Gibson Firebird X

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Patyzone

Gibson Firebird X

Příspěvek od Patyzone »

Co říkáte na novinku za chvilku mířící k našim pazourám od mistrů z USA?

Mám rád tydle šílenosti od Gibsnů, ale u tohohle opravdu nevím, nevím:D:D:D

http://www2.gibson.com/Products/Electri ... uitar.aspx
Obrázek
Great Image, Business, Sacred Object, Neat Doufám, že se naučím rozepínat singl!
Paris
Rádce

Re: Gibson Firebird X

Příspěvek od Paris »

me se to libi. :) (je neco, co tomu chybi?)
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Vzhledově nuda, modelingový preamp tak okecávaný až bych se toho bál, od pohledu nepříliš pohodlné přepínání... Zvlášť jak té digitální kraičce uvnitř říkají Pure-Analog a nadávají na ostatní, že používají sterilní matematiku, a že tohle vůbec není modelingová kytara. Žvásty a psychologické triky. Mimochodem také jste si všimli že jakákoli jejich nová kytara je buď naprosto revoluční nebo jako jediná skutečně má vibe minulých desetiletí?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Další omyl, který budou vyrábět půl roku, a pak toho nechají, protože to bude drahé, ošklivé a nikdo to nebude kupovat. Takhle to dopadlo se všema Robotama, HD nebo VG kytarama, co tu už byly.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
loos

Příspěvek od loos »

Nero píše:Další omyl, který budou vyrábět půl roku, a pak toho nechají, protože to bude drahé, ošklivé a nikdo to nebude kupovat. Takhle to dopadlo se všema Robotama, HD nebo VG kytarama, co tu už byly.
tak tak...je to hnus velebnosti :!:
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Je to šíleně přeplácaný. Kdyby to byl maximálně jenom Robot Guitar, tak dejme tomu, ale tohle je moc... No, poznaj to sami, až budou za půl roku sčítat zisky. :) (A vyjde jim výsledek s mínusem.) :lol:
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

nebudte tak konzervativni, zas tak spatne nevypada.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

je to kentus...nevim proc se gibson porad vic a vic "distancuje" od veci ktere mu sly nejlepe..ohani se tim jak jsou tradicni a takove technicke sragory do toho cpat..
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

McKozias píše:je to kentus...nevim proc se gibson porad vic a vic "distancuje" od veci ktere mu sly nejlepe..ohani se tim jak jsou tradicni a takove technicke sragory do toho cpat..
Tohle jsou zrovna dost tradiční technické srágory, o kterých píšou, jak jsou v jejich podání revoluční. Když nepočítám motorová ladidla. A nejvtipnější je, jak u takového hi-tech výstřelku všude opakují jedno slovo - "mojo" :lol: Očividně sami dobře vědí, že to až tak špičková technologie není.
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Mě to připadá jako výstřelky pro lidi, kteří neví, co s penězi.
mirko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirko »

Technológie sú na tom síce zaujímavé, ale využitie toho neviem neviem. Nepríde mi, že niekto s takýmto vybavením bude robiť lepšiu hudbu ako s nejakým klasickým Gibsonom. Ale kto vie možno áno :D
FENDER Classic 50s Stratocaster, Les Paul Standard
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

me by se libilo mit na kytare piezo a midi.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Paris píše:me by se libilo mit na kytare piezo a midi.
piezo bych taky bral...ale nejaky autotuner? jezismarja..
Tonda

Příspěvek od Tonda »

woro90-1 píše:. A nejvtipnější je, jak u takového hi-tech výstřelku všude opakují jedno slovo - "mojo" :lol: Očividně sami dobře vědí, že to až tak špičková technologie není.
Asi jsi to studoval podrobnějc, ale já tam nikdo slovo mojo nenašel..

Jinak ta kytara je hlavně o těch vestavěnejch efektech - ideální hračka pro milovníky přepínátek, hejblátek a rozepínacích snímačů:
Engine-Chart-003b.jpg
Mě osobně kytara a AD/DA převodníkama vůbec nezajímá. I když si odmyslím , že je hnusná.
Ale líbí se mi ta voluta :mrgreen: asi by ty robo-mechaniky jinak moc snadno tou svou vahou lámaly krk..
I´m wheels... movin´wheels
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Dobře, našel jsem to tam teď jen dvakrát.
Gibson píše:Our Goldtone FX™ captures the analog essence (tube mojo), but allows you to adjust the basic character of the distortion.
Gibson píše:It is not enough to get the analog authenticity that all players lust for. A large part of the analog sound is the way analog equipment functions, which is very different from the implementation of sterile digital mathematical formulas. Like a drum machine compared to a live drummer, real life has enormous texture and non-mathematical nuance. Gibson designers are guitar players with decades' worth of experience. We have studied this very real mojo and added it to every part of what our engine does. These many techniques allow us to achieve Pure-Analog™ that even the most discerning ears will agree is an analog sound.
Piezo to má, pro každou strunu zvlášť.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

u gibsonu se uz definitivne zblaznili. minihumbuckery v takovyhle kytare a jeste k tomu vestavenej multak? co to jako ma bejt? ja mam rad ruzny experimenty se zvukem, vestaveny veci v kytarach atp ale k cemu mi je proboha vestaveny DSP s delayem atp v kytare? to je fakt moc. a jeste k tomu ta cena :)
jinak se mi nelibi, nevypada to ani jako gibson. spis jako nejakej schecter :)

hardcore. kdyby tak radeji rozsirili nabidku o nejakou "nizsi stredni tridu" bez der...

nechapu proc gibson jde takovouhle slepou ulickou, ale kdo chce kam...mimo tehlech uchylaren nastesti vyrabeji jeste dost normalnich dobrych kytar, i kdyz ty ceny jsou nekdy taky na palici (a co teprv PRS, pri pohledu do ceniku 2010 mi malem zaskocilo).
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Stejně jako u vývoje automobilů například (baterie/plyn/kyslík/solar.), tak i tyto kytary se postupně "testují" a zavádějí mezi lidi. Praktické postřehy a touha angažovaných nadšenců dávají firmě další cenné informace, co je třeba do budoucna vylepšit a jakou cestou se například neubírat. Ten divoký design je, myslím si, jasný záměr - nikoli nějaká krize designerů Gibsonu (subjektivní pocity má každý jiné). Ty kytary se zkrátka musí na pohled lišit (ať už se líbí či ne), aby i neznalí okamžitě poznali o jaký model či druh kytary se jedná. To byste chtěli, aby byly hůře rozeznatelné od jiných?
V blízké budoucnosti bychom už také nemuseli ani na první pohled poznat, zda se jedná o klasickou elektrickou kytaru anebo o "pekelný" kytaro-multiefekto-robotický stroj.

Je to ve všech světových odvětvích, kde se užívá elektronika a miniaturizace součástek tam nadále pokračuje. Tak proč by to nemělo být i u kytar?

Buďte rádi, že se nadále dělají klasické elektrické kytary. Považte, co byste dělali, kdyby se z nějaké příčiny jejich masová výroba zcela zastavila a na trh by šly jen tyto "vynálezy". Jistě, utopická myšlenka, ikdyž možná i děsivá...stačilo by pomyslet jaké by to mělo všemožné důsledky od A do Z.

Zatím mě nechávají tyto "stroje" zcela chladným... zatím. Ale zároveň tomu vývoji víc a víc fandím. Stejně jako když fandím například novým a novým počítačovým (a nejen) technologiím.
Pikus

Příspěvek od Pikus »

wikxzen píše: Zatím mě nechávají tyto "stroje" zcela chladným... zatím. Ale zároveň tomu vývoji víc a víc fandím. Stejně jako když fandím například novým a novým počítačovým (a nejen) technologiím.
+1
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

+2

Chápu, že někteří budou brát jako nespravedlnost, že "oni takovéhle vychytávky neměli možnost mít", ale s tím se nic nenadělá, C'est la vie.. Jinak vzhledově se mi tedy taky moc nelíbí.. Já sice rád pestré a zářivé barvy, ale v jiných kombinacích.
Naposledy upravil(a) mtmccox dne 16.12.2010 23:58, celkem upraveno 1 x.
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

jsem pro inovaci a technologicke vychytavky. ALE PROC TAKHLE? podle me ta kytara hlavne uz nevypada vubec jako gibson, snadno bych si ji spletl s nejakym schecterem ci necim podobnym - osobity design ano, ale tohle uz mi prijde trochu kontraproduktivni :) to samy multak v kytare. proboha na co? pochybuju ze lidi co za tu kytaru daji takove penize budou hrat do linky nebo jenom na cisty zesilovac.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“