Nákup komba do 8000

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
mr.vamp
Kontaktovat uživatele:

Nákup komba do 8000

Příspěvek od mr.vamp »

Zdar lidi, chtěl bych poradit ohledně kupu komba v cenové relaci do 8 000 Kč. Mám kytaru Epiphone Les Paul Studio http://kytary.cz/epiphone-les-paul-stud ... /HN073613/ . Stylově nejsem vyhraněný, proto bych chtěl nějaké univerzálnější kombo, které by zvládlo zvuky od nějakého cleanu po hardrockové zkreslení. Samozřejmě počítám i s budoucím dodatečným dokoupením krabiček, ale zatím bych zůstal jenom u efektů na kombíčku. Mělo by to být kombo nejenom na cvičení doma, ale i na menší koncerty, tak aby to mělo alespoň slušný výkon. V této cenové relaci mě vcelku zaujaly hybridní komba, jako třeba Laney LV 200. Co na to říkáte?
Dík za rady.
Epiphone Les Paul Studio
jesse
Kontaktovat uživatele:

Re: Nákup komba

Příspěvek od jesse »

za nakou takovo cenu mam Crate V18-212...
come on over - do a twist!

Cort M600LH, Crate V18-212
Dubla
last.fm: http://www.last.fm/user/janvondra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dubla »

V sobotu jsem hrál koncert na hlavu vykuchanou z LV300 přes ESH box. Nehrálo to špatně, vlastně i docela pěkně, ale byla to děsná nuda... Mizerná dynamika, poměrně plochej zvuk a na můj vkus to má až moc kroutítek. Za podobnou cenu bych zkusil jetýho valvekinga, nebo něco z crate v série... Prostě lampu ;) V laney LV je ta lampička vážně jen na svícení :)
Cort KX5 (RM Pickups RH+ & RH-) * Jolana Galaxis (2x Kent Armstrong P90)
Zoom G1Xon * EHX Double Muff * Behringer DD400
VHT Special 6
* home made 212 box (Celestion Classic Lead & Celestion V30) * kabel ProCo
rene

Příspěvek od rene »

s osmi tisícema je škoda koukat po hybridech a tranzistorech. Za takovou cenu seženeš ojetý lampy. Crate V18 by mohlo stačit, seženeš i ojetýho Peavey Valveking nebo Randall RG50. Klidně běž do bazaru seženeš za tu cenu daleko kvalitnější věci než nový za stejnou cenu.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Nákup komba do 8000

Příspěvek od Nero »

Crate V + krabička. Nebo koukat po bazaru a doufat, že člověk uloví nějaký slušný lampový Laney.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
rene

Příspěvek od rene »

jj nedávno jsem na bazaru viděl Laney LC50 asi za 8500,- cena jak sviň.

No těch padesát wattů je na doma dost no, ale tak dá se to přežít akorát doma ti to tolik nebude znít.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
Dubla
last.fm: http://www.last.fm/user/janvondra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dubla »

http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... rder=datum
Tohle by mohlo být zajímavý (IMG GAT 1250R)
Cort KX5 (RM Pickups RH+ & RH-) * Jolana Galaxis (2x Kent Armstrong P90)
Zoom G1Xon * EHX Double Muff * Behringer DD400
VHT Special 6
* home made 212 box (Celestion Classic Lead & Celestion V30) * kabel ProCo
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Dubla píše:http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... rder=datum
Tohle by mohlo být zajímavý (IMG GAT 1250R)
Souhlas, taky jsem na to včera koukal a říkal jsem si, že to tu musím navrhnout :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
mr.vamp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mr.vamp »

A co teda na to kombo říkáte?to co jste ted navrhli? Má cenu to za tu cenu brát i bez odzkoušení? Když ten týpek je z Ústí a já z Ostravy?
Epiphone Les Paul Studio
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Upřímně řečeno - ono poštovné by tě vyšlo cenově asi tak stejně jako cesta pro ten apec. A vyzkoušet by to bylo samozřejmě vhodné. Už jen pro ověření funkčnosti a zjištění, jestli ti to opravdu sedí. Kauf je to stoprocentně dobrý.

Ale objektivně řečeno - kvalita toho apce je opravdu dobrá, to se bát nemusíš. Jde opravdu spíš o to, aby ti to sedlo.

PetrPeter 1975 - 2008
halys

Příspěvek od halys »

Nero píše:Upřímně řečeno - ono poštovné by tě vyšlo cenově asi tak stejně jako cesta pro ten apec.
No nevim hele me psotovny stalo 160 kc kdyz sem si nechaval poslat tu LC50.
Schecter C1-classic ->You dirty rat-> laney LC50(starsi verze + repro celestion G12 classic ),Mmjuz amp
tribute88
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tribute88 »

za 9k Rockwell Blade 30, velmi slušná celolampa. Za ty prachy je to dělo jak svine a když do toho koupíte pořádnej reprák tak si to strčí do kapsy i MB F30
Jackson KE3, Cort X-6 VPR, Fokus - H IB1 Upgrade, RM Pickups RH +,- Wilkinson Pickups, Rockwell Hi-gain Valve Dynamic 60-05, Behringer GM 108, Marshall MG30, Celestion Vintage 30, AKG WMS 40 PRO flexx, Boss, Elixir
Mira7

Příspěvek od Mira7 »

mr.vamp píše:A co teda na to kombo říkáte?to co jste ted navrhli? Má cenu to za tu cenu brát i bez odzkoušení? Když ten týpek je z Ústí a já z Ostravy?
Já to mám do Ústí blíž, tak jsem ho koupil pro dceru a teda hraje to velmi pěkně. V sólovém zvuku ne, ale v beglajtech ve spojení s mou 7strunkou to strčí do kapsy i mého o dost dražšího ESHe. Tak jestli se to zase na bazaru objeví a máš rád drsnější styly, doporučuji.
6 strun: Ibanez RG 470, B.C. Rich Beast Special Edition - 7 strun: Ibanez RG 1527 . Line6 POD X3 Live. Jsem nekritickým fanouškem kytar Ibanez a drze to přiznávám.

Zakladatelé Baby Metalu: Metal Kidz
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Co se týče Crate V 18, jak si tahle věcička rozumí s krabičkovým zkreslením, Boss Metal Core/Zone-Digitech Grunge, Line 6 POD? Co se týče výkonu, utáhne to menší klub? Styl hudby se nejvíc podobá nu-rocku, lazeného od A. Časem by přicházela v úvahu možnost dokoupit reprobox.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Na ňjů-metál jsou i vhodnější aparáty, ale v tady té cenové relaci se prostě nedá vybrat něco jako Triple Rect. nebo Diezel, takže ti nezbyde než experimentovat. Bez uzavřeného boxu taky nedostaneš tu hutnost co je třeba na tady ty styly. A co se týká ladění od A, s tím mají problém i špičkové aparáty, to chce už nějaké léta praxe, aby z toho lezl nějaký srozumitelný zvuk. S krabičkama si to vcelku rozumí, mě se u V33 osvědčil DOD MetalX a naopak to nechtělo vůbec fungovat s Metal Zonem. Navíc těch 18W je sice lampových, ale zázraky bych nečekal.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

V18 staci do klubu, pokud jde o 2x12 verzi..na jakkykoliv hutny zkresleny sound je nevhodna, to radsi V50 s krabickou nebo uplne jiy apec
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“