Les Paul kytara do 5000,- + otázka ohledně SG

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
VFiser
Kontaktovat uživatele:

Les Paul kytara do 5000,- + otázka ohledně SG

Příspěvek od VFiser »

Zdravím, chci si koupit new kytaru a stále nevím. Chtěl bych LP jelikož je pohodlnější a držení než Strat podle mně tedy. Dál jsem uvažoval o SG, proto bych se chtěl zeptat. Na jaký styl jsou SGéčka určena ? Slyšel jsem že je to na rock/metal a proto z toho téměř nedostanete čistý zvuk. Líbí se mi třeba tato http://www.fokuskytary.cz/fokus/kytara.csp?!P,282 ale jak říkám nevím co by se mi hodilo víc zdali LP nebo SG. Styl hraji rock a metal (už hraji rok na kytaru, ale myslím jako v kapele) ale samozřejmě i "jemnější" věci. Další otázka je, pokud by jsem vybral kytaru (zdali SG nebo LP) jakou, jelikož mam rozpočet 5000,- Kč. Bazaru se nebráním, prosil bych o doporučení, hodně bych chtěl Epiphone Standart ale bohužel nemam na něj peníze na starší (pokud se neprodává tedy za 5 max 6 tisíc, ale neviděl jsem tam takový)
další varianta mně napadla kytary Fokus ale myslím že nový za 5000 nemá cenu, to bude stejná "hrůza" jako Stagg za 3000,- co mam momentálně.

Byl bych rád za vaše rady a připomínky, mockrát děkuji.
Kytara: Fender Standart Stratocaster - Made in Mexico
Aparatura: momentálně žádná
Trsátko: George Dennis Sharp 1mm
woro90-1

Re: Les Paul kytara do 5000,- + otázka ohledně SG

Příspěvek od woro90-1 »

VFiser píše:Na jaký styl jsou SGéčka určena ? Slyšel jsem že je to na rock/metal a proto z toho téměř nedostanete čistý zvuk.
Kde jsi to sebral? To je kvalitní hovadina. V jedenašedesátém byl rock, jak ho známe dnes, teprve v plenkách - a metal ještě dobrých deset či dvacet let před narozením. A z každé kytary dostaneš čistý zvuk, jedině že by měla vestavěný fuzz a zničený přepínač zaseklý v poloze "fuzz on".
VFiser
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VFiser »

Aha :-o Slyšel jsem to tenkrát nebo četl na internetu, již si to nepamatuji ale žil jsem v myšlence že je to opravdu tak když jsem to slyšel/četl. Tak to díky, aspoň vím jak je to opravdu. Jinak, po jaké SG/LP by jsi sáhl (starší i nová, ale spíš starší) s mým rozpočtem ? :)
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Obávm se, že v tom ti moc konkrétně neporadím, přes LP a SG jsou tu jiní, já ti ale doporučím asi nejdůležitější věc při výběru kytary - osahat si to, zahrát si na to a osobně vybrat nejlepší kus.
VFiser
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VFiser »

Pokud bych kupoval přes bazar, jednoznačně bych musel asi přes dobírku právě. :( Ale vše se dá zajistit, děkuji ti moc. Doufám že ti co rozumí těmto kytarám mi napíší svoje názory.
koko

Příspěvek od koko »

Jeste slusna firma je BaCh. Mam od nich LP a zvuk je opravdu skvely.
BaCH PL-03MJBS, Washburn RX22F, Roland Cube 40xl , 15x a Micro Cube 2W, Ensoniq KS-32
VFiser
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VFiser »

Ahoj, co říkáš třeba na tuto http://www.bachmusik.com/bach-pl-3-sb_p28 ? Ta se mi i hodně moc líbí :o)
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Měl jsem ji v ruce v bílé barvě a s nějakými jinými snímači (nevím už co to bylo) a hrála opravdu dobře, ale jak jsem psal, v LP a SG se moc nevyznám, takže mi možná zněla dobře jen proto, že nevím jak to má "správně" znít a LP fanouškům nebude připadat dobrá :D
VFiser
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VFiser »

Kouknu na nějaký vida pokud najdu aspoň, ale přece počkám až sem napíše někdo kdo "v tom jede" jak se říká. Jinak napsal mi chlápek na e-mail jelikož mam inzerát, a napsal že mi prodá bílé SG Vintage tady je foto http://www.upnito.sk/imggal.php?viewGal ... 9ef1ce11f8, nenapsal o jaký typ jde.
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

SG neni vubec kytara vyhranena nejakymu stylu! poslechni si treba Cream,dale treba Grohl,Townshend,Santana atd..blues,jazz,rock,...
pri hrani na SG muzes dostat hodne ruznorodej zvuk, je to samozrejme ovlivneno 1.vyberem kytary 2.volbou snimacu 3. vyberem aparatu!- nejlepsi zkusenost mam s kombinaci SG+Fender
Co ti ale reknu k vyberu sg nepocitej s tim, ze nejaka kopie se priblizi originalu, pokud ti jde o cistej ton uz vubec ne.pokud mas naposlouchany nejaky nahravky s SG a chtel by si se priblizit zadnej vint.bach atd nefunguje u tehle kytar chybi citelnost,vyvazenej zvuk a pro SG typickej mekej prijemnej ton.
hral se na vintage sg a nemelo to krome tvaru snad NIC spolecnyho s originalem a to se nebudu zminovat o otresnym zpracovani.
pokad bych byl laboroval s tvym rozpoctem hledal bych mezi epi.lp z bazaru
pokud se vsak chystas vsechno zabit ultra zkreslenim poslouzi cokoliv :)
VFiser
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VFiser »

Díky moc !

Opravdu jsem rád že tu napsal někdo kdo SG rozumí a má ho, mlže říct vlastní pocit.
Abych pravdu řekl co jsi napsal, mně jasně řeklo že SGéčko typu Vintage, .... nechci.

Jak jsi psal starší Epi. přesně jak jsem psal, moc rád bych ho chtěl ale bohužel moje maximum je téměř už těch 5000,-. Do těch Epi. za 4000 atp. se mi nechce, to by mně vyšlo stejně co mam teď mého Stagga.

Teď nevím co kruci. :(
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

VFiser píše:Teď nevím co kruci. :(
Vydržet ještě nějakou dobu se Staggem. S takovou záležitostí se vyplatí nespěchat a radši si počkat, až finance umožní o něco lepší kousek nebo až se něco výhodného mihne na bazaru.
Pikus

Příspěvek od Pikus »

VFiser píše:Díky moc !
Teď nevím co kruci. :(
přišetřit... já dal za kytaru o 5000Kč (chtěl jsem původně něco kolem 6000Kč) víc, než jsem měl původně v plánu a rozhodně toho nelituju. Stojí to za to

EDIT: woro byl rychlejší :lol:
VFiser
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VFiser »

Chlapci asi bude nejlepší vyčkat a pak koupit něco lepší jak říkáte.
Seženu si nějakou brigádu ke škole ať se mi rychleji šetří. :)

Díky moc. :)
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Arcilucifer: Pro SG je typický měkký zvuk???? To já mám zkušenosti úplně jiné. SG je skvělá kytara, která se prosadí moc dobře v kapele. Má pěkný řízný zvuk a ten leze mixem moc dobře. Jinak asi zamotám hlavu VFiserovi, ale i levnější SG a LP můžou mít skvělý zvuk. Hrál jsem na LP od Fokusu a to byla parádní jízda. Ta kytara hrála, nehrály ani tak snímače jako celá ta kytara. Byly tam základní snímače, které měla od výroby a stejně jsem si z toho uchcával.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

Fade: pisu o cistem zvuku,proc myslis ze je SG oblibeny u tolika jazzmanu,bluesmanu, prave kvuli prijemnym mekkym stredobasum.
jinak nastavit "řizny zvuk" samozrejme u SG problem neni, to ale na SG vubec nevyuzivam.
Myslim ze silnejsi stranku ma prave v jinejch polohach nez :twisted: v besnicich :)
VFiser
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VFiser »

Právě mají ve Fokusu akci, mohu se zeptat na jaký model jsi hrál ?
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

arcilucifer píše:Fade: pisu o cistem zvuku,proc myslis ze je SG oblibeny u tolika jazzmanu,bluesmanu, prave kvuli prijemnym mekkym stredobasum.
jinak nastavit "řizny zvuk" samozrejme u SG problem neni, to ale na SG vubec nevyuzivam.
Myslim ze silnejsi stranku ma prave v jinejch polohach nez :twisted: v besnicich :)
Jasně, pro mě má ale měkčí zvuk právě LP. Jak říkám, SG nemám, tak se nechci hádat. Co jsem na něj hrál, tak právě mělo krásně ostgrý a průrazný zvuk. Na čistý se mi moc nelíbilo.

VFiser: Nechci kecat, ale myslím, že tahle http://www.fokuskytary.cz/fokus/kytara. ... 1,33,!P,73. Na 99% tahle. Jenže on má kousek, který se opravdu povedl. Nechci tě navnadit a aby jsi byl potom zklamaný. Musíš si ji vybrat sám a dát na pocit ze hry.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
VFiser
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VFiser »

Díky. Nejhorší je že jsem začátečník a moc ty rozdíly nepoznám, respektivě vůbec. Asi by bylo nejlepší zaject do toho skladu s někým zkušeným co ?
Klobouk

Příspěvek od Klobouk »

Urcite by to bylo nejlepsi :) pokud nemas tu moznost, tak se treba najde nekdo odsud z fora kdo by tam s tebou zajel, za zeptani nic nedas ;) a i kdyby ani to nevyslo, tak si porad muzes na tu kytaru aspon brnknout, zkusit jak ti sedi a jestli se ti libi :D . Hodne lidi by ti tu taky reklo, ze to nema tolik cenu resit, protoze kdyz ten rozdil nepoznas a teprve zacinas tak ti muze byt vicemene jedno jestli tam ten rozdil je, ale podle me je lepsi zvolit si co nejlip, casem bys ten rozdil poznal a mohl bys pripadne volby litovat. Hodne stesti
Cort Earth 70
Cort G210 + Roland Cube 20x
.... že ta výbava stojí za prd? Kdybyste slyšeli jak hraju, tak řeknete, že si tak skvělý nástroje nezasloužím...
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“