Gallien-Krueger MB115

Baskytarová aparatura ...
Odpovědět
Durin

Gallien-Krueger MB115

Příspěvek od Durin »

Ahoj,
jaké je podle vás toto kombo?
http://www.gallien-krueger.com/products_mbCombos.html
Mám tím na mysli MB115ku. Původně jsem sháněl Bacline 115, ale chtěl jsem nové, ovšem to přestali vyrábět a z kytar mi napsali, že se místo toho začala vyrábět tato MB série. Přímo mi bylo doporučeno toto jako alternativa a cena stanovena na 15 000 Kč.
Doporučili byste ho nebo ne? Víte o nějakých jiných, třeba i lepších, alternativách? Hrát s tím chci rock a také nějaký ten metal. Basku mám tu, co je v podpisu.

Díky :)
Durin

Re: Gallien-Krueger MB115

Příspěvek od Durin »

Tak ta cena byl nejspíše předběžný odhad. To kombo stojí všade $400, což je nějakých 8000 Kč
bukvice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bukvice »

taky se o nej zajimam, takze vsechny nazory s Durinem ocenime ;)
AHOJ.
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

2Durin:Vazne se nechces juknout na tohle?
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... =15&order=
Die Hard or Die Home
Durin

Příspěvek od Durin »

Trao píše:2Durin:Vazne se nechces juknout na tohle?
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... =15&order=
Ono stojí stejně jako to nový MB115. Mít možnost si zahrát na obě, tak bych to určitě zkusil a pak se rozhodl. Ale takhle to asi nakonec dopadne tak, že až se bude blížit doba koupě nového komba, tak si to nezávazně do kytar objednám a zajedu to tam vyzkoušet.
Durin

Příspěvek od Durin »

Tak už to je i v katalogu kytar
http://kytary.cz/gallien-krueger-mb115/HN114098/
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirus »

Taky nad ním uvažuju , tedy spíš o verzi 2x10. Jsem teď nachcípanej , tak ležím doma v posteli , ale až se uzdravím , tak si ho zajdu vyzkoušet do audioteku , za 3/4 hoďky tam jsem z domu , takže ideál , pak poreferuju :wink:
Washburn WV40 Vindicator >> AMT R1 Mesa Rec Preamp >> SWR Workingmans´s 2x12 cab
Durin

Příspěvek od Durin »

Mirus píše:Taky nad ním uvažuju , tedy spíš o verzi 2x10. Jsem teď nachcípanej , tak ležím doma v posteli , ale až se uzdravím , tak si ho zajdu vyzkoušet do audioteku , za 3/4 hoďky tam jsem z domu , takže ideál , pak poreferuju :wink:
Super, určitě pak napiš své dojmy :)
Inwenco
Kontaktovat uživatele:

otázka

Příspěvek od Inwenco »

Chtěl bych se zeptat ke kombu:
Gallien Krueger - BACK LINE 115 II
Jaký si pořídit k tom footswitch, nějaký odkaz, prosím.
Vím že je to jiná sekce, ale jedná se o GK, tak by tu mohla být menší spolupráce. :wink:
BASS: CORT - ACTION To co bylo ... Jolana Superstar bass
KOMBO: LANEY - RB3
92% teenagerů poslouchá všechno+hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

Začínám se trochu zajímat o komba této řady. Jelikož jsou poměrně novinkou, tak o nich moc zmínky nejsou.
Nevíte, co dávaj do týhle nový MB řady za zesíky? Připomínají mi vizuálně osekanou RB řadu, kterou dávali i do předchozích RB komb a ty pak hrály parádně-výborně.
Cena těchto komb ale nasvědčuje tomu, že by tam mohl být spíš Back line zesík, který mě zatim nepřesvědčil.
Nejspíš tam bude nějakej inovovanej MB zesík, kterej na tom bude podobně jako Back line myslim.

Vlastní ho tady někdo? Mirus si to asi rozmyslel :D Kdyby to hrálo jako apce z řady RB, tak za tu cenu je to špica. :wink:
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirus »

Ano Pepe , já si to rozmyslel :D Ze mě je už EDEŇák :wink: Ale to kombo od GK jsem nezkoušel , jaksi nebyla ani možnost, co jsem byl i dneska v audioteku tak ho tam snad ani neměli , jen bedny řady MB.
Washburn WV40 Vindicator >> AMT R1 Mesa Rec Preamp >> SWR Workingmans´s 2x12 cab
Durin

Příspěvek od Durin »

Zítra jedu do kytar odzkoušet to GKčko a jednoho EDENa zesík a box. Jedno z toho koupím, tak pak podám info :wink:
Durin

Příspěvek od Durin »

Durin píše:Zítra jedu do kytar odzkoušet to GKčko a jednoho EDENa zesík a box. Jedno z toho koupím, tak pak podám info :wink:
Tak tedy jsem tam byl. Od GKčka jsem toho tolik nečekal a trochu mě i zklamalo. Dokud hrálo potichu, tak to bylo fajn, ale jak jsem dal hlasitost nad polovic, tak už to mělo moc nekonkrétní a zahuhlaný zvuk. Navíc středy to má pěkně ošklivý, nedá se to poslouchat. Můj konečný verdikt by byl, že za tuto cenu by se dalo sehnat něco lepšího. Třeba Roland Cube 100 je sice 100W, ale hraje podstatně lépe.
Já osobně jsem se nakonec rozhodl pro ty EDENy (viz podpis)
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirus »

A heleme se :D Tak to si můžeme potřást rukou , mně v pondělí dojde taky malej Eden WTX264 :wink:
Durin

Příspěvek od Durin »

Mirus píše:A heleme se :D Tak to si můžeme potřást rukou , mně v pondělí dojde taky malej Eden WTX264 :wink:
Tyjo nevěřil bys ale, jakej kauf jsem udělal! :D
Koupil jsem to v jakési GIG Ready sadě, která byla v kytarách navíc ještě o 34% zlevněná. Ten box i s tou hlavou mě vyšel na 11 000, zatímco samotná ta WTX-264ka stojí 13 000 (!!!). Takže za 11 jsem pořídil novej a krásnej zesík od EDENu a k tomu EDENový kombo 300 W. Hraju tu na to už 3 hodiny a je to naprosto skvělý! :)
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirus »

Tak to je dobrý , když ve slevě byl levnější než normál a ještě s bednou :D Já ho koupil za 7 tisíc , třičtvrtě roku starej , 100% stav , takže si taky nastěžuju :wink:
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Hrál jsem na MB 115 a zkoušel na něj pár bas. Výkon a frekvenční rozsah je dobrý. Váha sympatická. Barva zvuku taková sterilní, negalienovská a celkem dost to šumí. Zázrak se nekoná, kvalita odpovídá ceně.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy pro baskytary“