Pořád píšeš o krku protože hraješ na elektriku, tam to škodu neudělá, troufám si říct žádnou. Problém je na akustice - kobylka, přední deska. žebrování.timy1123 píše:ten krk prostě nestačí zareagovat. Ano souhlas je tam určitě nějakej ráz
(jako když ti rupne struna).
Když bych natrvrdo přešmikal třeba tři struny naráz to beru to bude pro kytaru šok a pro krk špatný.
Smeji se sundat vsechny struny najednou?
Pravidla fóra
Re: Smeji se sundat vsechny struny najednou?
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Tohle vlákno je pro kytary obecně (i když u elektrik to není ani zdaleka tak markantní).JBaran píše:Dělat z někoho blbce bych si nedovolil a pokud to tak pochopil nebo to tak vyznívá tak se omlouvám.
Některé události které se stanou za několik let, třeba že se dřevo přizpůsobí novému násilím danému tvaru se dějí plynule a lze si z toho vzít ponaučení, že se neustále něco děje. Nikdo neví kdy se to pnutí v tom trámci ztratilo, ověřovalo se to ale až po roce... Tak k tomu za A, jsem napsal že je to bokem a pro info a za B, snaha byla na reálném příkladu naznačit, že dřevo stále pracuje, i po oněch 5, 10, 15 minut. Nikde netvrdím, že při tom vyskákají vruty a krk se zaruluje ke spodní desce. Je na úvaze každého, co si zkusí. Můj nástroj má tah přes 90Kg (mandolína na tvrdých strunách), pokud sundám několik strun nebo některé bych přeskřípal, věřím, že můžu třeba nějaké to lupnutí očekávat i po pár minutách co ho mám vedle sebe odložen. Tohle je vlákno možná pro elektrokejty, ale číst ho budou i jiní, nebudou kvůli tomu zakládat vlastní vlákno k kategorii ostatní, a možná by je praktiky které lze udělat na elektrice na jejich kousku mrzeli. Drobné vlasové praskliny se mohou táhnout velmi hluboko do materiálu, ač to z venší vypadá "nemá žádný vliv". Víc už vážně nebudu psát. Omluvil jsem se pokud to tak někomu přišlo. Jsme kolegové.
Dřevo samozřejmě pracuju neustále i po 100 letech, a pnutí které se ztratí se do budoucna může v menší míře znovu opbjevit (vlhkost, teplota). Proč tedy nástroj vystavovat zbytečně nějakému rázu, které přeštípnutí (přeskřípnutí
shoooter píše:JBaran píše:Dělat z někoho blbce bych si nedovolil a pokud to tak pochopil nebo to tak vyznívá tak se omlouvám.
Některé události které se stanou za několik let, třeba že se dřevo přizpůsobí novému násilím danému tvaru se dějí plynule a lze si z toho vzít ponaučení, že se neustále něco děje. Nikdo neví kdy se to pnutí v tom trámci ztratilo, ověřovalo se to ale až po roce... Tak k tomu za A, jsem napsal že je to bokem a pro info a za B, snaha byla na reálném příkladu naznačit, že dřevo stále pracuje, i po oněch 5, 10, 15 minut. Nikde netvrdím, že při tom vyskákají vruty a krk se zaruluje ke spodní desce. Je na úvaze každého, co si zkusí. Můj nástroj má tah přes 90Kg (mandolína na tvrdých strunách), pokud sundám několik strun nebo některé bych přeskřípal, věřím, že můžu třeba nějaké to lupnutí očekávat i po pár minutách co ho mám vedle sebe odložen. Tohle je vlákno možná pro elektrokejty, ale číst ho budou i jiní, nebudou kvůli tomu zakládat vlastní vlákno k kategorii ostatní, a možná by je praktiky které lze udělat na elektrice na jejich kousku mrzeli. Drobné vlasové praskliny se mohou táhnout velmi hluboko do materiálu, ač to z venší vypadá "nemá žádný vliv". Víc už vážně nebudu psát. Omluvil jsem se pokud to tak někomu přišlo. Jsme kolegové.
Tohle vlákno je pro kytary obecně (i když u elektrik to není ani zdaleka tak markantní).
Dřevo samozřejmě pracuju neustále i po 100 letech, a pnutí které se ztratí se do budoucna může v menší míře znovu opbjevit (vlhkost, teplota). Proč tedy nástroj vystavovat zbytečně nějakému rázu, které přeštípnutí (přeskřípnutí) způsobí. Samozřejmě, že následky se mohou projevit i po dlouhé době, nebo až vlivem častého opakovaného špatného zacházení.
Takže ve finále se shodneme. To je fajn. (smajlík s palcem nahoru - nevím jak napsat)
za případné chyby v gramatice se omlouvám
-----
Samozřejmě, že se shodneme, já jsem totiž tohle nikde nepopíral ani nevyvracel.JBaran píše: Takže ve finále se shodneme. To je fajn. (smajlík s palcem nahoru - nevím jak napsat)
-
woro90-1
Ještě doplním, že ráz od přestřižení jedné struny kytara musí ustát, ačkoli jí to téměř určitě nedělá dobře. Protože to, že praskne struna při hraní, se prostě občas stane. Ale není to pro přední desku dobré.
To jistě, ale struna mi praskne cca 1x za 5 let, ale za stejnou dobu vyměním (na jedné 6ti strunné kytaře) 300-400 strun. O tom to je.woro90-1 píše:Ještě doplním, že ráz od přestřižení jedné struny kytara musí ustát, ačkoli jí to téměř určitě nedělá dobře. Protože to, že praskne struna při hraní, se prostě občas stane. Ale není to pro přední desku dobré.
-
woro90-1
Do kamene s tím.shoooter píše:To jistě, ale struna mi praskne cca 1x za 5 let, ale za stejnou dobu vyměním (na jedné 6ti strunné kytaře) 300-400 strun. O tom to je.woro90-1 píše:Ještě doplním, že ráz od přestřižení jedné struny kytara musí ustát, ačkoli jí to téměř určitě nedělá dobře. Protože to, že praskne struna při hraní, se prostě občas stane. Ale není to pro přední desku dobré.
shoooter píše:Pořád píšeš o krku protože hraješ na elektriku, tam to škodu neudělá, troufám si říct žádnou. Problém je na akustice - kobylka, přední deska. žebrování.timy1123 píše:ten krk prostě nestačí zareagovat. Ano souhlas je tam určitě nějakej ráz
(jako když ti rupne struna).
Když bych natrvrdo přešmikal třeba tři struny naráz to beru to bude pro kytaru šok a pro krk špatný.
No dyk sem psal vejš že na akustice bo lubovce bych to vživotě neudělal.
A i sundání všech strun na jednou bych dělal na akustice bo lubovce jen v nejnutnějším případě.
Sem říkal že se bavíte vo voze a já vo koze....a že sem to předtím přehlíd
fakt sorry, alr tohle jo...uplne normal kdykoliv, kdekoliv..nikdo si za ty leta nestezoval, akorat vy tady na foruJBaran píše:nity píše:kdybych mel dycky v hudebninach, kdyz prijdou lidi ze si neumej vymenit struny, je menit po jedny, tak je asi menim este ted...normalne se prestipaj klestema a jede se...delam to i na svym nastroji...
tak tohle ne! Já osobně bych se vyvaroval jakýmkoliv prudkým - dynamickým změnám. Proto dřevo je to šok, a i když někdy nějaká struna praskne - nebo spíš se vyvlíkne z mechaniky při ladění, tak to nemusím dělat svému nástroji záměrně. Alespoň tvrdím, že mu to neprospěje a v ničem ho to nezocelí. Od toho máme alespoň kličku, povolit tlak, pak si klidně stříhat, ale to už je ryhlejší to vyvlíknout.
Já kdybych někomu svěřil nástroj na výměnu strun a viděl že si bere kleště, hrábnul bych po něm (po tom nástroji - asi nejdřív) a na patě se otočil s průpovídkama o některých domestikovaných zvířatech zamířil ven. Fakt sorry, ale tohle ne. A neberu ani fakt že je to šmízo za pár stovek. Pro někoho je nástroj za pár kaček víc, než pro jiného super luxusní třída. A taky na to pak, v takovém případě, zpravidla i lépe hraje.
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
to asi bude tím, že když si někdo přijde do hudebnin nechat vyměnit struny, tak kytarám nerozumí natolik, aby mu došlo, že něco prodavač dělá špatně 
ale ja nic spatne nedelam, fakt nezaletzi na tom jestli je povolis a stipnes, nebo odmotas...
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
Podle mne jde o to, že většina přispívajících si myslela, že struny nepovoluješ a rovnou je štípneš...alespoň soudě dle jejich reakcí mi to tak přišlo...nity píše:ale ja nic spatne nedelam, fakt nezaletzi na tom jestli je povolis a stipnes, nebo odmotas...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
Re: par poznamek k tomu
Kirk píše:Struny měním najednou a zatím s tím nikdy nebyl problém.
Tah strun = 40 kg? Pak nechápu, jak to může udržet kobyla na akustice
Jen pro info:
struny___tah
10___61,27 kg
11___68,57 kg
12___74,02 kg
13___85,63 kg
atd.
vice na: http://kytara.funsite.cz/index.php?a=1
Pekny den,
Looky