Cigar Box Guitar
-
Pepe.killer
- Kontaktovat uživatele:
Re: Cigar Box Guitar
Já jí mám hotovou už dávno, teď spíš bych tma potřeboval prdnout snímač, mám dva humbuckery ale netušim jak je zapojit 
No a nějaké zkušenosti s elektronikou a pájením máš? Jinak, nemohl by jsi sem prdnout fotky?
chtěl bych vědět jak si zpracoval kobylku a tak
-
Pepe.killer
- Kontaktovat uživatele:
No právě že u snímačů nemám, ale jako samozřejmě už jsem v životě docela dostkrát pájel. Problém je že spíš na fichtlu, kde to nemusí bejt nějak extra spájený.
Ale mám tady ještě jednu rabici, bohužel menší, ale daleko hezčí. Krk udělám opět z tohohle dřeva, ale budu se snažit o daleko hezčí hlavu. Tohle bylo trochu na rychlo no. Tu příští udělám líp. Jinak kobylka je takhle ze skoby, je to podle vzoru Bo Diddleyho.
Tady je foto v příloze:
Ale mám tady ještě jednu rabici, bohužel menší, ale daleko hezčí. Krk udělám opět z tohohle dřeva, ale budu se snažit o daleko hezčí hlavu. Tohle bylo trochu na rychlo no. Tu příští udělám líp. Jinak kobylka je takhle ze skoby, je to podle vzoru Bo Diddleyho.
Tady je foto v příloze:
Pekne! chvalim, snad se mi povede podobny kousek, ja mam jen obycejnou krabici od cehosi... no je to jednoduche... mam ti udelat obrazek jak to spajet?
-
Pepe.killer
- Kontaktovat uživatele:
Tady je můj topic kde jsem potřboval pomoc, ale nikdo nepomohl:
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/n ... 19891.html
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/n ... 19891.html
-
woro90-1
Ideální by bylo kdybys někde sehnal nějaké rails, nevím jak se to bude chovat když budou struny mimo pólové nástavce. Ale pro začátek tam můžeš prostě přilepit izolepou jeden HB, z něj vyvést dva dráty ven a zkusit to.
Nechal jsem se inspirovat tímto threadem a vytvořil jsem MYSLIVECKÁ box guitar. Jako naprostý laik a s nedostetečným nástrojovým vybavením to podle toho taky vypadá
Krk je z modřínové fošny ze staré palandy, kterou jsem ořezal na cirkuli a všechno ostatní je jen pilník, šmirgl,
tupá pila a vrtačka. Mechaniky jsou ze staré předlistopadové červené 12ti strunky, která se pomalu ale jistě rozpadá.
Menzura 628 mm, ladění open E, struny staré 10ky DA.
Zvuk na sucho tupý, plechový, přesně jak jsem očekával
Teď to ještě potřebuju nějak zelektrifikovat, zkusil bych tohle http://kytary.cz/wholenote-ktm-1200/HN110191/ nebo máte lepší nápad????

Krk je z modřínové fošny ze staré palandy, kterou jsem ořezal na cirkuli a všechno ostatní je jen pilník, šmirgl,
tupá pila a vrtačka. Mechaniky jsou ze staré předlistopadové červené 12ti strunky, která se pomalu ale jistě rozpadá.
Menzura 628 mm, ladění open E, struny staré 10ky DA.
Zvuk na sucho tupý, plechový, přesně jak jsem očekával
Teď to ještě potřebuju nějak zelektrifikovat, zkusil bych tohle http://kytary.cz/wholenote-ktm-1200/HN110191/ nebo máte lepší nápad????

Tenhle kolíček snímá dost mizerně, sice to trochu kytaře podobné je, ale dosti vzdáleně..
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
nebo si namotej snímač, bude to opravdu osobité
http://www.guitarattack.com/winder/winder2.htm
Ale otázka je jestli je to to samý co se dává k ladičkám (předpokládám že o tom mluvíš )nemuselo by to být zas tak špatný.mtmccox píše:Tenhle kolíček snímá dost mizerně, sice to trochu kytaře podobné je, ale dosti vzdáleně..
A u tohoto typu kytar by právě ladičkový snímač mohl být i plus.
Naposledy upravil(a) Dante dne 14.12.2010 20:23, celkem upraveno 1 x.
Vztek, zkreslení.

∞=0

∞=0
Vypadá to úplně stejně jako to, co mám s ladičkou, takže jsem předpokládal. Nicméně nevím, může být i kvalitnější.. 
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Asi zkusím ten clips, není to zase taková velká investice.Motat snímač na koleni se mi teda fakt nechce.Dante píše:Ale otázka je jestli je to to samý co se dává k ladičkám (předpokládám že o tom mluvíš )nemuselo by to být zas tak špatný.mtmccox píše:Tenhle kolíček snímá dost mizerně, sice to trochu kytaře podobné je, ale dosti vzdáleně..
A u tohoto typu kytar by právě ladičkový snímač mohlo být i plus.
Nebo hoď inzerát že koupíš jeden snímač z nějakýho šitovního strata to bude taky levný.
Vztek, zkreslení.

∞=0

∞=0
To je sice hezký, ale.... mám 4 struny, tak potřebuju, aby snímač měl 4 pólové nástavce. Šlo by to řešit nějakým rails pickup, ale to je móc peněz a výsledek není zaručen.Dante píše:Nebo hoď inzerát že koupíš jeden snímač z nějakýho šitovního strata to bude taky levný.
-
Pepe.killer
- Kontaktovat uživatele:
Jó, taky mě to napadlo, ale to už by vypadalo moc divně, už tak je to divný až dost. A jak jsi to vyřešil se svým boxem ty??Pepe.killer píše:a nebo použiješ ten s 6, ale 2 nebudou používaný, ne?
-
Pepe.killer
- Kontaktovat uživatele:
No, momentální plán je udlat novej a hezčí
když jsem vytáhnul tenhle asi po 3 msících, je to fakt šílenost 
před rokem na učilišti jsem měl přístup k navíječce na transformátorky a dodnes lituji že jsem si nic nenamotal. :/huxd píše:Asi zkusím ten clips, není to zase taková velká investice.Motat snímač na koleni se mi teda fakt nechce.Dante píše:Ale otázka je jestli je to to samý co se dává k ladičkám (předpokládám že o tom mluvíš )nemuselo by to být zas tak špatný.mtmccox píše:Tenhle kolíček snímá dost mizerně, sice to trochu kytaře podobné je, ale dosti vzdáleně..
A u tohoto typu kytar by právě ladičkový snímač mohlo být i plus.
Proč?????ten tvůj box vypadá dobře, jen to dotáhnout do vítězného koncePepe.killer píše:No, momentální plán je udlat novej a hezčíkdyž jsem vytáhnul tenhle asi po 3 msících, je to fakt šílenost
Já už mám připravenou dřevěnou pixlu od vína a k tomu chci někde sehnat normal krk. A teď jsem v Globusu narazil na krásnou dárkovou pixlu s Tullamorem, tak to by hrálo jak víno. A už se těším, jak ten vnitřek vypiju.
Naposledy upravil(a) huxd dne 14.12.2010 21:18, celkem upraveno 2 x.
Spíš jak whiskey, ne?huxd píše:A teď jsem v Globusu narazil na prásnou dárkovou pixlu s Tullamorem, tak to by hrálo jak víno.