Struny na basu

Efekty, hardware, elektronika, struny, ...
Odpovědět

Jaké máte na base struny?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Durin

Re: Struny na basu

Příspěvek od Durin »

Já osobně tam mám Elixiry a nemůžu si je vynachválit :)
radarESP

Příspěvek od radarESP »

whisoure píše:No jestli nikl struny hrajou jak ocelový tak to stojí pěkně za prd. A Red Label ke mě nesmí na sto metrů.

Proč by si někdo koupil struny který hrajou jako ocel když si může koupit rovnou ty...U Red label mi přijde že někdo sváží starý struny basáků a prodává je...a jak rychle sem je nasadil, tak rychle sem je sundal...už nikdy víc. Samozřejmě je to subjektivní někomu se to líbit může.
protože někomu prostě ten kovový sound sedí tady jde o to že u těch warvick red label rychle zmizí. Blbě sem to napsal ty dr s tím srovnat nejdou samozřejmě je to jiná liga chtěl jsem napsat že mají jen ten kov. efekt který si dlouho drží dr proto u mě nej struny
MM stingray hh 4str, FODERA NYC de luxe 4str, Ampeg svt cl ,Ampeg svt810e
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirus »

radarESP píše:dr proto u mě nej struny
Nápodobně , u mě taky.

Red label od Warwick nejsou špatný , ale hodně rychle zmizí ten čerstvý kovový zvuk no ..
Washburn WV40 Vindicator >> AMT R1 Mesa Rec Preamp >> SWR Workingmans´s 2x12 cab
Durin

Příspěvek od Durin »

Red Labely maj ze začátku ten kovovej zvuk krásnej, ale po chvíli se ztratí a zní jako řadový levný struny
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

Durin píše:Red Labely maj ze začátku ten kovovej zvuk krásnej, ale po chvíli se ztratí a zní jako řadový levný struny
Tak oni jsou ve svý podstatě řadový levný struny. Neznám moc levnějších. :wink:
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirus »

Nicméně za tu stejnou cenu (330kč +-) jsou prý lepší Hartke .. hlavně co se týká životnosti .. tak někdy za měsíc , dva , až mi odejdou úplně DRka co mám , tak je vyzkouším ..
Washburn WV40 Vindicator >> AMT R1 Mesa Rec Preamp >> SWR Workingmans´s 2x12 cab
Dan Rohanský

Příspěvek od Dan Rohanský »

Používám červený Warwick a budu teď někdy měnit struny, ná to cenu zkoušet Black Label? Nebo to bude to samý co Red?
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirus »

Určitě nebude , Black Label už jsou mezi těma drahýma , takže by to mohlo něco uhrát .. ale osobně nevím .. taky mě to zajímá
Durin

Příspěvek od Durin »

Mirus píše:Určitě nebude , Black Label už jsou mezi těma drahýma , takže by to mohlo něco uhrát .. ale osobně nevím .. taky mě to zajímá
Taky by mě zajímalo. Jestli je pořídíš, tak pak napiš, jaký jsou :wink:
radarESP

Příspěvek od radarESP »

Durin píše:
Mirus píše:Určitě nebude , Black Label už jsou mezi těma drahýma , takže by to mohlo něco uhrát .. ale osobně nevím .. taky mě to zajímá
Taky by mě zajímalo. Jestli je pořídíš, tak pak napiš, jaký jsou :wink:
Tak já je měl nejsou špatný ale srovnal bych je d addario exl165 prostě nenadchnou neurazí ale narozdíl od d addario hrajou teda hodně hlasitě. Ton je krásně čitelný. Můj favorit č 1 je stále DR škoda že tady u nás jen na objednávku :cry:
MM stingray hh 4str, FODERA NYC de luxe 4str, Ampeg svt cl ,Ampeg svt810e
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Z levných strun můžu doporučit Wellton co prodává Alexim. Za ty prachy hrají moc pěkně a docela dost dlouho.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Mobius

Příspěvek od Mobius »

Zdravím, pořidil jsem si novou pěti strunku a jsou na ni elixiry, vypadají zatím dost dobře uvidím jak na tom budou dál, ale docela mě zaujaly tyto struny od Warwicku http://kytary.cz/emp-coated/HN093456/ nikde jsem neviděl, že by o nich někdo psal, pokud ano tak jsem přehlédl. Mají mít nějakou ochrannou vrstvu, zřejmě na podobném principu jako ty elixír. Nicméně zkoušel je někdo?. Jsou dost drahý, ale třeba se to za ty peníze vyplatí. Warwick jsou docela oblíbený struny tak jsem na vážkách, ale zřejmě je pořídím až odejdou ty elixiry, pokud by mi někdo nenabídl lepší alternativu.
Baskytara: LTD-ESP B 154 STR , Ibanez SR 705 TK
Kombo: Warwick Blue Cab 30
Zesilovač: Gallien-Krueger 700RB-II
Kabel: Planet waves, Monster Cable
Dan Rohanský

Příspěvek od Dan Rohanský »

Koukni na první stránku, KIWI tam o nich píše...
permooon

Příspěvek od permooon »

ty EMPéčka jsou výborný zatím sem nic lepšího a aby se mě to líbylo neslyšel akorát tedda dát 1200,- za sadu je dost.alternativním řešením jsou Black Warwick.Jsou dá se říct stejný zvukově vzhledově dokonce i ten povrch působí stejně na prsty nejsou prostě vyleštěný jak psí kule a maj ten kovovej ošuntělej vzhled.ale dat o 500,- za sadu míň už je myslím rozumný.
Warwick Corvette $$ NT ASH 5str., Harley Benton PJ5DeLuxe
MarkBass LM250 Black, Warwick WCA 210,Warwick BlueCab 60
pppggg

Příspěvek od pppggg »

Ahojky všichni přítomní.
Chtěl bych slyšet Váš názor na struny,které mi byly doporučeny na baskytaru Aria serie STB
Hraji převážně Folk a country a byly mi doporučeny struny D´ADDARIO EPS170
Máte s nimi někdo nějaké zkušenosti a nebo prosím doporučte Vámi vyzkoušené.
Dík za reakce.
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Já jsem dadarka párkrát hrál. Ale tuším to byly niklovky. Ne přímo tyhle. A jako nebylo to zvukově špatný. I vydržely docela slušně dlouho. Prostě bych řekl, takový zlatý střed. Pokud člověk nějak nehledá zásadní rozdíly mezi strunama tak myslím poslouží.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Oranzovy Ernie Ballky Hybrid SLinky (to jest 45-105) mi ztratily cinkavost ze vsech strun co jsem kdy mel asi nejrychleji. Hlavne struna E fakt desne rychle... Ale jinak zvuk je vazne fajny, hlavne slap se mi libi..
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
pppggg

Příspěvek od pppggg »

Dík za reakci a ještě poprosím o názor na FENDER 7350ML 0,45 0,65 0,80 100
Mám je objednané ale nejsou skladem tak jsem zatím použil ty Dadarky.Zvuk dobrý ale musím přiznat že jsem čekal asi zázraky ha,ha. Možná že ty staré ještě nebyly tak špatné.
adso

Příspěvek od adso »

KIWI píše:Oranzovy Ernie Ballky Hybrid SLinky (to jest 45-105) mi ztratily cinkavost ze vsech strun co jsem kdy mel asi nejrychleji. Hlavne struna E fakt desne rychle... Ale jinak zvuk je vazne fajny, hlavne slap se mi libi..
Můžu potvrdit. Já cinkání nerad, takže jsem byl cca po týdnu plně spokojen. Teď si pujdu zas pro novou sadu, tak se to pokusim nějak upřesnit :)
Technika osvobozuje :)
karelretik

Příspěvek od karelretik »

Ahoj, tak jsem koupil ty Galli MSR 44...a jsem v rozpacích. Je to moje první výměna. Předtím jsem měl nevím co (ocel,červené opletení), ale hrály krásně kulatě. Jenže přetrhlo se mi D. Tak jsem tam na radu z našeho obchodu dal Galli ocel a že prý jsou s nimi všichni country basáci spokojeni. Jenže mě příjdou jak struny na španělce, hrají hrozně kovově a zvoní. Myslíte, že se ohrají? Je to normální, že nové struny zvoní? Co používají country basisti za struny? Díky
Odpovědět

Zpět na „Baskytarový hardware, příslušenství, údržba“