Zvuková karta Esi Juli@

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
h.v.pottar
Kontaktovat uživatele:

Zvuková karta Esi Juli@

Příspěvek od h.v.pottar »

Zdravím, chci se zeptat má někdo tuto kartu? Jelikož stim mám problémy. Mám Windows 7 a nejde mi spustit ani instalace, ani nastavení, prostě nic, jak bych mohl rozjet driver pro tuto kartu ve Windows 7 přitom nechápu, že to všude píšou že to jede ve Windows 7. Dokáže mě někdo poradit?
Paris
Rádce

Re: Zvuková karta Esi Juli@

Příspěvek od Paris »

a mas stazenou aktualni verzi ovladacu?
h.v.pottar
Kontaktovat uživatele:

Mám k tomu instalační CD s obsahem driveru určene pro Vista (zřejmě i pro w7), která je na nic. Hledal jsem na internatu a zkusil stáhnout driver na windows 7 a vono jsem stáhnul stejný obsah, jaký mám na tom CD.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

h.v.pottar
Kontaktovat uživatele:

Tak se mi to povedlo rozjet: Vyndal jsem kartu z PC a znovu jsem to tam dal, nastartoval PC a nechal chvíli, aby se to samo nainstalovalo a bum jede to.

Jenomže jsem narazil na další problém :D

Zvuk zní monotóně a nekvalitně, zkoušel jsem různe jackove konektory i repráky ale výsledek je stejný, myslíte, že je to kartou, nebo je zas někde chyba? Mohl bych taky zkusit vyměnit jackovou stranu na chinch, které ta karta poskytuje z obou stran...třeba bude to znět jinak...ale nevím.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

otoc to. ty jacky jsou symetricke ... a predpokladam, ze si to nezapojoval spravnyma kabelama spravne. a ze nemas repraky se symetrickym vstupem.
h.v.pottar píše:Zvuk zní monotóně a nekvalitně, zkoušel jsem různe jackove konektory i repráky ale výsledek je stejný, myslíte, že je to kartou, nebo je zas někde chyba?
to bude zrejme tou symetrii ... jestlis to napojil stereo jack kabelem do beznych pc repraku, tak ti hral jen jeden kanal a na kazde strane v opacne fazi.
h.v.pottar
Kontaktovat uživatele:

No hele: mám to zapojený na mixer normálním stereo jack káblem, ale jelo to monotoně, zapojil jsem přímo do zvukárny moje kvalitni sluchátka AKG a znělo to úplně stejně (je pravda že koncový jack u sluchátek je malý, takže jsem na to dal redukci na 6mm jack - třeba je to ai tím, ale pochybuji).

Vyzkoušel jsem vyndat zvukarnu a otočit to na chinch, do kterých jsem zapojil opět jackové káble v reducki na chinch, výsledek stejný.

Všim jsem si taky, že podle manuálu tam v ovládácím panelu (mixeru) nefunguje jedna vlasnost, kde si můžu nastavit samplovací frekvence, je to tam na auto, tak mě napadlo, že je to možná z instalace, že to třeba windows 7 nevzal to s funkci tak, jak by to mělo, asi proto to zni jinak, ale asi to bude blbost...myslím si že určitě to bude bud' v tom jacku, jak říkáš, nebo vada zvukárny.

Jaký správný jack teda mam zapojit a jakým způsobem, aby to hrálo normálně?
Stačí, když poradiš třeba u sluchátek, při zapojování přímo do zvukárny.

Dik
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ale ta karta nema zadnej vystup na sluchatka. takze je tam proste nema smysl davat.

a kdyz chces do ni neco stereofonniho zapojit, musis pouzit dva konektory na karte. tedy z cinchove strany na dva cinche.
a nevim, co mas za repraky (jaky maji vstup?) ... nebo teda ten mixer .. co je zac? jaky ma vstupy?
takze bud kabelem 2x cinch-->2x cinch ... nebo kabelem 2x cinch-->1x jack 3.5 stereo (do pc reproduktoru). nebo podle toho, co ma ten mixer za return vstup.
h.v.pottar
Kontaktovat uživatele:

ahaa, takže abych pochopil správně: Ta karta na obou dvou výstupu slouží jako 1 celek a 1 výstup dohromady. Takže vlastně každá strana je mono, která je rozdělená na pravou a levou stranu a když to spojím normálním káblem (2 > na 1) tak to by už mělo znět ok?

Jinak repráky mám normální 7.1 (chci koupit monitory Alesis m one)
a mixer mám: http://www.pasound.cz/cz/ms-1202_mixpulty.rhd.140.htm (vím, že nic moc, ale k zapojování káblu stačí)
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

nejak podivne to popisujes s tema stranama .... vystupy jsou stejne (2 kanaly IN, 2 kanaly OUT) na obou stranach. jen za jedne jsou nesymetricky zapojene (Cinche) a na druhe jsou symetricky zapojene (Jacky).

do toho mixu to pujde normalnim kabelem 2x cinch-->2x cinch ... do nejakeho tape return vstupu.
co je na tom mixacku za vstupy pod tim napisem RH SOUND? je to 2TK IN?
jestli ano, tak to je ono ... poslouchat to muzes tlacitkem 2TK TO CTRL RM, uroven regulujes potakem CTRL RM/PHONES.
sluchatka pripojis do mixu (PHONES), repraky taky (CTRL ROOM OUT). ale zase podle toho, co mas....\

edit: pripadne by tam mohlo byt napsano CD / TAPE IN
h.v.pottar
Kontaktovat uživatele:

Tak jsem zkoušel zapojit sluchátka na ty chince levá a pravá strana dohromady a funguje to, jak si říkal =) dik moc. Akorat ted velká fuška bude ten kabelář a zapojování do toho mixpultu. Vono to ctrl room slouží pro monitory, takže ty výstupy nemohu použit.

Mám tu:
CTRL Room out (L, R) - pro monitory
Main out (R,L) - pro reprobedny
Rec out Chinc (L, R) - výstup pro nahrávácí zařízení
Phone - výstup pro sluchátka

a zde jsou IN:

2TK in - chinc (L, R)
- vstupy na chinc, ale nevím přesně na co se to dá použit, zkoušel jsem na to zapojit kábl L i R do zvukárny, ale nejelo mi to.

4x Line in (L, R) - 6 mm jackový vstupy jak na levou tak na pravou stranu a to hned 4x, takže jedině do těch to vstupu bych to dál z té zvukárny.

Co myslíš?
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

h.v.pottar píše:2TK in - chinc (L, R) - vstupy na chinc, ale nevím přesně na co se to dá použit, zkoušel jsem na to zapojit kábl L i R do zvukárny, ale nejelo mi to.
malicko to prepisu, snad to bude trochu jasnejsi:
Paris píše:do toho mixu to pujde normalnim kabelem 2x cinch-->2x cinch ...(edited)... do 2TK IN.
poslouchat to muzes tlacitkem 2TK TO CTRL RM (edit: tim to dostanes na do poslechoveho kanalu), uroven regulujes potakem CTRL RM/PHONES.
sluchatka pripojis do mixu (PHONES), repraky (edit: ano, tady sem mel na mysli monitory) taky (CTRL ROOM OUT).
h.v.pottar
Kontaktovat uživatele:

Tak jsem to vyřešil jednoduše, hodil jsem to zpátky na jackové výstupy :D a zapojil to do mixu L+R a jede to v pho =) zatím děkuju moc za rady a pomoc.

Dále jsem zkoušel vstupy do zvukové karty, byl jsem celkem zklamaný, když jsem zjistil, že to funguje na stejný princip L+R, myslel jsem, že to bude fungovat nezávisle ty jednotlivé vstupy (i když to jde taky, ale ten zvuk je hrozný), takže budu muset do obou vstupu zvukové karty použit jen jednu věc a já jsem potřeboval dvě věci...

Chtěl jsem zapojit do zvukárny kondenzátorový mikrofon, což budu muset zapojit na oba dva vstupy (L+R)
a k tomu jsem chtěl zapojit další obyčejný audio mikrofon pro hovory přes skype.

Moje řešení a nápad:

Hodím rozdvojku na jack na obou stranách L a R do zvukové karty a přes tu rozdvojku zapojím jak ten nahrávací mikrofon, tak i audio mikrofon, nebude to vadit navzájem?
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

tak tak karta nemá preampy, jestli se nepletu, takže bys k ní nějaký preampy na připojení mikrofonů měl použít, ne???
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ano, nema. ta karta ma jen linkove vstupy. takze mikrofon do karty nestrcis ... ale mas prece ten mixacek, takze mikrofony do nej, jeden panem vlevo, druhy vpravo ... a mas dve stopy k nahravani.

akorat ten mixacek musis zapojit tak, jak sem ti psal --- tedy vystup zvukove karty na 2TRCK IN
(neni to zadny muj vymysl, je to tak proto, abys mel mix jako takovy volny pro nahravani. ten vystup ze zvukove karty jde jen do poslechove jednotky...)

kdyz mas ted kartu otocenou na jackovou stranu, tak bys musel udelat 4 kabely Jack--->Cinch (ze symetrickeho na nesymetricky) obema smery.
(nebo jen 2 kabely jednim smerem (z karty do 2TRCK IN) ... a z mixu do karty to propichnout symetrickyma kabelama (stereo)Jack--->(stereo)Jack z MAIN OUT mixu do vstupu karty)
ale to uz je asi jednodussi tu kartu znova otocit ... a zapojit dvema 2xcinch-->2xcinch kabelama REC OUT z mixu do karty ... a z karty do 2TRCK IN.

mikrofony napichas do mikrofonnich vstupu mixu ... viz vyse (mikrofony do mixu, jeden panem vlevo, druhy vpravo ... a mas dve stopy k nahravani). akorat si asi budes muset na ten druhy udelat nejakou prechodku/kabel...

ma ten mixacek phantoma pro ten kondenzatorovy mikrofon? a je to opravdu kondenzatorovy mikrofon?

edit: cti pozorne, co se tu pise .... a hlavne ---> otevri si nejaky google a zkus najit clanek o rozdilu mezi symetrickym a nesymetrickym vedenim signalu. je to dulezite, abys vedel o co jde! bez toho stojis na miste a delas porad ty same chyby.
h.v.pottar
Kontaktovat uživatele:

Tyjo, ted si mi to krásně popsál jako manuál =D takže to mám hodit zase zpátky na chinc? Já jsem půovdně chtěl udělat stejným stylem jak říkáš a to z mixu do zvukárny a ze zvukárny zase do mixu, ale měl jsem z toho obavy abych nezničil zvukárnu, když stejný zvuk koluje tam a zpátky do něho.

O tom symetrii si něco přečtu...

Jinak ohledně mikrofonu: já to mám připíchlou do XLR vstupu, mix podporuje phantom napájení, ale já to nepotřebuji použit, jelikož na to mám zvlášt zesák pro ten mikrofon, takže to funguje přes něj.

Dejme tomu, že jsem zapojil mikrofon do mixu, tak který výstup mám zapojit do zvukárny? (Aby se ty zvuky navzájem nevadili)

Chincový Rec out? Nebo obyčejný Jackový main out pro repráky?
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ja bych to nechal na ty cinche, to je v tuhle chvili nejjednodussi.
Paris píše:to uz je asi jednodussi tu kartu znova otocit ... a zapojit dvema kabelama 2xcinch-->2xcinch z REC OUT z mixu do karty ... a zpatky z karty do 2TRCK IN.
h.v.pottar
Kontaktovat uživatele:

Tak jsem to zapojil, jak si mi radil a funguje to bezvadně!! Diky moc, hodně si mi pomohl a získal jsem tím taky další zkušenosti ohledně zapojování a symetrii =D

Ted' už jenom přít nato, proč to nechce nahrávat v Sonaru a jak tam nastavit, aby to nahrávalo =D ale to už vyhledám na googlu ;)
h.v.pottar
Kontaktovat uživatele:

Tak jsem to vše spravil a všechno funguje bezvadně.

Měl bych jen poslední otázečku prosím:

Jak mohu nastavit stouto kartou, abych mohl zvolit nahrávání zvuku:
z In vstupu, nebo směšovač stereo (zvuky, které jedou v pc)

Možná je to v DirectWire, který je v tom mixeru ovládacího panelu té zvukárny, ale vůbec se v tom nevyznám, co s čím mám zapojovat:

Obrázek
h.v.pottar
Kontaktovat uživatele:

No nevadí příjdu na to sám ;) už jsem tu otravoval dost =D ještě jednou Dik.
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“