Elektroakustika dowina nebo LAG?

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
kip

Re: Elektroakustika dowina nebo LAG?

Příspěvek od kip »

SUK píše:
kip píše:Nicméně u kytary furch kupuješ i servis, a ten je podle mě prvotřídní. Výborný jednání, kvalifikovaný personál, který umí poradit, nejen prodat......Při otázce na cenu jen mávli rukou.
Jestli si platis servis s kytarou, tak by samozrejme meli mavnout jen rukou, kdyz uz to mas predplaceny, nebo si platis s kytarou i servis a pokud neco potrebujes s kytarou udelat, zaplatis servis znova?
Myslel jsem to tak, že v ceně nástroje je "zahrnut" i servis. Samozřejmě to není nikde napsané, alespoň sem nic takového nečetl, neslyšel.:-) Ale jde o jejich přístup. Zatímco jinde se ti v obchodě s banálním problémem vysmějou, nebo je tam kytara bůhví jak dlouho, u furcha mi poradili vždy. Tím jsem chtěl říct, že při koupi nového nástroje bych se díval i na tohle hledisko.
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

To je jistě příjemný přístup, nicméně je podle mne dán především tím, že Furch je nejen prodejce, ale především výrobce - s kompletním zázemím pro servis... Takže to se v ČR bude zřejmě týkat jen jeho, možná Strunalu a pak už jen kytarářů dělajících na zakázku...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
james29

Příspěvek od james29 »

tatis píše:K tomu Baton Rouge - más asi 3 mesiace Baton rouge R14C/12 a môžem povedať, že je super, všetko ladí...
taky nemám problém
s laděním
Prácheňský

Příspěvek od Prácheňský »

Tak mám tu Dowinu jce999 přesně rok. Tak by se hodilo nějaké to zhodnocení...
Velikostí to není tak úplně superjumbo, řekl bych takové "skorosuper". Takže s hledáním futrálu je trochu problém.. Na pohled velmi pěkně zpracovaná (žádné přeplácané zdobení, naopak vkusné, tak akorát...), nikde žádné přebytečné lepidlo. Na přední desce je řekl bych ve srovnání s jinými kytarami velmi málo laku (pro mě jednoznačně pozitivum), což dodává na znělosti, opravdu není problém bez elektriky "přehrát" všechny ostatní a přitom do toho "netřískat", a barvě zvuku. Jenom je třeba být hodně opatrný, na desce je pak vidět všechno, pokud jste zvyklí si občas klepnout nehtem nebo trsátkem, ten vryp tam bude navždy.
S kvalitou pražců nemám problém, možná proto, že hraju fakt "lehce".
A teď k těm mínusům...
Když jsem tu kytaru pořizoval, tak dohmat byl (subjektivně, ale ve srovnání třeba se zmíněným Furchem i jinými objektivně) opravdu hodně vysoký, takže bylo potřeba doseřídit. Nejen přitáhnutím krku, ale i snížením kobylkové vložky. Když jsem u toho krku, ten seřizovací šroub mám, asi tak třetina otáčky chybí, téměř na doraz (nevím, jestli to je náhoda zrovna u tohoto kusu), hraju na jedenáctky struny, nevím, co bych dělal, kdybych natáhl dvanáctky... Dalším, celkem zásadním, problémem bylo přespřílišné proříznutí drážek pro éčko a háčko na nultém pražci - tyto struny drnčely na prvním pražci (nad prvním pražcem), zatímco ostatní byly v pohodě.

Elektrika - v pohodě. Potíž je akorát v tom, že vlastní piezzo snímač (fishman sonicore) není úplně best of a navíc ubírá i akustickému zvuku... Nedávno jsem vyměnil snímač za opět podkobylkový fishman acoustic matrix (kopolymer) s ponecháním původního preampu a výkon jak elektroakustický, tak akustický (na něm je to znát snad i víc) šel neskutečně nahoru. Nevím teda, co tam montují teď...

Závěrem: Kytara, se kterou je třeba si trochu pohrát, aby dostala nálepku výborná. Je to škoda, protože hraje nádherně, ale jak říkám, je riziko, že když ji v obchodě vyzkoušíte, tak vás nenadchne hned s prvním akordem. Zvukem jo. Ale mouchy (pro mě byly dost významné) tam jsou. Nechal jsem u kytaráře/houslaře vyměnit nultý pražec, kobylkovou vložku jsem tam dal kompenzovanou Furchovu a snímač je taky nový a můžu říct, že teď je to to pravé. Takže pokud jste ochotní dát cca tisíc, patnáct set a něco času za případné "dotažení k dokonalosti", nenechte se hned odradit. Tato kytara za cca dvanáct tisíc se může směle rovnat těm renomovanějším a dražším.

hawk. A neberte mě vážně, já ji miluju :)

edit: tak pravda, ty pražce nevypadají úplně fit...
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“