Jako kombinace sis vybral hezké, oboje bude hrát dobře, ale jde o to, co od toho čekáš za zvuk, protože každá bude hrát jinak. U těch osmiček můžeš očekávat silnější výstup, agresivnější zvuk, celkově ladění hlavně na tvrdší styly. 4+2 je hodně univerzální kombinace, hodně oblíbená, zvládá v podstatě cokoli - SH-4 umí být dost tvrdá i příjemně rocková, SH-2 umí parádně jak zkreslená sola s dlouhým sustainem, tak dost slušný čistý zvuk. Budeš si muset rozmyslet sám, co chceš...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
Tak jsem nakonec vybral ty sh-8, dneska mi přišli, ale mám menší problém nvm jestli jsou označený blbě krabičky protože snímač ke kobylce byl v krabičce s nápisem ke krku a naopak objednával jsem to z kytar tak nvm jestli tam ty nálepky na krabičce nepřehodili, protože zespodu na snímači je to uplně jiný
Epiphone Les Paul Custom PRO, Schecter S-1,Cort EVL-Z4 > Marshall TSL 602, Roland Cube 15X
Nálepky neřeš Zjisti, co je krkový a co kobylkový (pokud to tam není napsáno, tak podle rozteče polových nástavců - u kobylkového jsou od sebe dál), nainstaluj a hraj
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
jaks poznal kterej je ke krku a kterej ke kobyle? sh8 se díky těm velkejm hlavám pólovejch nástavců šroubů dělá ke kobyle jenom v s jedněma rozečema => muj odhad řiká že by možná nemusel bejt rozdíl v roztečích ani krk/kobyla. už je to nějakej pátek co jsem instaloval svuj sh8, ale jestli maj na základnách napsáno kterej je kterej tak bych se řídil tim, pokud ne tak by se dal změřit odpor a pak ten s menšim odporem je krkovej.
//ooops takhle to dopadá když píšu v rychlosti z práce, nicméně ten odpor je nejsměrodatnější
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80 logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
Tak sem to zapojil podle nálepek na zadní straně snímače tedy opačně než byli označený ty krabičky a zdá se mi že ten snímač u krku je o něco hlasitější, zkoušel jsem ten u kobylky přepájet ale nic se nezměnilo.
Epiphone Les Paul Custom PRO, Schecter S-1,Cort EVL-Z4 > Marshall TSL 602, Roland Cube 15X
Pytes píše:Tak sem to zapojil podle nálepek na zadní straně snímače tedy opačně než byli označený ty krabičky a zdá se mi že ten snímač u krku je o něco hlasitější, zkoušel jsem ten u kobylky přepájet ale nic se nezměnilo.
Co vzdálenost od strun?
Nero píše:To zas tak zásadní vliv mít nebude. Pokud to je výraznější rozdíl, tak to může být třeba špatným propájením spojů.
Uvidim zejtra to zkusím znovu propájet, ještě jeden dotaz, nvm jestli je to záměr nebo ne, ale ty pólové nástavce u toho snímače ke kobylce jsou lesklý a u toho ke krku jsou matný, jestli mi neposlali nějakej vadnej kousek.
sh8 s lesklejma šroubonástavcema... asi změna v postupech nebo co, protože ty šrouby jsou, i podle stránek SD černěný, což vyloženě lesklý nebude asi nikdy ze svý technologický podstaty.
že struny nejdou přímo středem nástavců nemá žádnej vliv, zvláště v případě sh8
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80 logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
Tak sem o odpájel ještě jednou přeměřil a zjistil že ten u kobylky je v pořádku, ale docela mě šokovalo to že mi to naměřilo u krkovýho odpor 102k což fakt nechápu