MARSHALL MG15FX: nevyhovující kytarové kombo

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Shizurow

MARSHALL MG15FX: nevyhovující kytarové kombo

Příspěvek od Shizurow »

Zdravim,jsem začátečník a koupil jsem si elektrickou ibanezku a k ní kytarové kombo MARSHALL MG15FX
http://kytary.cz/marshall-mg15fx/HN104064/ s kterým nejsem spokojen,,myslel jsem si ze marshall bude pro zacátecníka dobrým výběrem ale po delším zkoušení možností tohodle komba sem spíše nespokojenej,,moznosti efektů komba jsou celkem na nic...akorát šumí a o efektu phaser a flanger ani nemluvim :( prostě mám největší chut to jeste vrátit a koupit si nějaké jiné kombo ktere za to stoji ,tak do 4000 kč..
Prosím tedy poradte za jaké kombo bych to mel vyměnit jestli teda bych podle vás měl..
Poradte pls jake kombo by podle vas do cca 4K sedlo :)
pokud možno bych rad neco s peknejsim ekvalizerem.. :D
Ibanez GRG 170 DXL,Marshall MG15FX
filo01

Re: nevyhovující kytarové kombo

Příspěvek od filo01 »

Ahoj, pode mnou to jistě někdo rozepíše, taky jsem před nedávnem hledal něco "malého", zmiňovaly se tady
Roland Cube, Peavey Vypyr, Fender Mustang, Crate FW a Line6 Spider IV. Napiš ještě, o jaký zvuk ti jde, jestli preferuješ jen zkreslený, čistý, případně kombinaci obou.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

ne ze bych to kombo nejak obhajoval, ale zkousels hledat chybu i nekde jinde? treba v kabelu, kytare?
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

pigdestroyer píše:ne ze bych to kombo nejak obhajoval, ale zkousels hledat chybu i nekde jinde? treba v kabelu, kytare?
rukach
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

to skoro vypada jako vadny kus komba, kytary nebo kabelu. nejlip s tim zajit tam, kde si to koupil a vybrat neco jinyho na miste....
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Když jsem začínal měl jsem stejný problém. Měl jsem kombo a vůbec mi neznělo... Pak jsem to dal do ruky někomu, kdo na to trochu už uměl a ejhle nádherný zvuk. Zjistil jsem, že to nebylo ani tak kombem jako tím, že jsem si nedokázal stím ekvalizérem tak pohrád, aby mi to vyhovovalo.

Zkoušel jsi jiná komba zda ti sedí, aby jsi určitě věděl, že je to v onom kombu?
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Shizurow

Příspěvek od Shizurow »

No já si myslim ze to bude tim kombem..kabel mám dostatečne tlustej na co nejvetsi prenos zvuku a kytara je take fajn ale udelal sem proste chybu ze sem si tech komb nevyzkousel vic,,nemuzu dosahnout ani nejakeho ostrejsiho zkresleneho zvuku..coz bych rad mel..hmm jinak ty ruce a zkusenost na to maji asi take velky vliv ale proste si predstavuju zvuk jiny :?
vyzkousim vic komb..
koko

Příspěvek od koko »

Dej si do profilu bydliste, treba mas souseda s dobrym kombem zde z fora a muzete to ozkouset.
BaCH PL-03MJBS, Washburn RX22F, Roland Cube 40xl , 15x a Micro Cube 2W, Ensoniq KS-32
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Shizurow píše:No já si myslim ze to bude tim kombem..kabel mám dostatečne tlustej na co nejvetsi prenos zvuku a kytara je take fajn ale udelal sem proste chybu ze sem si tech komb nevyzkousel vic,,nemuzu dosahnout ani nejakeho ostrejsiho zkresleneho zvuku..coz bych rad mel..hmm jinak ty ruce a zkusenost na to maji asi take velky vliv ale proste si predstavuju zvuk jiny :?
vyzkousim vic komb..
Jakej zvuk si predstavujes?
Shizurow

Příspěvek od Shizurow »

tohle je můj vysněnej zvuk,, http://www.youtube.com/watch?v=M42py0Usmek
ale toho asi nedosahnu s moji kytarou :( nebo mozna jo ale jen s efektem
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

zkousej dal. tohle se svym vybavenim urcite das.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Na tom zvuku toho není moc zvláštního, prostě zkreslení s trochou reverbu. Vytáhni si nahoru středy a výšky, stáhni basy, clonu i volume na kytaře naplno a trochu se snaž. Jinak hlavně nehraj tak křečovitě jak ten týpek z úkázky.
Shizurow

Re: MARSHALL MG15FX: nevyhovující kytarové kombo

Příspěvek od Shizurow »

zkoušel sem co se dalo ale už dobře vim ze s timhle kombem toho zvuku z ukazky nedocilim..
ekvalizer/FX u komba stoji za ---- ma čtyři mody ,chorus,phaser,flanger a deley z toho 2 z nich sou teměř nepoužitelné pač mají šileně nepřijemnou ozvěnu,aspon pro mou..kytaru .. btw nebude problemm spiše v kytaře?..Je to Ibanez ,superstrat a stal "jen" 6.400 ....možná že jsem spíše omezen kytarou..nebo fakt uzž´´ nevim kde je můj problem..když chci aby to mnělo prostě jen jinej zvuk...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Problém je primárně v rukou a v tom, jak si ten aparát nastavuješ - to neber osobně, to je u každého začátečníka. Pak v kvalitě komba. Kytara za to v podstatě vůbec nemůže.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Shizurow

Příspěvek od Shizurow »

Budu ti věřit..vidím že o tom víš hodně..
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Shizurow píše:zkoušel sem co se dalo ale už dobře vim ze s timhle kombem toho zvuku z ukazky nedocilim.. ekvalizer/FX u komba stoji za ---- ma čtyři mody ,chorus,phaser,flanger a deley z toho 2 z nich sou teměř nepoužitelné pač mají šileně nepřijemnou ozvěnu,aspon pro mou..kytaru ..
jen poznamku: zminujes se jen o ekvalizeru .... a o efektech (ktere ovsem se zakladem zvuku nemaji moc spolecneho. nejlip je asi vypnout, kdyz hledas zvuk. reverb taky asi zatim stahnout.) .... ale skoro nemluvis o GAINu a prepinani kanalu ... a to jsou tam 4 (CLEAN, CRUNCH, OVERDRIVE1 a OVERDRIVE2).
Shizurow

Příspěvek od Shizurow »

Paris píše:
Shizurow píše:zkoušel sem co se dalo ale už dobře vim ze s timhle kombem toho zvuku z ukazky nedocilim.. ekvalizer/FX u komba stoji za ---- ma čtyři mody ,chorus,phaser,flanger a deley z toho 2 z nich sou teměř nepoužitelné pač mají šileně nepřijemnou ozvěnu,aspon pro mou..kytaru ..
jen poznamku: zminujes se jen o ekvalizeru .... a o efektech (ktere ovsem se zakladem zvuku nemaji moc spolecneho. nejlip je asi vypnout, kdyz hledas zvuk. reverb taky asi zatim stahnout.) .... ale skoro nemluvis o GAINu a prepinani kanalu ... a to jsou tam 4 (CLEAN, CRUNCH, OVERDRIVE1 a OVERDRIVE2).
Ten gain atd beru za samozrejmost..
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Pokud jsi začátečník, ty efekty raděj moc nevyužívej. Na cvičení vůbec, jenom ti to zakryje chyby (neuslyšíš je přes ty modulace). Jinak delay a chorus JSOU ozvěny. Chorus teda spíš dozvuk a delay opakuje v delších intervalech. Efekty začni používat, až budeš vědět jak je použít.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

[rejp]Chorus není dozvuk.[/rejp]
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Sakra, já chtěl říct delay a reverb. Díky.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“