Předem díky za rady
FUZZ ?
Pravidla fóra
-
roorybacky
- Kontaktovat uživatele:
FUZZ ?
Jelikož nemám žádnej efekt, uvažoval jsem o koupi Fuzzu... bohužel se v nich absolutně nevyznám a ani nevím, kolik by bylo rozumný do něj investovat
Popř. bych si rád někde poslechnul i jeho zvuk.
Předem díky za rady
Předem díky za rady
There is no fucking way you can play the guitar worse than me.
Re: FUZZ ?
hmm no zrovna fuzz bych si asi nekupoval jako prvni a jediny efektroorybacky píše:Jelikož nemám žádnej efekt, uvažoval jsem o koupi Fuzzu... bohužel se v nich absolutně nevyznám a ani nevím, kolik by bylo rozumný do něj investovatPopř. bych si rád někde poslechnul i jeho zvuk.
Předem díky za rady
jinak fuzziky se resili na instrumento.cz - tam najdes pod odkazama i dost ukazek... jde spis o to, ze vyroba fuzzu je docela narocna a ne kazdy kus hraje stejne a tak za male penize asi nesezenes zrovna nic extra...
no a fuzz ma proste dost specificky zvuk, urco to neni zrovna stand. zkreslovadlo... spis bych volil nejaky distortion a nebo overdrive... a nebo koupit nejaky multak ktery v sobe fuzz bude mit...
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Proč je ta výroba náročná ? Co jsem viděl tak v tom fuzzu prakticky skoro nic neníqwer píše:hmm no zrovna fuzz bych si asi nekupoval jako prvni a jediny efektroorybacky píše:Jelikož nemám žádnej efekt, uvažoval jsem o koupi Fuzzu... bohužel se v nich absolutně nevyznám a ani nevím, kolik by bylo rozumný do něj investovatPopř. bych si rád někde poslechnul i jeho zvuk.
Předem díky za rady
jinak fuzziky se resili na instrumento.cz - tam najdes pod odkazama i dost ukazek... jde spis o to, ze vyroba fuzzu je docela narocna a ne kazdy kus hraje stejne a tak za male penize asi nesezenes zrovna nic extra...
no a fuzz ma proste dost specificky zvuk, urco to neni zrovna stand. zkreslovadlo... spis bych volil nejaky distortion a nebo overdrive... a nebo koupit nejaky multak ktery v sobe fuzz bude mit...
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Tak tak ... fuzz jako prvni efekt bych si asi ja nekoupil, ale budiz, kdyz nekdo chtit bude tak proc ne...
No ono vyraz fuzz je strasne siroky pojem. Na svete existuje tolik variant efektu na tema fuzz. Na instrumentu si najdi v diskusi v sekci efekty tema na fuzz. Nejaky clovek to tam moc hezky rozepsal i s odkazy vcetne zvukovych ukazek.
Ja mam od EHX Big Muff Pi reissue, ale obcas ctu ze to neni pravej fuzz, jako spise kreslitko. Ale skoro vsude je Big Muff razenej do skupiny fuzzu. Ja osobne Muffa pouzivam spise k nakopavani nebo jen k dokresleni nejakyho overdrive zvuku. Krom hlasitosti mam vsechny knoby nastaveny skoro na nule ...
Ale treba na desce Superfuzz Bigmuff Plus Early Singles od Mudhoney najdes ten typickej fuzz sound v drsnejsim provedeni, tak si to klidne poslechni
Upozornuju ze to je jedna z mnoha zvuk. variant. Korni taky pouzivali nejaky Big Muff tusim ...
No ono vyraz fuzz je strasne siroky pojem. Na svete existuje tolik variant efektu na tema fuzz. Na instrumentu si najdi v diskusi v sekci efekty tema na fuzz. Nejaky clovek to tam moc hezky rozepsal i s odkazy vcetne zvukovych ukazek.
Ja mam od EHX Big Muff Pi reissue, ale obcas ctu ze to neni pravej fuzz, jako spise kreslitko. Ale skoro vsude je Big Muff razenej do skupiny fuzzu. Ja osobne Muffa pouzivam spise k nakopavani nebo jen k dokresleni nejakyho overdrive zvuku. Krom hlasitosti mam vsechny knoby nastaveny skoro na nule ...
Ale treba na desce Superfuzz Bigmuff Plus Early Singles od Mudhoney najdes ten typickej fuzz sound v drsnejsim provedeni, tak si to klidne poslechni
Upozornuju ze to je jedna z mnoha zvuk. variant. Korni taky pouzivali nejaky Big Muff tusim ...
no jde o to ze se tam pouziva germanium, ktere je pry docela nestabilni... a opravdu dobre fuzzy jsou za docela velke penize... ty bezne jsou pak tak kolem 4 t., coz taky neni asi zrovna levna sranda pro nekoho...Smrťokvítek píše:Proč je ta výroba náročná ? Co jsem viděl tak v tom fuzzu prakticky skoro nic neníqwer píše:hmm no zrovna fuzz bych si asi nekupoval jako prvni a jediny efektroorybacky píše:Jelikož nemám žádnej efekt, uvažoval jsem o koupi Fuzzu... bohužel se v nich absolutně nevyznám a ani nevím, kolik by bylo rozumný do něj investovatPopř. bych si rád někde poslechnul i jeho zvuk.
Předem díky za rady
no a fuzz ma proste dost specificky zvuk, urco to neni zrovna stand. zkreslovadlo... spis bych volil nejaky distortion a nebo overdrive... a nebo koupit nejaky multak ktery v sobe fuzz bude mit....
nevim, ja se o fuzzy moc zajimat nemusim, protoze se mi ten zvuk moc nelibi
Co je vlastně fuzz? To je zkreslovací efekt? Nebo co? A jekj to má zvuk? Nějaká kapela co na to hraje?
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
fuzz je takovej ten druh distortionu typickej pro 60. a 70. léta ten typ soundu co proslavil Jimi Hendrix, myslím že typická fuzz krabička je Electro Harmonix Big Muff (a jeho odnože)
-hodně chlupatej neučesanej distortion, chraplavej,prdlavej takovej charakteristickej no...
-hodně chlupatej neučesanej distortion, chraplavej,prdlavej takovej charakteristickej no...
Dimavery ST203,Kustom 66 Dart - limited edition,
GHS/Framus .10,
kopie Univox Superfuzz zatím ve výrobě
GHS/Framus .10,
ja bych to charakterizoval jako bzukot
doporucuju ukazku http://www.mjmguitarfx.com/2_mjm_london ... manium.mp3
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Wohma: Dík za tu ukázku, konečně mám představu
O té chlupatosti to je pravda 
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
A neskusal niekto z vas ten Ibanez FZ7? Ja viem, ze klasiky ako Big Muff alebo Blue Box su asi urovnou niekde inde, ale ja by som chcel modernejsi zvuk (len na take obcasne experimentovanie) 
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
Germaniovy urcite ne ... teda jinak receno jsem se tohle nikde nedocetl. Mozna ty verze z 80. let...(?)noc33 píše:No big muff zas nejní tak typický fuzz, je to spíše charakterem distortion(a nevím to jistě, ale nejspíš není germaniový).
Jinak nekdo rika ze to fuzz je a nekdo zas ze distortion a to dost charakteristicky a ne pro kazdyho ...
ten ibanez sem tuhle někde slyšel na ukázce, samotná ukázka byla pěkně debilní že tam hráli nějaký power chordy s umělýma bicíma tkaže na tom nebylo skoro nic poznat a i ten zvuk se mi nezdál zrovna oslnivej, al echce to zkusit na vlastní uši
Dimavery ST203,Kustom 66 Dart - limited edition,
GHS/Framus .10,
GHS/Framus .10,
Ja som tiez pozeral na tie ukazky, a prave preto ma zaujal - tie ukazky boli take "nie prilis rockove", ale take nieco by som chcel - skor nenapadnejsi podmaz ako nejaky prenikavy solo zvuk v style Hendrixa.
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
hosi, na tohle mate soukromy zpravytermyx píše:hej nechceš ho vyměnit za mýho george dennis wizard rock?
ale abych jenom neprudil, wizard rocka jsem mel a je to podle me hodne dobrej efekt...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus