Soundking EH002 - problém

Dynamické, kondenzátorové, bezdrátové, ...
kostek

Soundking EH002 - problém

Příspěvek od kostek »

Ahoj,

Mám takový problém. Dneska mi přišel mikrofon Soundking EH002, když jsem ho zapojil, nefungoval. Ten XLR tam vpohodě zapadá vše je zapnuté jak má být. Vyndal jsem to a pomaličku zasouval, najednou to začalo šlapat, ale je to tam jen tak úplně trošičku zastrčené, nedrží to, jakoby nějaké kontakty a když to zase zapojím .... Tak prostě nefunguje. Když to tam je zastrčené, nejede. Nevím co dělat, mám 2 kabely, jeden - originál nefunguje vůbec a pak 6M BESPECO funguje tak jak jsem říkal... Jsem z toho nešťastný, máte z tím zkušenosti ?? .. Děkuji všem za pomoc.
Paris
Rádce

Re: Soundking EH002 - problém

Příspěvek od Paris »

co mas na druhy strane? mix? jaky? jaky ma kabel koncovky? na obou stranach XLR?
kostek

Příspěvek od kostek »

Paris píše:co mas na druhy strane? mix? jaky? jaky ma kabel koncovky? na obou stranach XLR?
Mám to píchnutý do předzesilovače na NTB :) ... Je to AVX150 myslím.. Kabel má v mikrofonu XLR na konci JACK.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

co je AVX150? neznam.

ale s tim mikrofonem .... tak to se ti asi odecetl hot a cold. cold zapoj na zem, hot na signalovy vodic (nebo na oba zivy, jestli je to stereo vstup).

edit: to je tohle? http://www.videotech.cz/zpracovani-a-od ... -zesilovac
zkusim se podivat, jak je to zapojeny....
kostek

Příspěvek od kostek »

Paris píše:co je AVX150? neznam.

ale s tim mikrofonem .... tak to se ti asi odecetl hot a cold. cold zapoj na zem, hot na signalovy vodic (nebo na oba zivy, jestli je to stereo vstup).

edit: to je tohle? http://www.videotech.cz/zpracovani-a-od ... -zesilovac
zkusim se podivat, jak je to zapojeny....
Jj to je on ten AVX150. Co to je hot a cold?... Co mám kde zapojit? :D ... Do jaké země? :D
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

no ... jeste se musim podivat na ten mikrofon. predpokladal sem, ze to bude normalni symetricky kabel soupnuty do nejakeho stereo vstupu, ale tohle je neco jinyho. a teoreticky by to melo jit (pokud by byl na konci kabelu mono jack, cold by se normalne slusnul na zem), ale tohle je trochu jiny pripad.
Co to je hot a cold?
promin, rikam tak vodicum v symetrickem vedeni. neco jako + a -. nebo faze a protifaze.
kdyz to propojujes do nesymetrickeho vstupu, jeden z nich musis zahodit (nebo zapojit na zem), protoze signal je na nich v opacne fazi ... a kdyz je spojis, odecte se a nehraje nic.
kostek

Příspěvek od kostek »

Paris píše:no ... jeste se musim podivat na ten mikrofon. predpokladal sem, ze to bude normalni symetricky kabel soupnuty do nejakeho stereo vstupu, ale tohle je neco jinyho. a teoreticky by to melo jit (pokud by byl na konci kabelu mono jack, cold by se normalne slusnul na zem), ale tohle je trochu jiny pripad.
Co to je hot a cold?
promin, rikam tak vodicum v symetrickem vedeni. neco jako + a -. nebo faze a protifaze.
kdyz to propojujes do nesymetrickeho vstupu, jeden z nich musis zahodit (nebo zapojit na zem), protoze signal je na nich v opacne fazi ... a kdyz je spojis, odecte se a nehraje nic.
Ok, stejně se v tom nevyznám, ale co bych měl udělat? ... Můžu něco udělat?
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ja sem koukal na ten kabel, co je vyfocenej u toho mikrofonu ... to je XLR ---> na 1/4 JACK MONO? je to tak?

co tam mas dal? jak to davas do toho MICRO BOXu? podle nakresu je tam 1/8 jack vstup.
kostek

Příspěvek od kostek »

Paris píše:ja sem koukal na ten kabel, co je vyfocenej u toho mikrofonu ... to je XLR ---> na 1/4 JACK MONO? je to tak?

co tam mas dal? jak to davas do toho MICRO BOXu? podle nakresu je tam 1/8 jack vstup.
Já používám ten kabel: http://muziker.cz/kabely-konektory/mikr ... 10-20.html jinač u toho mikrofonu je ten stejny co jsem ja koupil... Akorat ten BESPECO je kvalitní, 6M. Tam ten je 3M. Jj tam na tom micro boxu je vstup jack 3,5mm... a já na kabelu od majku mám 6,3mm... Tak jsem tam dál redukci z 6,3-3,5 :)
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

hm ... tak to me zrovna nic nenapada ... kdyz sis nevyrabel svuj kabel .... a mas to originalnim kabelem (XLR --> JACK MONO) jen pres redukci (ktera by na situaci nemela nic menit), tak by to podle nakresu, co sem videl, melo fungovat bez problemu...

to by v kabelu nebo mikrofonu muselo bejt neco otoceny ....
kostek

Příspěvek od kostek »

Paris píše:hm ... tak to me zrovna nic nenapada ... kdyz sis nevyrabel svuj kabel .... a mas to originalnim kabelem (XLR --> JACK MONO) jen pres redukci (ktera by na situaci nemela nic menit), tak by to podle nakresu, co sem videl, melo fungovat bez problemu...

to by v kabelu nebo mikrofonu muselo bejt neco otoceny ....
No melo by to vsechno slapat... A nechápu, proč to nejede když to tam zastrčím :( .
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

jestli sou ty konektory rozebiraci, muzes to zkontrolovat ... u XLR by piny 1 a 3 mely jit na zem (stineni kabelu, oba nebo jeden z nich) a 2 na vodic ke spicce toho JACKA.

jestli je to zapojene obracene (2 a 3 spojene), tak je to blbe. (ale to se mi nezda, kdyz ten kabel byl prilozenej u mikrofonu. mozna delam nejakou chybu v uvaze ;) )

edit: ale tenhle konkretni mikrofon neznam, takze nemam predstavu, jestli to v nem neni uplne jinak... (neni u nej v navodu nejaky nakres? popis koliku?)
Naposledy upravil(a) Paris dne 11.12.2010 22:26, celkem upraveno 2 x.
kostek

Příspěvek od kostek »

Paris píše:jestli sou ty konektory rozebiraci, muzes to zkontrolovat ... u XLR by piny 1 a 2 mely jit na zem (stineni kabelu, oba nebo jeden z nich) a 3 na vodic ke spicce toho JACKA.

jestli je to zapojene obracene (2 a 3 spojene), tak je to blbe. (ale to se mi nezda, kdyz ten kabel byl prilozenej u mikrofonu. mozna delam nejakou chybu v uvaze ;) )
Tak je to nějaké divné, že nejedou oba kabely... Ani jeden nejede, když to zastrčím "do konce". Ten jeden jde ale to jen jsem tak trochu zastrčil ani nedrží vubec... No a když to trochu vic zatlacim, aby to drzelo, tak prostě konec. nejde...
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ano. to je divne. ale vypada to jako situace, co o ni pisu hned na zacatku ... ze se to vyzkratuje nebo odecte (mezi sebou nebo proti zemi).

(neni u nej (u mikrofonu) v navodu nejaky nakres toho konektoru? a u nej popis koliku?)
kostek

Příspěvek od kostek »

Paris píše:ano. to je divne. ale vypada to jako situace, co o ni pisu hned na zacatku ... ze se to vyzkratuje nebo odecte (mezi sebou nebo proti zemi).

(neni u nej (u mikrofonu) v navodu nejaky nakres toho konektoru? a u nej popis koliku?)
Myslim, ze ne ... Ted ho nemám po ruce ale je tam jen text. Takže je to vadný výrobek?
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

nemusi byt. taky zalezi na tech kabelech a zpusobu zapojeni toho predzesilovace. nedaj se ty kabely zkontrolovat?

a co, kdyz to pichnes do mikrofonniho vstupu toho NTB? to taky nic nedela?
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

a pardon .... samo, ze sem udelal chybu ... v popisu sem prohodil 2 a 3 ... opravim to zpetne v prispevcich :|

edit: a safra... ted to mas blbe v ty citaci a to nemuzu opravit (proc vubec citujes predchozi prispevek? :) )
kostek

Příspěvek od kostek »

Paris píše:nemusi byt. taky zalezi na tech kabelech a zpusobu zapojeni toho predzesilovace. nedaj se ty kabely zkontrolovat?

a co, kdyz to pichnes do mikrofonniho vstupu toho NTB? to taky nic nedela?
No, teď jsem to vyzkoušel a nic ..
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

no .. tak nezbyva, nez zkontrolovat ten kabel ... a pripadne ho otocit. (posledni moznost je, ze v tom mikrofonu je to obracene ... je tam oznazeni pinu na tom konektoru? v textu manualu to neni popsane?)
kostek

Příspěvek od kostek »

To nevadí, že jsi to napsal špatně... Já tomu stejně moc nerozumím :D ... Jen nechci to zbytečně poslat na reklamaci, příjde mi mikrofon a bude to zase to stejný :(. Ok, jdem na to, jak to mám otočit?... Ono to jde odšroubovat :)... A jak to otočit?... jj je tam označení 1,2,3 :) ... NO v manualu neni nic ..
Odpovědět

Zpět na „Mikrofony a snímání“