zesík

Baskytarová aparatura ...
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Ehm...já nevim nesetkal jsem se že by někdo pichal zesák do komba!!
Box ke kombu prosím, zesák do bou prosím, ale zesák do komba? To slyším porpvé!
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Stoupa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoupa »

KIWI píše:Ehm...já nevim nesetkal jsem se že by někdo pichal zesák do komba!!
Box ke kombu prosím, zesák do bou prosím, ale zesák do komba? To slyším porpvé!
Jak se normálně propojuje box s hlavou ??? Přišel sem na to tehdy kdy sem jackem připojil kámošovu 70 W k mímu kombu . Tehdy mi napadlo sehnat si zesilovač . zezadu tý hlavy je teda ten pětikolík ´,přes kterej to musim připojit k boxu (kombu) ?
Baskytara: Schecter Riot 5
Aparát: zesilovač Gallien Krueger 700RB-II + box Gallien Krueger NEO 410 + NEO 115
Efekty: Digitech bass synth, MarkBass Riverbero, EHX Black Finger,MXR M89,Boss bass chorus
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

halva s bosem se propojuje že se veme drát a je to :-) na tou jsou ty výstupy vzadu. Mně jde jen o to že s kombem? Nepleteš si pojem kombo a box?
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Ne neplete si pojmy. Myslí to tak, že vypojí zesilovač co je v kombu, protože ten stojí za prd. A místo něho zapojí tenhle Tesla. Vlastně to kombo použije jako box. Některý komba mají prostě kabel ze zesilovače na reprák né přímo, ale je to tak že to jde přes jack. Takže zesilovač na kombu vytáhneš z konektoru od repráku a zapojíš místo toho jinej zesák....
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Aha jo vypojit zesák z komba takto jo...jenže nekerý komba jsou svině...
Mně se zdál odivný že by tam narval ještě ¨tenhle zesá ka hulil oba dva :-D Lol jsem debil.. :-D

aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

No jo jde o to, že u některejch komb není tenhle rozpojovací člen, Takže by se to tam muselo udělat.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Stoupa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoupa »

aivn86 píše:Ne neplete si pojmy. Myslí to tak, že vypojí zesilovač co je v kombu, protože ten stojí za prd. A místo něho zapojí tenhle Tesla. Vlastně to kombo použije jako box. Některý komba mají prostě kabel ze zesilovače na reprák né přímo, ale je to tak že to jde přes jack. Takže zesilovač na kombu vytáhneš z konektoru od repráku a zapojíš místo toho jinej zesák....
No já to mam tak že když to otevřu to co mam tak mam normálně zabudovanej zesilovač a odněj dva kabílky k repráku . Já sem spíš chtěl normálně ten zesilovač postavit na to kombo a přes ten jack na kombu kam připojuju basu propojit ten zesilovač s kombem . Nechtěl bych ten zesilovač co mam teď vypojovat ten bych tam normálně furt chěl :wink:
Aparát: zesilovač Gallien Krueger 700RB-II + box Gallien Krueger NEO 410 + NEO 115
Efekty: Digitech bass synth, MarkBass Riverbero, EHX Black Finger,MXR M89,Boss bass chorus
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

No počkej. Tak to by jsi musel z toho zesilovače TESLA vytáhnout sigánál z předzesilovače a ten píchnout do vstupu na kombu (tam jak dáváš basu).Pak by se to chovalo jako aktivní basa. Jenže to si myslím, že ten zesák nemá tuhle možnost. (možná by ti to nějakej borec co se v tom vyzná nějak vytáhl, ale asi by to bylo dost složitý a drahý). A hlavně tím by jsi si nepomohl protože zvuk by ti stejně zase prasil ten zesilovač na tom kombu. Takže buď vypojíš zesák na kombu a použiješ TEslu nebo to raději nech tak jak to máš. Spojením těhdle dvou zesáků si fakt nijak nepomůžeš.

Hlavně nesmíš vrazit ten silovej výstup z toho Tesláku do line in na tom kombu to by ti to shořelo.... Nemůžeš do vstupu pro nástroj poslat 100W _!!!!!!!
rianonn

Příspěvek od rianonn »

jako že z toho chceš udělat jeden velký předzesilovač? :shock:
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

P/odle mě ej to torchu chujovina...jábych necpla zesák do komba at už bych něco vypojoval nebo ne....zesák patří k boxu...

aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

KIWI píše:P/odle mě ej to torchu chujovina...jábych necpla zesák do komba at už bych něco vypojoval nebo ne....zesák patří k boxu...
To je jedno jestli je to kombo nebo box. Když vypojíš zesák na kombu tak máš prostě box... Když bude v kombu dobrej reprák tak proč to tak neudělat to je úplně fuk co to je
Stoupa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoupa »

aivn86 píše:No počkej. Tak to by jsi musel z toho zesilovače TESLA vytáhnout sigánál z předzesilovače a ten píchnout do vstupu na kombu (tam jak dáváš basu).Pak by se to chovalo jako aktivní basa. Jenže to si myslím, že ten zesák nemá tuhle možnost. (možná by ti to nějakej borec co se v tom vyzná nějak vytáhl, ale asi by to bylo dost složitý a drahý). A hlavně tím by jsi si nepomohl protože zvuk by ti stejně zase prasil ten zesilovač na tom kombu. Takže buď vypojíš zesák na kombu a použiješ TEslu nebo to raději nech tak jak to máš. Spojením těhdle dvou zesáků si fakt nijak nepomůžeš.

Hlavně nesmíš vrazit ten silovej výstup z toho Tesláku do line in na tom kombu to by ti to shořelo.... Nemůžeš do vstupu pro nástroj poslat 100W _!!!!!!!
Takže jak to mám udělat ??? já tam na tom kombu mam dva vstupy jeden nějákej divnej . Já teda nevim jak tto myslíš ale u kámoše sme propojili ty komba tak že on si píchnul jack do svího a přes IN to šou ke mě a to moje kombo normálka jelo 70 W jako to jeho
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Hele jsem v pr... už to nechápu. Popiš to ještě jednou jak jste to s tím kámošem propojili. ale ne slovy, že je tam nějakej divnej jack. Každej konektor je nějak pojmenovanej (line in, line out, effect loop atd. ). Popiš to pořádně co jste kam strčili a snad se začnu chytat.

Ale pokud to chápu dobře a ty chceš zesilovač Tesla připojit na reproduktor z toho komba tak to musíš udělat tak, že odpojíš zesilovač co je kombu a místo něho pak dráty od repráku (z komba) připojíš na 100W výstup zesilovače Tesla.

Pokud by jsi to chtěl jako:

Basa-------zesilovač tesla-----zesilovač v kombu----reprák v kombu...

Tak to je podle mě blbost co nevede k nějakýmu lepšímu výsledku a tedy to nemá žádnej význam. Protože lepší signál z Tesla zesilovače by ti stejně zase ten zesák v kombu pokazil.
Stoupa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoupa »

OK znova

takže v tom kamarádovo kombu sme to dali asi do Outu (ale teď nevim přesně myslim že jo protože v IN měl on píchlou basu ) přes kabel sme to píchli do mího INu a moje bedna hrála podle jeho zesíku ... normálně stejně nahlas jako jeho kombo .

Takže teď vám nastínim tu mou situaci :

Chtěl bych to takhle basa - zesiovač - komba i se zesilovačem uvnitř

Myslel sem že by akorát stačilo předělat kabel kterej vede ze zesilovače tak aby na jednom konci byl jack (díky KiWi :D ) a potom to dát do toho INu.

Ale ještě se dneska zeptát nějákýho pořádnýho elektrikáře kterej tomu rozumí !
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

už chápu jak jste to udělali s kámošem. A říkám, že to teda jde. Normálně co máš na zesáku tesla jako line out tak to píchni do toho kombovýho zesáku a mělo by to valit

Ale stejně nechápu proč to děláš takhle. Moc si podle mě nepomůžeš
valla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od valla »

blbost jak hovado vykon budes mat taky isty aky si mal na kombe :roll: iba si nastavis zvuk aky chces ale ked je to kombo na h***o tak zvuk bude taky isty :!:
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Hura konečně taky někdo kd otvrdí že je to blbost :lol:

Stoupa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoupa »

Tak asi vás potěším a naštvu . Protože nakonec ten zesilovač padá . Sehnal sem si za 2500 ,- 80 W kombo .
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Je to asi to nejlepší co jsi mohl udělat.... :)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy pro baskytary“