Cort KX custom - nedrží ladění..

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Uncle

Cort KX custom - nedrží ladění..

Příspěvek od Uncle »

Zdravím,

Nedávno jsem koupil kytaru Cort KX custom a mám takový problém... ta kytara i přes zamykací mechaniky nedrží ladění a to tak že se rozladuje i během hry... dal jsem na ní nové struny a podle toho co jsem četl jsem strunu ustřihl na co nejkratší délku, zamknul a naladil. Samozřejmě chvíli trvalo než si sedli, ale ted už je to opravdu aspon týden a kytara držet ladění zkrátka nechce. Nevíte včem může být problém?

.. taky mám pocit že se krk stáčí do vrtule u 4. pražce ale to by měla vyřešit výztuha ne?
Paris
Rádce

Re: Cort KX custom - nedrží ladění..

Příspěvek od Paris »

vyztuha nebude asi resit vrtuli. jestli se to opravdu krouti, tak to bude asi na reklamaci.... ale to bys videl. dej si ji pred oci a koukni od kobylky, vrtule by byla jasna. ale koukej jen na krk, nulty prazec jde mirne sikmo schvalne. (mam KX bez zamykani a nerozladuje se nic....)

edit: jo jeste ... nemas to ustrizeny prilis nakratko? kolik mas zavitu struny na koliku?
Uncle

Příspěvek od Uncle »

Paris píše:vyztuha nebude asi resit vrtuli. jestli se to opravdu krouti, tak to bude asi na reklamaci.... ale to bys videl. dej si ji pred oci a koukni od kobylky, vrtule by byla jasna. ale koukej jen na krk, nulty prazec jde mirne sikmo schvalne. (mam KX bez zamykani a nerozladuje se nic....)

edit: jo jeste ... nemas to ustrizeny prilis nakratko? kolik mas zavitu struny na koliku?
eeee pardon měl jsem na mysli, že je do luku, ne do vrtule.

struny mám na můj vkus střižené velice na krátko ale četl jsem, že u zamykaček by tak měli být.. sám jsem tomu nevěřil, ale už když jsem ji dostal, tak konec strun byl jenom přichycený v kolíku a pak jneom naladěné, takže tam nebyl ani jeden závit....
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

aha. tak luk by vystuha resit mela.
zamykaci mechaniky nemam. takze pockej, co rekne nekdo se zkusenostma... (a je asi mozny, ze drevo pracuje a bude to chtit drobnou korekci, ale tyden ladeni se mi zda moc. to i nemocna spanelka se za tyden vytahla a sedla...)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Na seřízeném nástroji s TOM, strunami skrz tělo a zamykatelnými mechanikami v podstatě není důvod, proč by ladění nemělo držet... Leda že by mechaniky povolovaly a nedržely nebo struny drhly v nulťáku.

Co se týče délky strun - já na PRS, kde jsou zamykatelný mechaniky, stříhám struny na minimální délku, tzn. mám třeba jen půl závitu a pohoda. kinx na stejnémtypu mechanik doporučuje aspoň závit udělat. Takže si můžeš vybrat :mrgreen:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Uncle

Příspěvek od Uncle »

Nero píše:Na seřízeném nástroji s TOM, strunami skrz tělo a zamykatelnými mechanikami v podstatě není důvod, proč by ladění nemělo držet...
no já si právě taky myslím ..
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

A rozlaďuje se na všech strunách a furt na jednu stranu?
Kdyby se třeba neustále podlaďovala, tak by z toho možná šlo usoudit, že si dřevo zvyká, sedá a postupně se podvoluje. Věřil bych, že by se něco takového mohlo dít po výměně strun na silnější, nebo přeseřízení..
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Uncle

Příspěvek od Uncle »

většinou dolů ...je fakt že ta kytara je nová.. byli na ní 9ky a já přesedlal na 10. + jsem samozřejmě doladoval dohmat, ladil oktávy (géčko mi v oktávě nejde naladit nevím proč)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Není ta KX Custom stavěná na opletené Géčko?
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Uncle

Příspěvek od Uncle »

Bummer píše:Není ta KX Custom stavěná na opletené Géčko?
To bych neřekl ..
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jestli se ti permanentně podlaďuje, zkusil bych se podívat, jestli nemáš moc povolné mechaniky, a případně je trochu utáhnul.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
petrvach

Příspěvek od petrvach »

Safra zdá se mi to náky divný. Kámošovi včera přišla kx5 bez páky a zavolal mi abych se na ní šel kouknout měl tam na ní struny z fabriky přeladil jsem z E do D dropu cca 15 minut hrál pak šel na kouřovou přišel chtěl jsem přeladit a nemusel jsem. Já bych to kolem těch kolíku zkusil pákrát obtočit a uvidíš.
Fender statocaster(EMG 81,S,S), Gibson studio lp---> ibanez ts9, vox buldog, crybaby dime from hell--->Orange rockereverb 50---> boss ch-1,cs-3, danelectro reel echo--->homemade box 1x12 celestion v30
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Normálně si dotáhni mechaniky, aby trochu drhly i s úplně volnými strunami, namotej struny tak, jak doporučuji u stratovského tremola, mázni nultý pražec a po třech dnech bys měl mít po problémech.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“