače, samotný snímač by bez toho preampu byl k ničemu.

Když máš pasivní snímače a aktivní elektroniku (ekvalizér), je napájena ta elektronika, snímače jedou bez napájení. Ty símače by bez té baterky normálně fungovaly dál, signál z nich by byl použitelný, pokud by bypassoval tu elektroniku.

Aktivní elektroniku lze bypassovat a fungovat pasivně (to je třeba na Fender Marcus Miller JB), aktivní snímače do pasivního módu nepřepneš.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Kosak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kosak »

takze uz tomu rozumim, moc dekuju za vycerpavajici odpoved :)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Za málo :wink:

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Baskytary“