Ladění kytary - síla úhozu, který snímač?
Pravidla fóra
Ladění kytary - síla úhozu, který snímač?
Zdravstvujte tovarysci!
Docela by mě zajímalo... když ladíte kytaru (elektriku), jak moc silný úhoz používáte, na kterém místě hrajete strunu a na který snímač? Zní to jak lamerská otázka, ale např. moje SG se nedá ladit "prostě do toho někde hrábnu". Při silnějším úhozu mi ladička (Boss TU2) ukáže nadladění a jak slábne tón, tak to padá dolů.
Docela by mě zajímalo... když ladíte kytaru (elektriku), jak moc silný úhoz používáte, na kterém místě hrajete strunu a na který snímač? Zní to jak lamerská otázka, ale např. moje SG se nedá ladit "prostě do toho někde hrábnu". Při silnějším úhozu mi ladička (Boss TU2) ukáže nadladění a jak slábne tón, tak to padá dolů.
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
- mycountry
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ladění kytary - síla úhozu, který snímač?
Ladíš tak jak hraješ. Když ti padá tón, tak použij silnější struny, líp je namotej, nebo do toho tolik nemlať. Jinak doporučuju krkovej snímač, tolik to "nelítá". Jakkoliv jinak to budeš chtít ochcat = nenaladíš.
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
O silu uhozu kdyz ladim tak se snazim aby byla co nejvic podobna normalnimu hrani.A vetsinou uhozy delam nad kobylkovym snimacem.
Já ladím kobylkáčem, protože je to HB a dává silnější výstup - moje ladička je občas přecitlivělá a s HB si rozumí nejlépe.
Jinak síla úhozu, jak už bylo psáno, normální, jako kdybys ten tón hrál.
Jinak síla úhozu, jak už bylo psáno, normální, jako kdybys ten tón hrál.
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Proto je optimální používat kontaktní ladičku 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Hegrik
- Kontaktovat uživatele:
+1Nero píše:Proto je optimální používat kontaktní ladičku
Je velký rozdíl mezi kontaktní ladičkou a normální + piezo kolíčkem do jacku?
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
S tou druhou variantou sice nemám zkušenosti, ale osobně bych tomu věřil cca stejně. Samozřejmě by pak záleželo na konkrétních typech ladiček.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
já dám mezipolohu a mezi přibližně mezi snímačema trsátkem brnku a naladím. Sedí mi to jak na ladičce s piezoklipsnou, tak na ladičce v kombíčku (roland cube 20X)