Mimochodem zajimalo by me, kam to mel zapojeny, kdyz tu 5150 mel pustenou... Bez zateze?
Engl fireball vs Bugera 6262
Pravidla fóra
Re: Engl fireball vs Bugera 6262
LOL, to je joke nebo co?
Z takovyho kanalniho zvuku z fotaku toho moc poznat nejde.
Mimochodem zajimalo by me, kam to mel zapojeny, kdyz tu 5150 mel pustenou... Bez zateze?
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Stereo?

Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Ja zase nesouhlasím, celkem důkladně jsem zkoušel jak fireball, tak 6505 a hrál sem i na 5150 a ENGL zvuk se mi líbí prostě víc, je to individuální věc a rozhodně bych neříkal "fireball ne". Je snad problém stáhnout si gain? není...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Doporučuju si najít na YT srovnání od TheToneKing - zrovna ta kopie 5150 ve srovnání s opravdovým 5150 neobstojí. Narozdíl třeba od kopie JCM900, která opravdu hraje skoro totožně.Fade píše:Pointa mi byla jasna uz kdyz jsi to napsalU te bugery jde o poruchovost. Je jasne, ze to bude hrat skoror totozne s 5150, kdyz je to kopie.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
jojo, netvrdim, ze to je dokonala kopie. Ale hraje dost podobne.Nero píše:Doporučuju si najít na YT srovnání od TheToneKing - zrovna ta kopie 5150 ve srovnání s opravdovým 5150 neobstojí. Narozdíl třeba od kopie JCM900, která opravdu hraje skoro totožně.Fade píše:Pointa mi byla jasna uz kdyz jsi to napsalU te bugery jde o poruchovost. Je jasne, ze to bude hrat skoror totozne s 5150, kdyz je to kopie.
Skervesen 4AP Custom Shop
6262 je tedy dobrá volba v případě pokud člověk nebude mít moc peněz ,.. fireball je tedy jak pro koho , musel by se nechat ohrát ,a 6505 6505 plus 5150 to je nej asi
Re: Engl fireball svítí power Tube monitor
Včera sme přivezli Engl Fireball E625 zachovaly kousek měl by být s novýma elektronkami EL34. No cosi se děje po zapnutí trochu svítí LED power tube monitor V2. Při riffu z volume naplno LED pohasíná: dal sem pár kil zasebou muting a při dalším attacku V2 LED shasla a rosvítila se V1 plně. Tak zůstane svítit hraje to divně: vypnem standby LED shasne zapnem a za 5 vteřin svítí V2. Volal sem původnímu majiteli tvrdí že ty LED někdy slabě svítí když je zesilovač přehřátý. V návodu nic takového nepíší zdá se to divné poradí někdo ?
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
2 dalabo : Ty kontrolky by měly signalizovat špatné lampy /koncové/, takže vyměnit a uvidíš. Bylo to tak i powerballu, akorát tam se vypnula dvojice lamp, kde byla chyba a hrálo se dál.
Co se týká té bugery, tak co jsem ji slyšel s Mesa boxem, tak to hrálo velice dobře, akorát bych se bál spolehlivosti, protože se o nich nedá říct, že by byly “build like a tank“. U Mesi, ENGLu nebo VHT mě ani napapadně, že by se mo něco po*rat, u Uliho kouzelných zesilovačů bych strach měl.
Co se týká té bugery, tak co jsem ji slyšel s Mesa boxem, tak to hrálo velice dobře, akorát bych se bál spolehlivosti, protože se o nich nedá říct, že by byly “build like a tank“. U Mesi, ENGLu nebo VHT mě ani napapadně, že by se mo něco po*rat, u Uliho kouzelných zesilovačů bych strach měl.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Engl fireball svítí power Tube monitor
"Nově přelampováno" je jedno z nejohranějších klišé ve všech inzerátech. A že by se tomu dalo věřit, to bych si nemyslel. Takže vyměnit lampičky a jede se...dalabo píše:Včera sme přivezli Engl Fireball E625 zachovaly kousek měl by být s novýma elektronkami EL34. No cosi se děje po zapnutí trochu svítí LED power tube monitor V2. Při riffu z volume naplno LED pohasíná: dal sem pár kil zasebou muting a při dalším attacku V2 LED shasla a rosvítila se V1 plně. Tak zůstane svítit hraje to divně: vypnem standby LED shasne zapnem a za 5 vteřin svítí V2. Volal sem původnímu majiteli tvrdí že ty LED někdy slabě svítí když je zesilovač přehřátý. V návodu nic takového nepíší zdá se to divné poradí někdo ?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Jasné je to klišé asi jako Oktávka TDi z Reichu po důchodci, nejetá v zimě, nebouraná, 90t km, r.v. 2000
Když jsem prodával recto, měl jsem tam zezadu štítek od Pavla Horkého, kdy byl naposledy servis a kupující jsem říkal, že není problém mu zavolat a ověřit si to. Každý nový apec jsem nechal hned přelampovat, abych věděl jak to hraje. Není moc fajn zjistit, že po roce měním lampy a zjistím, že aparát hraje o dost líp
Akorát v Pitbullu mám ještě originál lampy VHT a nevím, jestli je měnit, příjde mi, že hrají v pohodě, ale pro jistotu to po svátcích Pavlovi zavezu.
Když jsem prodával recto, měl jsem tam zezadu štítek od Pavla Horkého, kdy byl naposledy servis a kupující jsem říkal, že není problém mu zavolat a ověřit si to. Každý nový apec jsem nechal hned přelampovat, abych věděl jak to hraje. Není moc fajn zjistit, že po roce měním lampy a zjistím, že aparát hraje o dost líp
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
no...jak se to vezme...ja jsem se svym zvukem na to, na kolik vysel docela spokojeny..a to jsem druhy majitel a lampy jsou stary myslim 3 roky...takze se moc tesim az zbydou prachy a dam novebubucci píše: Není moc fajn zjistit, že po roce měním lampy a zjistím, že aparát hraje o dost líp![]()
To vím ale co znamená že LED svítí napůl a po chvili pohasne ?bubucci píše:2 dalabo : Ty kontrolky by měly signalizovat špatné lampy /koncové/, takže vyměnit a uvidíš. Bylo to tak i powerballu, akorát tam se vypnula dvojice lamp, kde byla chyba a hrálo se dál.
Co se týká té bugery .
O lampach nemusíte špekulovat malé tam strčil prodávajíci před mýma očima vybalil sadu Engl koupené v Německu. Koncove Tungsol: nic jim neni ráno je mlady vytahnul dal do JTM Marshallu hrajou nic se neděje.
Myslel sem jestli někdo nema skušenost jak ten systém funguje ve Fireballu.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Asi se bude muset udělat BIAS, ikdyž jsi tam dával originál lampy. Třeba tam někdo předtím dával jiné lampy a BIAS je jinak nastavený.
Tady je stejný problém http://forum.lordriffenstein.com/viewto ... b272745cc8
Tady je stejný problém http://forum.lordriffenstein.com/viewto ... b272745cc8
Koncové tam dával servis zesák byl plombovaný tak to seřídili asi.
V odkazu nepíšou o svícení kontrolky napůl a samovolném pohasnutí nebo to tam je ? Prodejce tvrdí že to tak dělá při přehřátí: ptm se na osobní skušenosti kdo má Fireball jesli to dělá ne dohady kecy coby jestli.
V odkazu nepíšou o svícení kontrolky napůl a samovolném pohasnutí nebo to tam je ? Prodejce tvrdí že to tak dělá při přehřátí: ptm se na osobní skušenosti kdo má Fireball jesli to dělá ne dohady kecy coby jestli.
Tak sem konzultoval se dvěmi opraváři Engl je nepochybně v nepořádku: lampy to nedělají. Na radu pana Matouška mladý vytáhnul obě koncové a přesto slabě svítí V2.
Bude reklamace
Bude reklamace
jábych to řekl asi takto pokud bude bugera tvuj první lampáč a na lepší nemáš tak to kup pokud ale máš prachy na něco lepšího raděj Bugeru nekupuj ....neb .... kvalita součástek dělá cenu zesilovače a od toho se odvíjí i jeho spolehlivost což je velmi podstatné pokud nechceš řešit zbytečný problémi ...jasně ted se ozvou odpůrci že se posíří kde co i v drahým kousku to je jasný ale přec jen se říká jedno takový pořekadlo .....peníze prostě hrajou ......... a kde šetřit nemusíš nešetři
apráty:
ESH MK II 100w plus ESH 412XXL , Engl Screamer 50combo 1x12 V30, 2x12- V30+G12H30 an...
efekt:POD HD 500 , Flanger DOD 75B, CarlMartin qvatro , TC flasback delay, TC Corona chorus
Kytary: Strat z.Vavruša HB+mHB, Fender Amerikan US ssH, Al Stevens Strat ,Michael Kely Hibrid , Yamaha D121, Crafter akustik 120,
snímače:RM pickups -F4,SH 4, Dimarrcio AREA, RM Custom Alnico.-RM V.V.rails - RM Clasik rails, Sky Pickups, DiMarzio Fred a PAF pro ,, kabely:Proel cable, Cordial ,
ESH MK II 100w plus ESH 412XXL , Engl Screamer 50combo 1x12 V30, 2x12- V30+G12H30 an...
efekt:POD HD 500 , Flanger DOD 75B, CarlMartin qvatro , TC flasback delay, TC Corona chorus
Kytary: Strat z.Vavruša HB+mHB, Fender Amerikan US ssH, Al Stevens Strat ,Michael Kely Hibrid , Yamaha D121, Crafter akustik 120,
snímače:RM pickups -F4,SH 4, Dimarrcio AREA, RM Custom Alnico.-RM V.V.rails - RM Clasik rails, Sky Pickups, DiMarzio Fred a PAF pro ,, kabely:Proel cable, Cordial ,
Engl je vrácený prodejci je evidentně pokažený obvod hlídání koncových lamp.
Prodejce to asi věděl a zapřel. No sou lidi čestní poctiví a sou i takoví druzí.
Prodejce to asi věděl a zapřel. No sou lidi čestní poctiví a sou i takoví druzí.