Pochodující snímač :-?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
metal66

Pochodující snímač :-?

Příspěvek od metal66 »

Zdravím... :D ted sem si vsiml takove kravniky. Někdy se mi stane ze kdyz hraju tak se mi potopi stredovy snimac on uz je od novoty takovy volnejsi no a nastavim si ho na urcitou vysku a obcas kdyz hraju a pak po hrani se na nej podivam tak je utopenej takze ho musim zase zvednout je to nejake divne :D

Stava se to jen obcas zazil sem to asi 3x
Kytara: AXL HEADLINER
Kombo: FENDER FRONTMAN 15g
efekt: KORG AX1500G
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Pochodující snímač :-?

Příspěvek od Nero »

Asi máš natolik povolené šrouby, co ho drží, že se z něj vyvlékly.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Nejspíš už je stržený závit v tom plastu snímače (předpokládám singl). To se dá spravit kapkou vteřinového lepidla (do volné dírky, nechat uschnout a pak vrátit šroubek), v horším případě do vymleté díry vlepit plastovou trubičku, třeba od lízátka. Bacha na moc silné pružinky, to může být důvod stržení závitu.
dzony

Příspěvek od dzony »

Tohle mi dělaly snímače na Yamaze RGX 121ZL FS - snímače upevněné šroubkem v rámečku. Při hraní se šroub povoloval - otřesy i samotná hmotnost snímače,... a snímač tím klesal dolů. Stržené závity nebyly, kytara byla nová, šroubky originální,.. nejspíš jen nekvalitní, nebo od výroby špatně zvolené. Nakonec jsem to vyřešil podložením snímačů kouskem dřeva a kartonu - a drží fest :-)
kytara tím ale může přijít o část své přirozené rezonance a hrát "tupěji", ale vhodnější šroubky či jiné řešení se mi nepodařilo najít.
gear:
Duesenberg Starplayer Special Black - fucking awesome!!!
+ kopie Gibson Les Paul Goldtop '57, kopie Fender Stratocaster all black body, maple neck
-> Marshall JCM 2000 DSL 100 + Marshall 1960 AV
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

To jsem ještě neviděl, že by se šroubky vytřepávaly. Nejsou moc slabé pružinky? Pomohlo by něco lepivého, jako kapička chemoprénu do závitu. Jen to celé nedoprasit.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Asi pružinky, mě to dělá krkový HB. Ať si zasportuje :D
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

pri hrani na PRS mi vzdycky vyleze po case levy sroubek co drzy krkovy HB - pak je to fakt sranda snazit se netrefit pravackou na rozjetym koncerte ten vyskoceny sroub abych ho nahodou nezlomil :) nedavno mi na koncerte nejakym zpusobem vyskocily oba a pak se mi HB zaclo prisavat na struny, fakt lahudka. zajimavy je ze u lespaulu takovej problem nemam, u SG jsem to taky neresil. jen u toho PRSa...

nekolik lidi mi radilo at sroubek zakapnu kalafunou, momentalne to mam vyresene tak ze jsem snimac prilepil izolepou a nejsou na nem srouby :D takhle ho mam niz nez by sel dat normalne coz mi momentalne celkem vyhovuje co se tyce zvuku...
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

A co pružinky, ty nemáš vůbec, co? Zdá se mi, že čím dražší nástroj, tím menší vědomosti o něm.
Jasně, umět hrát je nejdůležitější, ale kam by Jágr dojel, kdyby si na bruslích neuměl zavázat tkaničky.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ty vzdy vleti nekam do prostoru mezi sachtu a snimac. Nastesti v aleximu prodavaji shodne s originalem, jednu jsem uz nekde na podiu pri koncerte vyklepal.
Lachim

Příspěvek od Lachim »

lepidlo na závit LOCTITE a je po problému
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Nebo sehnat silnější pružinky, aby to jejich tah trochu přidržel.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

podle me by neuskodily ani delsi srouby, je to zpusobene hodne i tim ze to mam vysroubovane nadoraz (co nejdal od strun). To vyrobce moc nevychytal.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“