Drnčení strun...
Pravidla fóra
Drnčení strun...
Zdravim,
koupil jsem si jetou kytaru behringer stratocaster....mám malý problémek
krk je jemně pruhnutý proto jsou struny nastaveny výše...ale když strunu zahraju tak divně drnčí...prosím nevíte kde je prbolém?
nejvíce drnčí u prvního pražce...přitom se ho ani zdaleka nedotýká....struny nejsou nejnovější
prosím poradte kde je problém v jemně ohlém krku nebo ve stáří strun či někde jinde?
http://www.youtube.com/watch?v=tuXTFD3eme8
zde přikládám video jaký zvuk to děla....prosím o pomoc...
koupil jsem si jetou kytaru behringer stratocaster....mám malý problémek
krk je jemně pruhnutý proto jsou struny nastaveny výše...ale když strunu zahraju tak divně drnčí...prosím nevíte kde je prbolém?
nejvíce drnčí u prvního pražce...přitom se ho ani zdaleka nedotýká....struny nejsou nejnovější
prosím poradte kde je problém v jemně ohlém krku nebo ve stáří strun či někde jinde?
http://www.youtube.com/watch?v=tuXTFD3eme8
zde přikládám video jaký zvuk to děla....prosím o pomoc...
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Re: Drnčení strun...
Problém je, že tady asi nefunguje tlačítko HLEDAT...
Nero, sprav to prosím... Jinak si tohle nedokážu vysvětlit...
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
zas je u toho aspon pekna ukazka. to se musi ocenit.
všechny odpovědi na podobnej problém co jsem našel a když jsem si přečetl odpověď přišlo mi že u mne je problém jinde...
mozna by nebylo od veci zkusit dat na kytaru 6 strun, a zkusit ji naladit. ten krk se pak asi bude tvarit malicko jinak...
Naposledy upravil(a) Paris dne 12.12.2010 22:59, celkem upraveno 1 x.
mozna to bude tim....problem nastal dneska vecer kdyz mi praskla horni struna...jinak na videu je nalazeno 
ladil jsem to s ladickou ...
Musíš tam mít 6 strun, takhle ti to bude drnčet pořád, při nalazení všech 6 strun už je to jen otázka seřízení krku.
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Taky jen doplním, že občas dokážou struny drnčet samy od sebe. Zní to divně, ale už se mi to stalo dvakrát. Stačí se k nim trošku hůř chovat. 
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Aaaach jak si na tomhle threadu někdo smlsne...
A ještě k tomu:
A ještě k tomu:
chef1kdc píše:jinak na videu je nalazeno
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
ok dnes jdu koupit nove struny, jen dotaz jde narovnat ohnutý krk? pro mě jako pro začátečníka je nepříjemné jak jsou z důvodu toho že je krk prohlý trošku jsou o něco výš...
šel by krk srovnat?
šel by krk srovnat?
Jestli je do luku a ne do vrtule, tak jde. O seřízení krku a kytary celkově najdeš články v sekci snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/ .
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
ano do luku...takze staci imbusem krk srovnat....a neni nenavratne ohnuty?
Není. Ohýbají ho ty struny. Uvidíš, že jakmile je povolíš, krk se začne narovnávat. Uvnitř je výztuha, kterou můžeš zašroubovat hlouběji do útrob krku a zmírnit tak jeho poddajnost vůči tahu strun.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Špatná sekce, duplicita. Nezamknu to jen z toho důvodu, že se zde rozběhla delší diskuze.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
ok takže rada proti ohýbání je utáhnout imbusem výztuhu krku?
Ano.
ok díky moc za pomoc všem, a omlouvám se za to že jsem to napsal do špatné sekce, můžete lock 
- DJ Murano
- Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam
Mám stejnej problém (s prohlym krkem), akorát u baskytary. Ale větší problém je v tom, že ten šroubek už se tváří dotaženě...lze to ještě nějak spravit? Když mám nataženou 1 strunu, je ta struna skoro položená na krku (jako u většiny nástrojů), natáhnu všechny a je to prohlý jak kráva...Je to docela nepříjemný, když na oktávě máte mezi strunou a pražcem 9mm mezeru... 
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge