Frekvence ladičky
Pravidla fóra
Frekvence ladičky
Sem tu tu tak prolít a nic sem nenašel , takže jestli to tu je tak je mi to líto že to vytahuju. Mam frekvenční rosah na ladičce asi 425-445 herců a nevim jáká frekvence se "ted" používá. Zřejmě to bude ta 445 , protože některý strarý kapely sou šouplý o půl ton, takže to je asi zapříčiněno tou změnou frekvencí.
k úspěchu nevede výtah musí se jít po schodech
Re: Frekvence ladičky
440 pro tón A pod středním C podle iso16 z roku 1955hendy9 píše:Sem tu tu tak prolít a nic sem nenašel , takže jestli to tu je tak je mi to líto že to vytahuju. Mam frekvenční rosah na ladičce asi 425-445 herců a nevim jáká frekvence se "ted" používá. Zřejmě to bude ta 445 , protože některý strarý kapely sou šouplý o půl ton, takže to je asi zapříčiněno tou změnou frekvencí.
leda bys hrál třeba klasiku, kde se třeba ladí jinak... třeba 422.5, 480 nebo 410hz - ale to jsou nějaký časy 18. století apod.
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ja zase slysel, ze americky orchestry ladi jinak nez evropsky a ze jsou z toho obcas neprijemny situaceSmrťokvítek píše:A dnešní orchestry už prý ladí na 441-5 nebo tak nějak jsem to zaslechl.
Každopádně na doma si nastav 440 a máš po problémech.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Copa v usa a evropa,ale v samotnym USA maj v každym státě rozdílnou frekvenci ladění....někde 440 a třeba v chicagu maj 442,což je pak problém maj li se sladit hudebníci jiných orchestrů,třeba u větších nástrojů jako tuba a podobně se ladí na frekvenci nižší cca o 5 Hz,protože při zvýšení teplotě stoupá i konečná frekvence ladění,což se stává jen u takto větších nástrojů,u kterých je to i citelně znát,u kytary a jiných strunných nástrojů je to asi šumák...Wohma píše:Ja zase slysel, ze americky orchestry ladi jinak nez evropsky a ze jsou z toho obcas neprijemny situaceSmrťokvítek píše:A dnešní orchestry už prý ladí na 441-5 nebo tak nějak jsem to zaslechl.
Každopádně na doma si nastav 440 a máš po problémech.
Jinak tim zvýšením teploty sem myslel to když se zapnou reflektory a do sálu se naženou stovky lidí co vydejchávaj vzduch a tělesnou teplotou zvyšujou i teplotu vzduchu...
někteří hudebníci nechávaj i pro aklimatizaci nástroj několik dnů předem na jevišti,jakej to má vliv nevim,to bych kecal...
Cerfotoc:No každej hudebník musí ladit ale zárove%n musí ladit s ostatníma, u death metalpvý kapely nebo nějakýho punku je to celkem šumák,ale u ak křehkýho ekosystému jako je orchestr je to znát a dělá to neplechu když je někdo naladěnej na jinou frekvenci,proto se vždycky sladí tak,aby výsledná frekvence ladění byla stejná...
Já ladim 440 co mam na ladičce a jinak mi je to celkem šumák...
Drobak: Podle me je to u bezne kapely (ne-punkove
) stejne dulezity jako u orchestru. Je fakt, ze vzhledem k vetsimu poctu hudebniku je tam vetsi sance, ze se neco podela, ale falesna kytara bude znit stejne falesne s orchestrem i s basou 
Jinak ja taky ladim 440, nevidim duvod v tom posouvani, toho si stejne vsimnou jen hudebnici, jestli vubec.
Jinak ja taky ladim 440, nevidim duvod v tom posouvani, toho si stejne vsimnou jen hudebnici, jestli vubec.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Moje ladička má 441 a ani se to nedá změnit
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
troufám si tvrdit že můj učitel má 440 a v životě si neztěžoval a vůbec kdokoli si nikdy neztěžoval
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
5 centumycountry píše:jestli je to dvacetina půltónu, tak si troufám tvrdit že je to dost slušná odchylka...
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Taky jsem slyšel, že naopak je zajímavé, když v kapele hrají 2 kytary a obzvlášt když se někde dablují, tak že jedna ladí dejme tomu na 440 a druhá na 441. Prý to zní velmi dobře... (Mám to od profesionálního kytaristy s velkýma zkušenostma z pódia i studia.) A jestli se nepletu, tak je takhle nahraný myslím One od Metallicy.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Tam by pak mohly vznikat zazneje, ale nemyslim si, ze by to byl velkej rozdil oproti tomu, jak se ti frekvence meni treba v zavislosti na sile uderu atd.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Tak jsem to myslel - když hraju s učitelem já ladím na 441 a on na 440 a není žádný problém
To je bez upřesnění naprostá hloupost, jeden půltón kolem komorního "a" je skutečně něco přes 20 Hz (http://www.phy.mtu.edu/~suits/notefreqs.html), ale vzhledem k tomu, že tón o oktávu výš má dvojnásobnou frekvenci a tak pořád dál, tak vzdálenost mezi půltóny není konstantní.hendy9 píše:zas jeden Hz je téměř neslyšitelná odchylka, když půlton dělá asi 20Hz
- lukas.kytarista
- Kontaktovat uživatele:
a na jakou frekvenci teda ladit akustickou kytaru?
a u elektriky určitě buď 440 nebo 441 
Kytary: Tenson Special (elektrická) | Clifton (akustická)
Kombo: Stagg 10 GA (10W)
Efekt: Line 6 Pocket POD Express (multiefekt)
Trsátka: Jim Dunlop | Brain
Příslušenství: Ladička - Seiko SAT 100 , Kabel - 2x Rockcable by Warwick(3m) , Popruhy - 1x Fender | 1x Stagg
"Peníze nemám, život nedám"
Kombo: Stagg 10 GA (10W)
Efekt: Line 6 Pocket POD Express (multiefekt)
Trsátka: Jim Dunlop | Brain
Příslušenství: Ladička - Seiko SAT 100 , Kabel - 2x Rockcable by Warwick(3m) , Popruhy - 1x Fender | 1x Stagg
"Peníze nemám, život nedám"
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
To by mě zajímalo, jaký si myslíš, že je rozdíl mezi laděním akustiky a elektriky... 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008