Zacházení s lampovým aparátem

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: Zacházení s lampovým aparátem

Příspěvek od Bummer »

Co jsem tu četl, tak to valný smysl nemá. Kamarád basák má ale hybridní aparát od Hockeho s lampami v preampu a ten má dokonce spínač Stand by. Takže to bude asi věc názoru. Každopádně nechával bys žhavit třeba lampový pedál? :)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

Každopádně nechával bys žhavit třeba lampový pedál?
kámoš má nějakej lampovej drive pedál od GD a ten dokud neni nažhavenej tak ledka bliká a až potom by se měl připojit vstupní jack :wink:
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Hm, tak jsem zas chytřejší. :D
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Nicméně žhavení pololampy je poněkud pofidérní... Třeba takový HT-Dual fakt není třeba žhavit, od začátku hraje stejně a jen se žhaví jeho šasi :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Szarpydrut

Příspěvek od Szarpydrut »

Pololampy žhavit za mně ano, ale déle jak půl minuty to už nemá zamák smyslu, protože (je to psáno i v tomto vlákně) preamové lampy se žhaví velmi krátce a někdy se nažhaví, nepotřebujou totiž aby jimi tekl velký proud a taky jsou mnohem menší než poweramp lampy, rychleji než se zvedneš od komba a otočíš volume poťákem (asi 3 vteřiny)

A a co se týče mého Randalla a chytání středních rádiových vln, podařilo se mi tento rušivý jev asi z 95% odstranit. Jednoduše jsem potřeboval propoj k efektu a tak jsem dupnul svůj kabel (původně 8,9m) asi o metr. Tím pádem jsem zkrátil "anténu" a je to v cajku ;)
fakal

Příspěvek od fakal »

Peace, nemůžu nák najít, jak je to s fender blues jr. ? V návodu co jsem stáhnul to neni... Co mám stáhnout během žhavení? Master? Volume? nebo jen nezapojovat jack? Pro jistotu jsem dělal všechno, ale nevim no.
Cort G250(popruh ORX, struny Daddario exl110, slides Jim Dunlop), Planet Wawes + homemade + Smrckaeffects kabely, napáječ Smrckaeffects 8x, Jim Dunlop classic WAH, SansAmp TRI AC preamp, Addrock Ol Yeller, Ernie Ball Volume Pedal, JamMan Solo, Fender Blues Jr.
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

fakal píše:Peace, nemůžu nák najít, jak je to s fender blues jr. ? V návodu co jsem stáhnul to neni... Co mám stáhnout během žhavení? Master? Volume? nebo jen nezapojovat jack? Pro jistotu jsem dělal všechno, ale nevim no.
Stačí mít vytažený kabel. Tohle bych vážně moc neřešil. Standby to sice nemá ale dá se dodělat velmi jednoduše. Vím, že jeden člověk na internetu prodává ten stejný přepínač akorát s kontakty navíc. :)
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

Díky za postřehy ohledně žhavení, zase jsem se něco nového dozvěděl.

Co se týče mě a žhavení, tak to nechávám 1-3 minuty, většinou než si naladím kytaru, pak už to jde do Stand-By a tak to zůstává dokud nedohraju... i s 20-40min. pauzama...

Rozdíl ve zvuku skoro není znát, ale tuhle jsem nemusel ladit kytaru, takže se žhavilo půl minuty max. a ten zvuk byl trošku zahuhlanej, což se asi do 2 minut vyčistilo a nabrousilo :mrgreen:
michalac

Příspěvek od michalac »

Zdravim, stalo se mi že jsem pijel na zkoušku, nažhavim, zapnu a apec hrál na poloviční výkon, možná i míň....koumal jsme čím by to mohlo být ale nevykoumal. Přijel jsem domu, zkusil zapnout a hrálo normálně. Neni možný že by do toho šlo nějak málo proudu? Poraďte mi někdo, lampy se zdaj v pořádku...nebo tak aspoň vypadaj. Díky
Lukus

Příspěvek od Lukus »

Zapojil jsi box ve zkusebne do spravneho vystupu? Vis jiste jak je zapojeny, tzn jakou ma impedanci?
Bach LP (SD SH-1 59'/SD SH-4)
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mmjuz mrňůz 4W, JCM800 kopie
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
michalac

Příspěvek od michalac »

No jasně že jo, to bylo první co jsem skontroloval....zapojuju to už dlouho a pořád stejně...jak jsem psal, teď mi to doma hraje uplně normál
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

jak dlouho tam ams lampy?
michalac

Příspěvek od michalac »

Zesík je 3 měsíce starý...takž 3 měsíce
michalac

Příspěvek od michalac »

Dával jsem tam před tejdnem nový preampovky, tak jsem tam zkusil dát spátky ty starý a hraje to zatim nomálně..tak že by ty lampy? je to možný?poraďte...
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

mohl to byt nejaky prechodovy odpor, "špinavý" patice, změna prostředí, "zmrzlost" součástek po převozu atd. nebo může být špatná nějaká ta nová lampa...
St.Anley Tube Amps
michalac

Příspěvek od michalac »

Divný je že to jednou hraje jednou zase ne...teď mi to zase nějak moc napískává..jsem z toho zmatenej...
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Mám tu taky jeden menší problém. Asi mám mikrofonické lampy v konci, ale protože jsem se s nimi ještě nepotkal, tak vám to sem dám ke zhodnocení:

Je to VELICE zesílené, mikrák je přimáčknutý k síťce repra. Po zapnutí je kombo naprosto zticha, takhle to začne kvílet až po jakémkoliv menším otřesu (včetně otřesů způsobených hraním).
Postřehy:
  • Žádný poťák nemá na hlasitost toho kvílení vliv.
  • Kvílení mírně zeslabí přepnutím na vintage voicing u overdrive kanálu (ale to může být jen tím otřesem při přepnutí).
  • Zaručeně je to věc koncového zesilovače, protože z emulovaného výstupu to slyšet není.
  • Zvuk kvílení se při otřesech lehce mění (je slyšet i v nahrávce).
Tak co myslíte? Je čas přelampovat? Lampy jsou samozřejmě ještě původní. A není to nijak extra nahlas, takže by mi to ani nevadilo, ale při domácích pokusech s tichým nahráváním je přecijen odstup kvílení-signál trošku menší, a tak se to dostává i do nahrávek a tam už to samozřejmě nemá co dělat.
Přílohy
lampy.mp3
(750.03 KiB) Staženo 273 x

Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Tak dodávám, že lampy jsem otestoval na mikrofoničnost klasicky poťukem a preampovky byly úplně v pořádku, u výkonových bylo ťukání slyšet jen lehounce, že se dalo těžko určit, jestli to vůbec vychází z repra. Takže hádám, že mikrofoničnost by se dala vyloučit a teď teda kdo je ten viník? Jsou to špatné lampy nebo bych měl napsat do Blackstaru a optat se tam? Co na to odborníci? :)

Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

odborník nejsem, každopádně je to zajímavé, jak moc je to zesílené? má to zvuk jak parní lokomotiva, dělá ti to od začátku nebo ti to začlo až někdy teď? (možná jsis toho dřív nevšim) každopádně, tohle na lampy nevypadá, je to skoro pořád kolem jedné frekvence a při otřesech se ta frekvecnce trochu mění, ale kde by se to mohlo brát ti neřeknu :roll:
St.Anley Tube Amps
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

No hodně... signál z mikrofonu na plno, zaškrtnuté "Zesílení mikrofonu" a mikrofon přimáčknutý uprostřed repra.

Rušení z venku to nebude, kytara nebyla připojená, připojený byl jen kabel (přičemž aparát byl kompletně ztlumený), protože po odpojení se odpojí repro a vypnout počítač jsem samozřejmě zkoušel, ale zásuvka to nebude, protože to nezačne okamžitě ale až když se aparát řádně zahřeje (ne ve stand-by ale normálně).

Dělat to začalo možná před měsícem, možná už to dělá o něco déle, ale po koupi to určitě nedělalo.

Jinak nevím, jak jsi přišel na tu parní lokomotivu. :D Ten šum okolo nesmíš brát v potaz - každej zesík samozřejmě kapku šumí a tohle je hodně zesílené (a ještě je to mikrák od sluchátek za dvě kila :)).

Slyšet jsou tam dvě frekvence. Jedna jen chvíli, ale to byla jen věc okamžiku - jindy to dělá třeba jen právě na téhle frekvenci. Zkrátka se to tak nějak střídá. :)

Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“