zapojení snímačů

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Slayer

Re: zapojení snímačů

Příspěvek od Slayer »

Dual-humbucker, a Seymour Duncan SH2N Jazz in the neck position and a Seymour Duncan TB4 JB Model - problémové

http://www.guitarimports.com/images/pho ... bucker.jpg - bezproblémové
Nevím co je to za kytaru. Prostě stratocaster od Epiphone. Ale co jsem našel na netu tak jědině Sc-Sc-Sc ale tento, co mám já je od výroby Hb-Sc-Sc. Našel jsem jen takový tupý obrázek, nevím co přesně to je... Tak o ten humbucker se jedná, ten to snášel v klidu.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

[ot] Ten obrázek patří spíš do Haluzí. [/ot]
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

[quote="Slayer"]Dual-humbucker, a Seymour Duncan SH2N Jazz in the neck position and a Seymour Duncan TB4 JB Model - problémové

Ten minulý odkaz na fórum SeymourDuncan http://www.seymourduncan.com/forum/show ... hp?t=67573je přesně o tom, že JB (SH-4, TB-4) spoustě lidí šumí. Pokud to vážně nemáš špatně zapojené, pak je to stejný problém, nebo spíš "FEATURE". Na vině může být typ magnetu, ono stínění páskou, vysoká citlivost na struny = vysoká citlivost na ruchy?
Osobní zkušenost mám s tím, že některé základní desky snímače (baseplate) dělají kravál. To je těžce nabytá zkušenost, po hodinách laborvání s párem nadměrně hlučných snímačů. Ale SD používá kvalitní základny z bílé mosazi (nickel silver), takže tady by to mělo být OK.

Jedinou cestu vidím v přímém porovnání se stejným snímačem, jestli šumí taky. Pak se dá něco vymýšlet.
Slayer

Příspěvek od Slayer »

No, já neříkám. Ale ten obrázek je prostě jediné co jsem našel, kde je přesně to co mám doma. Ten moudrý popisek se snad dá ignorovat ne :D

No, jinak asi budu muset přistoupit na to, že je to jak říkáš feature. Snad se ty snímače tolik neliší od kusu, aby jeden dělal problém a druhý nedělal.

Edit: teď jsem si pustil tu ukázku těch snímačů z toho linku ( nějak mi to předtím uniklo, a jen jsem si to letmo přečetl ) A přesně to je můj problém. Akorát v mnohem větší míře, protože více vybuzuju kombo.

No ale nevím proč to tedy je, ale imho je to celkem špatná vlastnost, ten šum. :? Dle mě by s tím ta firma mohla něco dělat, ale to je jen moje subjektivní cítění...
shmootik

Příspěvek od shmootik »

dva stejný snímače s různejma magnetama jsem netestoval, ale můžu potvrdit že dimarzio tone zone, šumí víc než SD SH-8. muj gibson 498T, kterej je údajně technicky téměř totožnej s SH-4, šumí poměrně hodně, ale kupoval jsem ho jetej, takže nemůžu uplně ručit. že je top jeho default vlastnost.

Slayer: následující video ukazuje problém na jacksonu se stíněnim (1:25), sice z toho co jsem čet to asi nebude tvuj případ, ale koukni na to, aby bylo sichr že to neni tvuj problem.

ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
Slayer

Příspěvek od Slayer »

Já když dám ruku na struny, tak to nepřestane. Sice mám kytaru taky z druhé ruky, ale nikde jsem nenašel škrábanec, známky opotřebení.. Kupoval jsem ji s cedulkou a vůní novosti. A tehdy při zkoušení mi to ani moc nepřišlo, možná je to jen domácím prostředím, zatím jsem ještě neměl možnost zkusit to jinde.

Ve snímačách se moc nevyznám. Jen z konverzací a z různých článků jsem početl že Jackson má dobré snímače, tak jsem si myslel že to za tu cenu bude už něco lepšího.
shmootik

Příspěvek od shmootik »

Slayer: máš tu kytaru novou, takže bych se s ní zašel podívat tam kde si jí koupil (pokud si jí nekupoval "naslepo" z netu), vysvětlil jim problem co oni na to, popřípadě vyzkoušel jiný kusy tý samý kytary jestli taky šuměj. pokud by ses v tom chtěl hrabat, tak první krok by bylo proměřit multimetrem jestli je všechno jak má (špatně prohřátej spoj umí udělat hrozný věci). no a pokud by si chtěl opravdu definitivně zjistit jestli je to snímačem nebo ne tak můžeš zkusit připojit snímač přímo na výstup.
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
Slayer

Příspěvek od Slayer »

No, já ji právě že uplně novou nemám. Ale jak říkám, nikde jsem na ní neviděl opotřebení, pražce taky nebyly ani trošku oježděné, atd... Prostě v cajku, akorát jsem nějak nepostřehl ten šum.
Sice jsem ji nekupoval v hudebninách, ale mohl bych zajít tam kde jsem ji koupil, a probrat to. Nebo jsi to myslel zajít tam, kde byla kupovaná majitelem přede mnou ? To už by byl asi trošku problém.

Sám bych se v tom hrabat nechtěl, ale kdyby nic, tak bych to mohl aspoň přenechat někomu zkušenějšímu (kytarář by to mohl zvládnout ne ? ) Myslím zjistit kde je probém.
shmootik

Příspěvek od shmootik »

Slayer: kytarář by to zvládnout měl každopádně, proměřit multimertem, jestli je uzemněný všechno co má a jestli neni někde studenej spoj by měl zvládnout téměř každej technicky vzdělanej.
Smile

Příspěvek od Smile »

mala rada pro lidi co se rozhodnou vymenit snimace... bacha, jestli vyrobce kytary nebyl vtipalek nebo nemel osobni problem s ctyrzilovejma kabelama od snimacu... je to k posrani tahat to dirkou na polovicni kablik....:-D
Pono MGC, Washburn WD10S; Kerrianne; Core88 Mephisto's Eins, Zwei, Drei; Core88 Sweet Hunny OD; Core88 Professor Stein's Fuzz; St. Anley 15W Head; St. Anley 112
Horry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Horry »

Zdravíčko lidi :) ...
Chystám se do svýho strata hodit 2 HB ...
Jeden ke kobyle, druhej ke krku a mezi nima bych nechal singla ...
Neměli byste někdo schémátko, jak to zapojit ??
Nejsem si totiž jistej, žeto zvládnu naspojovat na přepínač ...
Předem díky :) ...
Kytara: Dean ML Dime, Vintage SG VS6 Series, Cort G200 strattocaster
Aparát: Randall T2HLe, box Randall RV412A
Kabely: Sommer Cable s Neutrik konektory
Struny: GHS
Trsátka: Dunlop(Tortex 0.88)
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

tohleto najdeš na stránkách většiny výrobců snímačů, jen si vybrat.
Horry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Horry »

kmensik píše:tohleto najdeš na stránkách většiny výrobců snímačů, jen si vybrat.
Dřív tu bejvali lidi teda ochotnější ...
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

U pana Macha na webu je těch zapojení spousty. Všude má jen jednu tónovku, ale to by snad neměl být takový problém.

Obrázek
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
n5ver

Příspěvek od n5ver »

prosim neni nekde schema zapojeni z 5 polohovyho prepinace Ibanez? dnes jsem si tam dal EMG 81 ale asi to mam blbe z prepinace jinak jsem vse konotroloval 100x. Uz jsem z toho docela nestastny
Horry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Horry »

Bummer píše:U pana Macha na webu je těch zapojení spousty. Všude má jen jednu tónovku, ale to by snad neměl být takový problém.

Obrázek
díky moc :) ...
já stejně tónovku používám jen jednu, tak tu druhou možná využiju na rozpínání :) ...
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Mozna bych pouvazoval o tehle verzi zapojeni - http://www.rmpickups.cz/soubory/schema_ ... t_1xsc.gif
V mezipolohach to rozepne HB, takze to pak bude vic "stratoidni zvuk".
Hraju výhradně na šrot.
Iacub
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Iacub »

vím že to tu už je, ale nikde jsem nenašel zapojení jak bych ho chtěl já, proto se chci zeptat, zda tu neni někdo kdo by mi mohl poradit. Stavím svojí vlastní kytaru a zasekl jsem se na zapojení. Mám dva humbuckery se třemi kabely (bílá, černá, červená) a jeden single se dvěma (bílá, černá), tak bych se chtěl zeptat zda by mi někdo neporadil jak to zapojit, když bych pro každý snímač chtěl dvoupolohový přepínač (vypnutí, zapnutí), pro každý potenciometr (tone) a jeden hlavní volume, za kterého by šel signál do jacka. Ještě jednou se omlouvám jestli to tu někde je, že to znovu píšu, ale je to pro mě důležité. Děkuji předem za odpověď. :)
Všem doporučuju kouknout na film It might get loud.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

To tu nenajdeš, ale je to dost jednoduché. Pokud bys je chtěl sériově, je to obdoba Brian May, ale předpokládám spíš paralelní zapojení.
U HB zanedbáme prostřední vodič (coil tap), asi ten bílý.
Co takhle?
Přílohy
3sw3tone.jpg
Iacub
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Iacub »

kmensik píše:To tu nenajdeš, ale je to dost jednoduché. Pokud bys je chtěl sériově, je to obdoba Brian May, ale předpokládám spíš paralelní zapojení.
U HB zanedbáme prostřední vodič (coil tap), asi ten bílý.
Co takhle?
Díky za pomoc..:) Konečně jí budu moct dodělat...:)
Všem doporučuju kouknout na film It might get loud.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“